Môžme mať pri kiahňach iba dve vyrážky?

adamkoatimotej
27. dec 2017

Ahojte.stretli ste sa s tym, ze by sa pri kiahnach vyskytli len dve vyrazky?

ukulela
27. dec 2017

@adamkoatimotej tak neter mala dokopy hadam tri - takez ano, stretli.

janinah
27. dec 2017

u nás 5 u jednej dcéry celkom,u syna 5 na 1cm2

janifer
27. dec 2017

a boli aj dalsie priznaky? Horucka?

johanka_de_arko
27. dec 2017

ja som vraj take mala ako dieta. vraj 3 vyrazky a hotovo.

somavi
27. dec 2017

Boze bodaj by 😁 akurát si tým prechádzame a teda je ich neúrekom 🙈

zuzkamargit
28. dec 2017

moj syn ma teraz, neviem ci 10 napocitam 🙏 keby ze mi dr nepotvrdi, ze su to kiahne, tak ani neviem, ze ich ma. Uplne malilinke. Dufam, ze dcera to teraz pre zmenu neschyta v plnej parade 😎

adamkoatimotej
autor
28. dec 2017

@janifer mal zvysenu teplotu ale idu nam aj zuby tak neviem comu ju mam pripisat

zuzkamargit
28. dec 2017

@adamkoatimotej ak sa z tej vyrazky urobi o den dva chrasticka je to ono, to je typicke pre kiahne

otomanko12
28. dec 2017

Kocky chcem sa spýtať, synator mi dostal kiahne práve na štedrý den. A dr.ma dovolenku a u zastupujuceho je veľmi veľa chorých deti a ani sa nemozem k nemu dovolať, že by nás orisiel pozrieť domov. Kiahne máme bez komplikacii, bez teplot. Len neviem či by sme mali ist teda na pohotovost až ma nevysmeju. Dakujem

lemonlady
28. dec 2017

Od jednej pediatričky mám info, že ak sa ovčie kiahne prejavia len málo (zopár vyrážok), tak sa nemusí vybudovať imunita voči nim a môže ich niekto dostať znova.

katka310
28. dec 2017

@otomanko12 my tak isto, volala som našej doktorke, lebo akurát slúžila na pohotovosti a hovorila, že prísť až na kontrolu, keď bude mať chrasty a všetky zaschnute.

adamkoatimotej
autor
28. dec 2017

@otomanko12 no s tou lekarkou sme na tom rovnako, zato to riesim tu len este si niesom na istom , ze su to ozaj kiahne.

hettinka
28. dec 2017

@otomanko12 s kiahnami je úplne zbytočné ísť k lekárovi, pokiaľ nemáte komplikácie.
Nijaké lieky sa na to nedávajú, prejdú samé, len treba omývať v hypermangáne a ak by dostal teplotu, nesmie sa na to nič na baze ibuprofénu (nurofen, ibalgin, brufen), iba paralen.

otomanko12
28. dec 2017

Ďakujem. Už som sa dovolala k zastupujucemu a vraj mam len niekoho poslať po recept na fenistil a potom až na kontrolu k svojmu, je už budú chrasticky na všetkých.

katka310
28. dec 2017

Inak baby, ako to je s chodením vonku? Myslím krátka prechádzka mimo ľudí. Už sme v štádiu začínajúcich chrast, sme od začiatku bez teploty a nemáme nejako extra veľa kiahní.

lilu74
28. dec 2017

Nie. Ich je velmi vela po celom tele...

moniikka
28. dec 2017

@adamkoatimotej naše deti ich ešte nemali a to najstaršia dcéra ma skoro 13 rokov,ale teraz ma neter a ma ich hrozne veľa,v hlave,ušiach,po tele,ešte aj v cikuli,ale počula som od jednej pani že ak ich nemá aspoň 20 tak to môže dostat ešte raz