Ahojte
Mam 39, 2 deti, menzes uplne pravidelny od 12 rokov, 27 dnovy cyklus.
Aktualne som 35.den cyklu a menzes nic.
Nepostrehla som tento mesiac ani ovulaciu, inokedy o nej viem.
Nemam ani klasicke PMS, naliate prsia, bolesti brucha, skratka nic.
Pri sexe citim suchost...
Myslite, ze by to mohli uz byt priznaky bliziaceho sa prechodu?
No tak kto ti toto povie? Jedine doktor
Zatiaľ tehotenský test ak ten bude negatívny môže to byť hocičo
@ildiko36 ano, tento mesiac bol viac stresujuci, ale nic extremne.
Suchosť v pošve môze byť aj z psychického pôvodu..
Su aj mladsie ktore su v prechode takze moze byt
Môžeš kúp si menopauza test a uvidíš, som ju tiež robila a vyšla pozitívne ale ja mam aj iné príznaky
A tehotná náhodou byť nemôžeš na prechod je ešte skoro
@andrejka1974 na prechod nikdy nie je skoro, môže prísť v každom veku
@stellarstar ja stále čakám a stále nič a to mám 49
@andrejka1974 bud rada, ja mam 43 a už posledný rok niekoľko symptómov. Som robila domáci test a ten to tiez potvrdil. Poznám prípady ked uz 20 aj 30 r mala MP
@andrejka1974 to je individuálne, mojej mame začali prvé príznaky ako 53 ročnej. Potom ešte cca vyše roka mala nepravidelne cyklus a až ako 55 ročná celkom skončila s krvácaním. Jej mama, moja babka takisto po 50 mala.
A zároveň sú ženy, kde už v 35 to začína. Aj mladšie bohužiaľ...
Ano môže. Aj v tomto veku pretože to môže takto trvať aj roky. Ja som to mala takto cca od 42. Mne keď mi to začalo mi meškala mesiac až potom som šla ku svojmu doktorovi. Ale ja som v tom čase dosť rýchlo a veľa schudla aj stresy. Takže som to neriešila a myslela som,že je to tým .A od vtedy vkuse problémy. Potom mesiac ok a ďalší mesiac zase vyše mesiaca nič. Doktor stále,že hormonálne nerovnováha. Takže vyvolávačky-chvíľu pokoj a potom naopak dlhé a extrémne silné krvácanie. A to trvalo 4 roky.
@stellarstar Presne tak. Ono najlepšie je zájsť si ku gynekológovi a nechat sa vyšetriť či za tým nie je aj niečo iné. Ako myom ,polyp alebo aj tehotenstvo. A to obdobie perimenopauzi trvá aj roky.U mňa už minimálne 6 rokov a stále nie som v prechode. Dovtedy som tiež mala ako hodinky.
Ešte je skoro , jedine ked si prezila daaku traumu ako moja starka mala 39r a zomrel môj starý otec ako 34r este porodila dieťa, ako 39r prestala mať ms..
Ja ako som prekonala covid tiez mi zacal haprovať ms..Raz pride normalne raz za 23dni a bolo uz aj po 31dni..Do vtedy som mala pravidelne na hodinu presne, mam 42r