Ahojte, nerada zakladám anonymnú diskusiu, no je mi to tak príjemnejšie. S partnerom sa snažíme o dieťa, gynekologička potvrdila folikul pred prasknutím, následne sme sa s partnerom milovali, ved to poznáte. Aktuálne som 5 dní pred MS, na test skoro, no tehotenstvo v úplnom počiatku nemôžem vylúčiť. ALE, ráno som cítila pálenie, jemné svrbenie a typický výtok pre mykozu. Kedysi som ju mávala, teraz som bez nej asi 5 rokov, tak nie som si istá. Gynekologička mi od rána neberie telefón (v pondelky mávajú frmol). V lekárni som si kúpila Canesten kombi 1tbl. Niekde píšu, že sa môže aj v v úvode tehotenstva, inde, že nie. Prosím Vás, mate niektorá skúsenosti s mykozou v úplnom začiatku tehotenstva? Možno ani tehotná nie som, vzhľadom k tomu ako dlho sme sa snažili o prvé dieťa, no šanca tu je a ja by som nerada niečo pokazila.
Ďakujem za každú skúsenosť.
Nič, okrem fakt nejakých silných liekov sa nerieši, kým sa nepotvrdi tehotenstvo
Čiže môžeš
canestenu by som sa nebála, a keby takto ženy rozmýšľali tak by nikdy žiaden liek nevzali /samozrejme teratogénne lieky to je iná vec/
Aj ja som brala canesten tabketku v uplych zaciatkoch, to som este ani nevedela ze som tehotna a vsetko v poriadku
Ďakujem baby 🙂 Možno som len trochu ustrachana, keďže o prvé dieťa sme sa snažili dlhé roky, tak nechcem nič ohroziť "ak náhodou". Na noc si dám tu canesten tabletu. Ešte raz diky.
@luciador Co sa týka odsledovania ovulácie, tak ja som po pôrode z tých šťastných, že ovulku cítim (jemná bolesť podbruška, som nafúknutá ako balón a váha vyletí aj 2kg hore 😐). Pri snažení sa o prvé dieťa som necítila nikdy ovulku. To som sa spoliehala na ovu testy, zopár krát mi gyn povedala, že vidi folikul pred prasknutím a čosi mi vtedy pichla.
Ďakujem za odpoveď. Tak to si fakt jedna z tých šťastnejších žien 👍😀
Som 4.x tehotna a mne doktor aj v zaciatku daval Clotrimazol cipky, ze to je ok. Presne raz som mu pisala mail s tymto istym problemom, nakoniec to tehotenstvo nebolo, ale povedal mi, ze Canesten mozem. Len v tehotenstve sa asi neodporuca ten aplikator. Alebo, ak sa bojis, vyskusaj Rosalgin zatial.
PS: mne ukazal teraz pri poslednom tehotenstve test uz 25 DC druhu ciarku, bezne som mavala cykly okolo 33 dni. Ovulaciu som si odsledovala, 15 DC bola. Takze ja by som si ten test asi aj spravila, len nie Pepino.