Ahojte,
Viem, že týchto tém je tu viac než dosť, ale aj na partnerské problémy vznikajú stále nové, tak aj ja skúšam.
Prosím vás, od tehotenstva, v ktorom som polovicu času mala mykozu ubehlo už vyše roka a ja mám neustále vracajúce sa mykozy.
Nie vždy idem k dr, ale keď idem, je to dookola stery a macmiror... A už ma to prestáva baviť. Vôbec mi to nepomáha, aj bez neho mám za 5 dní pokoj.
Začala som sa sledovať a zistila som, že KAŽDÚ ovuláciu a KAŽDÚ menštruáciu mám aj mykozu. :/
Skúšala som aj diétu, bolo to lepšie ale... Mám slabu vôľu. Od zajtra zase na ňu nastupujem, pretože dnes ráno už svrbenie a v priebehu dňa som to dostala. Už som z toho na nervy, každé dva týždne sa s tým 5 dní kafrať a potom to zmizne, ako prisla.
Otázka - Prosím, ako ste sa mykozy zbavili? U akých odborníkov ste boli? Na čom mám trvať u gynekológa?
Ďakujem pekne.
a
@simsalabim ďakujem veľmi pekne. To som netušila, že to môže byť takto. Zajtra k dr zavolam a informujem sa ešte ohľadom výsledkov, pretoze, vlastne ani neviem, čo kedy ne/našli.
Skús kúru oreganovym olejom. 25%tnym. 7kvapiek ráno nalačno zapiť vodou a 7kvapiek spaním. Prvé výsledky po cca 3tyzdnoch. Je to dosť aromatický olej, no stojí to za to. 3 -5mesiacov a máš pokoj na roky. Kompletne ťa zbaví týchto ťažkosti. Musí to byť veľmi vyčerpávajúce keď sa ti to dokola opakuje. Vyskúšaj a vytrvat. Drž sa ;)
Ahoj, najmä treba preliečiť aj partnera, ak nejakého máš. Muži sú v tomto dosť laxní a nevadí im, keď majú začervenaného vtáka. Tak isto treba prať uteráky na vysokej teplote, alebo dávať do sušičky, poprípade prežehliť a to platí aj pre spodné prádlo, lebo aj toto môže byť príčina vracajúcich sa mykóz.
Skus uzivat Oregano kapsule + probiotika, ale DLHODOBO? PRAVIDELNE aj TY aj PARTNER, uprava stravy, preliecenie partnera, bavlnene pradlo.
@lucimax oregano je velmi dorba vec, mne vyhovuju viac kapsule
@littlefiona presne tak...a z osobne skusenosti ani " preliecit vtaka" mastickami a tabletkou Mycomax napr nie je postacujuce...moj partner mal mykozu totizto aj v hrdle, jedol neskutocne mnozstvo sladkosti a jedal od cesta ako palacinky apod plus sladil kavy....po prelieceni som nasadila aj jemu oregano.... je to ovela lepsie, resp menej casto uz mykozy
Presne toto mávam aj ja.Cez ovuláciu a pred menzesom strašné pálenie zo spodu.Tiež som už vyskúšala kade čo a pomohlo len na chvíľu.Doktor mi povedal,že je to zmena hormónov počas cyklu a niektoré ženy to takto mávajú.Odporučil mi vyplachy Rosalgin.Nevedela som,že oregánový olej je taký účinný.Ktorú značku konkrétne používate.Skúsim túto liečbu a budem dúfať v zlepšenie
Ďakujem, skusim aj ten olej. 🙂 U mňa robia hormóny strašne divy, po všetkých stránkach. :/
@simsalabim presne tak ako pises mi hovoril gynekolog. 👍
Ahoj, budem sa opakovať a prekopírujem svoj príspevok, ktorý som napísala druhej kočke ohľadom mykózy 🙂 a hej na oregánový olej som zabudla, ten som tiež občas papala a myslím že neuškodil 🙂
Ja som sa trápila s tou mrchou rok (!) a nevedela som sa toho zbaviť.. Keď som si zrátala koľko peňazí som za ten čas vyhodila za krémy, výplachy, čapíky tak ma šlo poraziť.
Nakoniec som išla na to poriadne a zvolila kombináciu: snažila som sa papať menej sladkého ale občas som si niečo dala + fungicidín lečiva + chlorellkové čapíky (vyrobila som si ich sama z kvalitnej chlorelly) a párkrát som si dala kvapky z grepových jadier.. a za 5 dní bolo po probléme (prešlo svrbenie a tvarohovitý výtok bol tiež preč) Až som sa na seba hnevala že som sa s tým trápila tak dlho a nakoniec to bolo tak jednoduché :P Teraz mávam občas problém keď sa ideme občas kúpať a cítim, že nie je niečo dobre, znova si urobím ten chlorellkový čapík a stihne to zmiznúť skôr než to poriadne vypukne 🙂
Nevadí, už som sa poučila a viem ako na to
@katka2505 zavediem dovnútra tak 1-2 tabletky 🙂 Keď mi tabletková chlor. došla a zostala mi iba prášková tak som zmiešala tú práškovú s troškou kokosového oleja, ale to nebolo moc praktické na nanášanie, no v krajnom prípade lepšie než nič. Odporúčam tie tabletky, budú sa pekne a pomaly rozpúšťať (treba nosiť intimku)
A pokiaľ sa objaví aj horšia forma, že to svrbí a opuchne, urobím mastičku - kokosový olej+chlorella a natriem zvonku 🙂
Akurát fakt sakramentský pozor na kvalitu chlorelly, aby to nenarobilo viac škody :P
Hormonalne zmeny pocas ovulacie a pred menzesom casto sposobuju svrbenie a diskomfort, ktory sam vymizne. Ak je to takto, neriesila by som to. To nie je infekcia. Diskomfort zniz napr. Lactofeelom. Ak problemy nemiznu a vyter opakovane potvrdi candidu, gynekolog by mal zobral vytery na vsetky mozne potvory (chlamydie a pod.), ci tam nie je iny pridruzeny problem. Mal by nasadit 6 mesacnu profylakticku liecbu celkovymi antimykotikami (napr Diflucan). Mna poslala aj na kozne, gastro a imunologiu.Teraz vedia na imunologii vyrobit autovakcinu na mieru. A partnera k urologovi.