Môžu mi robiť vaginálny ultrazvuk, keď som ešte panna?

timka13
24. nov 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či ste niektorá mala skúsenosti s tým že vám na preventívnej prehliadke robili vaginálny ultrazvuk aj keď ste boli ešte panna. Ja som totižto bola dnes a vôbec sa má neopýtala či som už mala pohlavný styk a hneď mi vzala cytologicky ster aj s použitím zrkadel. Keď však na mňa vytiahla vaginálny ultrazvuk tak som sa už ozvala, že som ešte pohlavný styk nemala a ona povedala že to nevadí že som priechodná. Ale neprišlo mi že by mi ho zavádzala nejak hlboko aj keď ma to troška bolelo len na začiatku. Povedala že je všetko v poriadku, celé to trvalo asi 3 minúty. Mohla mi tam vôbec niečo vyšetriť keď to nezaviedla hlboko ? Na poslednej prehliadke mi robila sono len cez brucho a skontrolovala má len vizuálne tak som to čakala aj teraz. Už som dospelá ale pohlavne nežijem ani nemasturbujem iba používam tampóny je možné, že by som ten ultrazvuk necítila keby mi ho tam zaviedla celý (alebo ja neviem ako hlboko sa zavádza ) ? Viem že sú to asi hlúpe otázky ale zaujíma ma prečo má tak vlastne vyšetrovala. Ďakujem za každú normálnu odpoveď. 😇

ivana11155
24. nov 2023

@timka13 keď súhlasíš tak ťa tak môže vyšetriť. Keď ťa cytologia nebolela, čo je podľa mňa nepríjemné vyšetrenie, tak asi usúdila že aj ultrazvuk bude ok.

ailiba
24. nov 2023

@timka13 tak je to zvlastne, lebo prva otazka by mala byt, ci si uz mala pohlavny styk. Na druhu stranu, ked ta to nebolelo, asi videla, co robi... Ale ten vagimalmy ultrazvuk je podla mna dost velky na pannu...

timka13
autor
24. nov 2023

@ailiba Mne to príde, že ona ten ultrazvuk dala len na úplný začiatok tak nerozumiem ako ma mohla vyšetriť a usúdiť že je všetko ok😀 ja som vôbec necítila že by šla hlbšie to teda omnoho viac citim keď si zavadzam napríklad tampón a to používam tie mini preto mi to prišlo divné. A ta citologia ma troška rezala ale tak samozrejme to beriem že je potrebné vyšetrenie. Ale ďakujem za odpoveď.

buberova
24. nov 2023

Čudné, mne vždy na žiadanku písali že som panna aj mi doktor nakázal aby som im to na sone pripomenula keby na to išli nesprávne 😁 a potom povedal legendárnu hlášku že "... ak si to teda chcete nechať pre Iglesiasa keď príde na koncert do Humenného" 😂😂😂 vôbec som to od neho nečakala

vkatush
24. nov 2023

@buberova mňa sa doktorka spýtala "sex už bol?". A ja jej na to automaticky bez premýšľania "dnes?" 😂

ivangeline
25. nov 2023

Mne take nerobili.

mia_von_prag
25. nov 2023

Ano, mne tak kedysi robil ultrazvuk, vedel o tom. Nič ma nebolelo a neriešila som ďalej.

ailiba
26. nov 2023

@timka13 mozno isla tym ultrazvukom len potial, kym ju to pustilo a co videla, to videla...
Myslim, ze ti neublizila. Kazda to tam dole ma inak (aj ako panna).