Musím ísť k lekárovi po potrate vo veľmi skorom štádiu?

bambi86
30. nov 2015

Ahojte rada by som vas poprosila o radu. Myslim ze som potratila, tehotenstvo som lekarom potvrdene nemala. Pred terminom MS som si robila test aj par dni na to lebo som mala tehotenske priznaky, oba vysli pozitivne. 4 dni po termine som vsak dostala menses normalnej intensity avsak bol kratky, trval len 2 dni, teraz slabo spinim.
Obycajne mavam velmi velmi silny menses a trva skoro tyzden. Aj pri prvom dietatku som krvacala do 3.mesiaca, ale nebolo to take intenzivne. Takze podla intensity a toho, ze som videla vylucovat sa zrazeniny by som povedala ze som naozaj potratila. Ale o co mi ide, nezijem na SVK, tu n zapade je gynekologicka starostlivost nie uplne obdobna slovenskej. Rada by som sa nechala vysetrit ci je teraz vsetko v poriadku, kedze mam vazne gyn.diagnozy vzdy mi vraveli ze pri otehotneni by hrozilo mimomaternicove (poskodene vajcovod). Mojej lekarke ist nechcem lebo som s nou velmi nespokojna a viem ze mi proste ani sono nespravi, uz to vidim ako mi povie ze ked ma nic neboli tak je to urcite vsetko v najlepsom poriadku (len tak pre vysvetlenie, mam za sebou niekolko operacii ale ona ma domov vzdy pri tazkostiach posle max s nejakym letakom o vitaminoch)…. Inym lekarkam som skusala volat ale termin najskorsi mi dali po novom roku ze aj ked je to akokolvek vazne skorsi termin nemaju…proste tu to tak chodi. Co si o tom myslite? Potrebujem to vysetrenie ci myslite ze je teraz vsetko v poriadku ked som uz prestala krvacat a staci mi ten mesiac dva na sono pockat? Nerada by som nieco zanedbala. pravda je ze sa mi toto stalo tento rok zu 3.krat ze som mala pozitivny test a potom prisiel menzes. lenze prve 2x to bolo ze ten menzes bol este silnejsi nez obycajne a trval dlho, teraz to je predsa len inac a neviem co si o tom mysliet. moje obavy smerujem k tomu ci sa to tam riadne vycistilo a pod...viete mi nejako poradit? dakujem!

luciferkax
30. nov 2015

a nerobila si si test teraz? čo ak ešte si tehotná?

katrin21
30. nov 2015

ak ti meskalo len 4 dni , ked sa to stalo, tak nie, nie je potrebna ziadna prehliadka, lebo to je vlastne este len zhluk buniek.... takze sa o to telo postara same....
ale skus si po case spravit znova test, ci si naozaj potratila....
resp. ale ak sa ti to takto stalo viackrat, isla by soms a poradit s lekarom, aby ti predpisal nieco, ked ti bude zase meskat, aby si si hned nasadila a nezacala zase krvacat..alebo si chod dat hned pri meskani zobrať krv na HCG.. lebo ktovie, niekedy sa aj test moze mylit.. skusala si rozne znacky?

lusyke
30. nov 2015

Vela zien potrati v prvych dnoch tehotenstva a ani len netusia ze boli tehotne. Tieto zeny tiez na ziadne vysetrenie nejdu. Ak by si nebola vsimava tak by si si to asi tiez nevsimla a ani by si nerobila ziadne testy. Takze uplne vklude....ale ak si si este nerobila test aj po tomto menzese tak to urob, mozes byt stale tehotna.

eva2809
10. dec 2015

Ano je to pravda...ja som zazila nieco podobne..ani by som nevedela,ze som tehotna,keby som si nerobila test....ale isla som hned k dr...kde ma vysetrili a zistili,ze tehotna som bola ale tym ze krvacam prebieha vcasny potrat...a ty ked spominas,ze mas gyn.preoblemy a riziko mimomater.tehot. tak by som to neriskovala..musia to vylucit...a chapem,ze to mas stazene tym ze nie si na Sk...no mozno je vsetko ok...podla mna ak by si mala nejake bolesti alebo silne krvacanie..bez na pohotovost...ak nie tak pockaj po novom roku...a tiez je moznost ze si stale tehotna...ak aj po tyzdni by bol test pozit. Myslim,ze je tam vysoka pravdepodobnost.u mna tie ciarky na teste slabli...a tak som aj vedela,ze to asi nebude dobre..drzkaj sa a daj vediet potom

zabka1987
10. dec 2015

No ja by som sla ku gyn . stale sa mi to 2x po sebe teraz a hned mi nasadila duphaston po ovulacii aby sa to uz nestalo a keby som otehotnela aby sa to aj udrzalo. Tiez mam obrovsky problem udrzat babatko a obe deti mam len vdaka duphastonu zial 😖

ludka140281
10. dec 2015

ak je to skutočne potrat,musiš ist čo najskor na čistenie,,,ja som asi týžden nosila v sebe potratene dietatko a hrozila mi otrava.......lebo až vtedy po tom týždni som začala krvácat a mala som silne bolesti,dovtedy iba take špinenie...potrat som mala 3x a vždy silne bolesti brucha