Pekný deň, ak som pozitívna na HPV vírus treba, aby išiel aj partner k urológovi? Lebo pravdepodobne keď to mám ja, tak má aj on. Tie,čo ste boli pozitívne, riešili ste to aj s partnerom?
Áno aj partner musí ist k dr
Nie nemusí HPV sa nelieči a jemu ho zistiť ani nemusia .... aj ked ty si pozitivna ....jedine ak by ste mali vďaka HPV prenosné ochorenie ako genitalne bradavice.....
@ms_green HPV sa da nakazit aj v bazene, v saune a tak. Mne bol tento virus taktiez zisteny pred pol rokom, moj gynekolog hovori, ze to sa vyvija pomalicky, aj roky. S manzelom sme spolu od 17tich, inych partnerov sme nemali. Manzel prisaha, ze tiez nijakym sposobom “nezahol” (ja som si sebou ista). Nemusi to vzdy znamenat neveru.
@lb1984 Dakujem za odpoved
@martyzpp taktiež nám povedali,že tento virus už mohol byt v dlhsie v tele a stres alebo slabá imunita ho ako keby vyplavilo. S manželom sme spolu 6 rokov, chceme druhe dieťatko a na 100% si dôverujeme
@ms_green ak sa raz vírusom HPV nakazis máš ho navždy. Raz sa ukáže inokedy nie - TJ ak s ním imunita vydrbe bude v latentnej forme a na testoch sa neukáže, zníži sa imunita a vybehne hneď.... jedine ako sa dokáže HPV dostať do latentnej formy a nerobiť sarapatu v tele - lieky na podporu imunity je to aj v ich pribal. letákoch ale sú na predpis a nestretla som sa s gyneko co by to predpísal.... ale kuk na pribal letak isoprinosine 🙂 ockovanie chráni ale nie proti všetkým typom....
Nemusí. Ja som mala hpv a nikto mi partnera nikam neposlal
Na HPV som pozitívna nebola (som očkovaná) ale určite by sa partner mal ísť dať vyšetriť. Muži sú prenášači aj keď sa u nich nijak vírus neprejaví.
Druhá vec. Neviem ako dlho si s partnerom ale inkubačná doba pre HPV je maximálne pol roka (priemerne 2-3 mesiace). Ak si s partnerom dlhšie, zamyslela by som sa nad tým, kde sa k tejto chorobe dostal, ak si ty nikdy predtým pozitívna nebola. HPV sa prenáša iba telesnými tekutinami. 🙂
Ster a testy na HPV by sa mali robiť na každej gynekologickej prehliadke. Ak ti naposledy nič nezistili (a už si bola s partnerom) je to minimálne divné.