Mykóza cez každú ovuláciu a menštruáciu

28. okt 2020

Ahojte,

Viem, že týchto tém je tu viac než dosť, ale aj na partnerské problémy vznikajú stále nové, tak aj ja skúšam.

Prosím vás, od tehotenstva, v ktorom som polovicu času mala mykozu ubehlo už vyše roka a ja mám neustále vracajúce sa mykozy.

Nie vždy idem k dr, ale keď idem, je to dookola stery a macmiror... A už ma to prestáva baviť. Vôbec mi to nepomáha, aj bez neho mám za 5 dní pokoj.

Začala som sa sledovať a zistila som, že KAŽDÚ ovuláciu a KAŽDÚ menštruáciu mám aj mykozu. :/

Skúšala som aj diétu, bolo to lepšie ale... Mám slabu vôľu. Od zajtra zase na ňu nastupujem, pretože dnes ráno už svrbenie a v priebehu dňa som to dostala. Už som z toho na nervy, každé dva týždne sa s tým 5 dní kafrať a potom to zmizne, ako prisla.

Otázka - Prosím, ako ste sa mykozy zbavili? U akých odborníkov ste boli? Na čom mám trvať u gynekológa?

Ďakujem pekne.
a

simsalabim
28. okt 2020

Hormonalne zmeny pocas ovulacie a pred menzesom casto sposobuju svrbenie a diskomfort, ktory sam vymizne. Ak je to takto, neriesila by som to. To nie je infekcia. Diskomfort zniz napr. Lactofeelom. Ak problemy nemiznu a vyter opakovane potvrdi candidu, gynekolog by mal zobral vytery na vsetky mozne potvory (chlamydie a pod.), ci tam nie je iny pridruzeny problem. Mal by nasadit 6 mesacnu profylakticku liecbu celkovymi antimykotikami (napr Diflucan). Mna poslala aj na kozne, gastro a imunologiu.Teraz vedia na imunologii vyrobit autovakcinu na mieru. A partnera k urologovi.

autor
28. okt 2020

@simsalabim ďakujem veľmi pekne. To som netušila, že to môže byť takto. Zajtra k dr zavolam a informujem sa ešte ohľadom výsledkov, pretoze, vlastne ani neviem, čo kedy ne/našli.

lucimax
28. okt 2020

Skús kúru oreganovym olejom. 25%tnym. 7kvapiek ráno nalačno zapiť vodou a 7kvapiek spaním. Prvé výsledky po cca 3tyzdnoch. Je to dosť aromatický olej, no stojí to za to. 3 -5mesiacov a máš pokoj na roky. Kompletne ťa zbaví týchto ťažkosti. Musí to byť veľmi vyčerpávajúce keď sa ti to dokola opakuje. Vyskúšaj a vytrvat. Drž sa ;)

littlefiona
29. okt 2020

Ahoj, najmä treba preliečiť aj partnera, ak nejakého máš. Muži sú v tomto dosť laxní a nevadí im, keď majú začervenaného vtáka. Tak isto treba prať uteráky na vysokej teplote, alebo dávať do sušičky, poprípade prežehliť a to platí aj pre spodné prádlo, lebo aj toto môže byť príčina vracajúcich sa mykóz.

akinom0077
29. okt 2020

Skus uzivat Oregano kapsule + probiotika, ale DLHODOBO? PRAVIDELNE aj TY aj PARTNER, uprava stravy, preliecenie partnera, bavlnene pradlo.

akinom0077
29. okt 2020

@lucimax oregano je velmi dorba vec, mne vyhovuju viac kapsule

akinom0077
29. okt 2020

@littlefiona presne tak...a z osobne skusenosti ani " preliecit vtaka" mastickami a tabletkou Mycomax napr nie je postacujuce...moj partner mal mykozu totizto aj v hrdle, jedol neskutocne mnozstvo sladkosti a jedal od cesta ako palacinky apod plus sladil kavy....po prelieceni som nasadila aj jemu oregano.... je to ovela lepsie, resp menej casto uz mykozy

katka2505
29. okt 2020

Presne toto mávam aj ja.Cez ovuláciu a pred menzesom strašné pálenie zo spodu.Tiež som už vyskúšala kade čo a pomohlo len na chvíľu.Doktor mi povedal,že je to zmena hormónov počas cyklu a niektoré ženy to takto mávajú.Odporučil mi vyplachy Rosalgin.Nevedela som,že oregánový olej je taký účinný.Ktorú značku konkrétne používate.Skúsim túto liečbu a budem dúfať v zlepšenie

autor
29. okt 2020

Ďakujem, skusim aj ten olej. 🙂 U mňa robia hormóny strašne divy, po všetkých stránkach. :/

luciannka83
3. nov 2020

@simsalabim presne tak ako pises mi hovoril gynekolog. 👍

addi
12. nov 2020

Ahoj, budem sa opakovať a prekopírujem svoj príspevok, ktorý som napísala druhej kočke ohľadom mykózy 🙂 a hej na oregánový olej som zabudla, ten som tiež občas papala a myslím že neuškodil 🙂

Ja som sa trápila s tou mrchou rok (!) a nevedela som sa toho zbaviť.. Keď som si zrátala koľko peňazí som za ten čas vyhodila za krémy, výplachy, čapíky tak ma šlo poraziť.
Nakoniec som išla na to poriadne a zvolila kombináciu: snažila som sa papať menej sladkého ale občas som si niečo dala + fungicidín lečiva + chlorellkové čapíky (vyrobila som si ich sama z kvalitnej chlorelly) a párkrát som si dala kvapky z grepových jadier.. a za 5 dní bolo po probléme (prešlo svrbenie a tvarohovitý výtok bol tiež preč) Až som sa na seba hnevala že som sa s tým trápila tak dlho a nakoniec to bolo tak jednoduché :P Teraz mávam občas problém keď sa ideme občas kúpať a cítim, že nie je niečo dobre, znova si urobím ten chlorellkový čapík a stihne to zmiznúť skôr než to poriadne vypukne 🙂
Nevadí, už som sa poučila a viem ako na to

katka2505
12. nov 2020

@addi
A ako si prosím robíš tie čapíky?

addi
12. nov 2020

@katka2505 zavediem dovnútra tak 1-2 tabletky 🙂 Keď mi tabletková chlor. došla a zostala mi iba prášková tak som zmiešala tú práškovú s troškou kokosového oleja, ale to nebolo moc praktické na nanášanie, no v krajnom prípade lepšie než nič. Odporúčam tie tabletky, budú sa pekne a pomaly rozpúšťať (treba nosiť intimku)
A pokiaľ sa objaví aj horšia forma, že to svrbí a opuchne, urobím mastičku - kokosový olej+chlorella a natriem zvonku 🙂

Akurát fakt sakramentský pozor na kvalitu chlorelly, aby to nenarobilo viac škody :P