Ahojte.stretli ste sa s tym, ze by sa pri kiahnach vyskytli len dve vyrazky?
u nás 5 u jednej dcéry celkom,u syna 5 na 1cm2
a boli aj dalsie priznaky? Horucka?
ja som vraj take mala ako dieta. vraj 3 vyrazky a hotovo.
Boze bodaj by 😁 akurát si tým prechádzame a teda je ich neúrekom 🙈
moj syn ma teraz, neviem ci 10 napocitam 🙏 keby ze mi dr nepotvrdi, ze su to kiahne, tak ani neviem, ze ich ma. Uplne malilinke. Dufam, ze dcera to teraz pre zmenu neschyta v plnej parade 😎
@janifer mal zvysenu teplotu ale idu nam aj zuby tak neviem comu ju mam pripisat
@adamkoatimotej ak sa z tej vyrazky urobi o den dva chrasticka je to ono, to je typicke pre kiahne
Kocky chcem sa spýtať, synator mi dostal kiahne práve na štedrý den. A dr.ma dovolenku a u zastupujuceho je veľmi veľa chorých deti a ani sa nemozem k nemu dovolať, že by nás orisiel pozrieť domov. Kiahne máme bez komplikacii, bez teplot. Len neviem či by sme mali ist teda na pohotovost až ma nevysmeju. Dakujem
Od jednej pediatričky mám info, že ak sa ovčie kiahne prejavia len málo (zopár vyrážok), tak sa nemusí vybudovať imunita voči nim a môže ich niekto dostať znova.
@otomanko12 my tak isto, volala som našej doktorke, lebo akurát slúžila na pohotovosti a hovorila, že prísť až na kontrolu, keď bude mať chrasty a všetky zaschnute.
@otomanko12 no s tou lekarkou sme na tom rovnako, zato to riesim tu len este si niesom na istom , ze su to ozaj kiahne.
@otomanko12 s kiahnami je úplne zbytočné ísť k lekárovi, pokiaľ nemáte komplikácie.
Nijaké lieky sa na to nedávajú, prejdú samé, len treba omývať v hypermangáne a ak by dostal teplotu, nesmie sa na to nič na baze ibuprofénu (nurofen, ibalgin, brufen), iba paralen.
Ďakujem. Už som sa dovolala k zastupujucemu a vraj mam len niekoho poslať po recept na fenistil a potom až na kontrolu k svojmu, je už budú chrasticky na všetkých.
Inak baby, ako to je s chodením vonku? Myslím krátka prechádzka mimo ľudí. Už sme v štádiu začínajúcich chrast, sme od začiatku bez teploty a nemáme nejako extra veľa kiahní.
Ahoj, pozri si už aj existujúcu diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/kiahne-a-ich-priebeh-2/
Nie. Ich je velmi vela po celom tele...
@adamkoatimotej naše deti ich ešte nemali a to najstaršia dcéra ma skoro 13 rokov,ale teraz ma neter a ma ich hrozne veľa,v hlave,ušiach,po tele,ešte aj v cikuli,ale počula som od jednej pani že ak ich nemá aspoň 20 tak to môže dostat ešte raz
@adamkoatimotej tak neter mala dokopy hadam tri - takez ano, stretli.