Možný cervikálny hlien počas menštruácie

nattka123
15. feb 2024

Ahojte ženy,mamičky 🙂
Pár mesiacov sa snažíme s manželom o druhé bábätko.
Cyklus mám 27/29. Poslednú dobu 28.
Keďže sa snažíme o dievčatko,najviac sa snažíme pár dni pred ovuláciou. V Decembri,sme mali samozrejme nechránený styk 29.12. A v deň ovulácie 2.1..
Zároveň som mala v Januári 2x ovulaciu a to teda 2.1. A 28.1. … 26 sme mali opäť nechránený styk.
Tento mesiac sme mali asi 5 dni pred menštruáciou opäť nechránený styk. Zároveň sa mi však stalo,ze menstruacia prišla o deň skôr a to ešte večer a mávam ho roky vždy ráno. Druhý deň bola menstruacia slabšia,tretí deň sa spustila zároveň s obrovským množstvom egg hlienu. Proste krv a na tom čiry ťahajúci hlien. A bolo ho teda požehnane cely deň. Menstruacia trvala necelé 4 dni. Celé toto obdobie samozrejme testujem. (Mám na mysli celé obdobie snaženia sa) Ale nic :( raz sa mi stalo,že sa objavil veľmi slabučký duch. Na druhý deň sa objavila najprv druha čiarka,až potom kontrolná ale neskôr zmizla. Deň pred menštruáciou kanalik. Po menstruacii som opäť testovala a nič.
Moja otázka znie,je možné mat ovulaciu v čase menštruácie? Ak áno,je reálne,že nechránený styk cca 5 dni pred menštruáciou bol úspešný? Zabudla som dodať,že už ten tretí deň menštruácie nastúpili bolesti v podbrušku ako keby mala prísť mrcha. Totálne naliate prsia a som aj strašne nafuknuta. Samozrejme,že zvažujem návštevu lekárky.
Máte nejaké skúsenosti? Rady? Názory? Len vas prosím ženy,bez urazania a zbytočných komentárov,z ktorých sa nič aj tak nedozviem? Ďakujem veľmi pekne 🙂

viestta
15. feb 2024

Ano, je mozne mat ovulaciu v case menstruacie

vanilkovazmrzka
15. feb 2024

Ovulacia cez menstruaciu je podla mna dost slusna blbost. Jedine ze by si mala strasne dlhu menstruaciu a velmi kratky cyklus, ale to neviem ci realne moze nastat.
PS: rozlisujem pojmy menstruacia a anovulacne krvacanie - su to dve rozdielne situacie.

nattka123
autor
15. feb 2024

@vanilkovazmrzka vzhľadom k tomu,že mávam posledné mesiace menštruáciu 4-5 dni a mávala som 7,to asi dlha menstruacia nebude.

vanilkovazmrzka
15. feb 2024

@nattka123 tak dlzka sa moze casom zmenit. A ako mas odsledovanu ovulaciu? Vies urcite, ze prebieha?

mimicka2013
15. feb 2024

@nattka123 nie je mozne mat pocas menstruacie ovulaciu nakolko su to 2 rozne fazy, je vsak mozne mat pocas menstruacie plodne dni a teda otehotniet. To ze mas pocas memstruacie plodny hlien moze (ale aj nemusi) nasvadcovat tomu ze v tom cykle pride ovulacia skor...ja mam niekedy na 4DC krv s hlienom a ovu pride na 9dc, inokedy nemam hlien pocas menstruacie ale zacne napr od 7/8dc a aj ovu sa posunie....to ze mas hlien neznamena ze mas ovulaciu ale ze tvoje telo sa pripravuje na uvolnenie vajicka