Môžu ATB Zinnat sposobit meškanie menstruacie?

lenicka1121
30. sep 2019

Ahojte, môžu prosim ATB Zinnat 500 mg sposobit meškanie menstruacie? ATB užívam teraz piaty deň a ešte mám 5 dni uzivat.

Teraz mam zároveň štvrtý deň zo siedmych prestávku v užívaní HAK, obvykle mi menstruacia v prestavke nabehne do 3 dní no teraz zatiaľ nič. Tehotná určite nie som.

veronikaszabova
30. sep 2019

@lenicka1121 hej, moze byt. Tiez mi vynecha menstruacia alebo mam velmi slabu, ked uzivam ATB

ikuska187
30. sep 2019

@lenicka1121 každé ATB môže spôsobiť meškanie MS.

tasticka59
30. sep 2019

Akekolvek antibiotika mozu sposobit meskanie menstruacie. Aj samotna choroba, na ktoru ich beries to moze sposobit

lenicka1121
autor
30. sep 2019

@veronikaszabova
@ikuska187 ďakujem za odpoveď. Koľko dlho to asi trvá? Síce až v piatok začínam dalsi blister HAK no hádam mi dovtedy menstruacia pride. Vatsinou cítim aj kŕče pred no teraz akosi nic

lenicka1121
autor
30. sep 2019

@tasticka59 ďakujem za odpoveď. No hádam ešte nabehne. Už som užívala tento rok ATB no vtedy mi menstruacia nemeškala len bola silnejšia a trvala dlhšie

ikuska187
30. sep 2019

@lenicka1121 no to je individuálne, nedá sa povedať koľko dní to bude u teba.

lenicka1121
autor
30. sep 2019

@ikuska187 aj tak ďakujem za odpoveď. Dúfam, ze mi pride

aviska
1. okt 2019

ATB nesposobuju meskanie menstruacie toto je mylne tvrdenie, meskanie moze sposobit zapal pre ktory tie ATB beries.

lenicka1121
autor
1. okt 2019

@aviska ATB mám na infekciu dýchacích ciest no co maju dýchacie cesty s menstruaciou? Ešte stále mi neprišla hoci dnes to je už piaty deň prestávky v hak. Neviem co sa deje. Menstruacia mi takto veľa nemeškava

lenicka1121
autor
1. okt 2019

@aviska
@ikuska187
@tasticka59 menstruacia stále neprišla. Volala som gynekologovi keďže nemôžem ísť hned dolu. Povedal mi, ze antibiotika v žiadnom prípade nemôžu sposobit meškanie menstruacie tak už neviem čo si o tom mám myslieť. Podľa neho to je v poriadku, podľa mňa nie. Hadam zeny vedia najlepšie či im meska či nemeska ked užívajú ATB

aviska
1. okt 2019

@lenicka1121 lenicka, nejde o to ci mas zapal dychacich ciest alebo zapal zadku, ale pocas zapalu ti v tele prebiehaju urcite reakcie, ktore sa snazia v tvojom tele zabit tie vyrusove bakterie, moze sposobit zmenu hormonov, oslabenie tela a toto vsetko moze sposobit meskanie menstruacie. ATB su lieky, ktore neobsahuju hormony a tym padom nemaju vplyv na tvoju menstruaciu (ktora je riadena hormonmi v tele, nie peknym slovom) A presne tak ako lekar aj ja tvrdim ze ATB nesposobuju meskanie menstruacie!!!

ikuska187
1. okt 2019

@lenicka1121 som lekár internista, ako píšem, akékoľvek ATB môžu spôsobiť meškanie MS a 5dnove meškanie nie je vela. V každom prípade si sprav pre istotu test.

lenicka1121
autor
1. okt 2019

@ikuska187 ďakujem. Tehotná nie som. Tak už len počkať na menstruaciu

lenicka1121
autor
1. okt 2019

@aviska ďakujem za prispevok