Ahojte žienky, chcem sa spýtať 2 otázky (mam 15rokov)
1.MOZEM SA KUPAT TEDA KED MAM SVOJE DNI ALEBO NIE ? viacery vravia že sa môže lebo sú to ,,rodine baktérie" aj lekárka vravela.... niektorý vravia ze nie ze sa nesmie
2.JE NORMÁLNE BOLENIE POŠVY POČAS MS?
Ďakujem za odpovede
ahoj kľudne s tampónom môžeš a keď vyjdes z vody treba vymeniť tampón za nový 😊 k druhej otázke áno je to úplne normálne že ta boli hlavne pri prvých razoch ms
Môžeš, ale si náchylnejšia na infekcie, ako mimo menštruácie. Preto treba dbať viac na hygienu, po kúpaní ihneď vymeniť tampón. Samozrejme, predtým si umyť ruky.
A trocha naštuduj gramatiku prosím.
@leuaa14 ahoj, myslis kupanie vo vani?
Ak tym nemyslis v Egypte v mori, tak nie. Tam sa to momentalne neodporuca.
Sprcha je ovela bezpečnejšia a hygienickejšia,takže za mňa kupanie vo vani nie.Ak budeš pri mori,tak s tamponom áno,ale hned po vyjdení z vody ho treba vymeniť.Ale všeobecne u panien tampony sa odporúčaju len občas,ak je na to dôvod /more,šport/,nie vždy ich používať.
Skus použiť menštruačný pohárik ja som zrovna v Turecku a mám svoje dni a s pohárikom to problém vôbec nieje .ani neviem že ho tam mám ne to super vecička
@janetinka27 áno
@leuaa14 čisto z hygienického hľadiska - chceš mať to, čo z teba vychádza v kúpeli na celom tele (ak nepoužíva tampón)?
Ak nie, tak sprcha 🙂
To druhé - áno, je to normálne.
@leuaa14 ak myslíš kúpať bez tamponu alebo kališka tak určite nie, veď z teba vyteká krv.
@leuaa14 no veď toto, jasné že predajca kalíškov napíše, že áno, môže, kúpte. Ale tiež si to v praxi nejak moc neviem predstaviť. Každopádne ja ho používam a som veľmi spokojná, tak som nevedela, či to mám dcére niekedy v budúcnosti ponúknuť ako alternatívu, alebo nie. No uvidíme. Ak by sa tu našla nejaká panna, ktorá používa/la kalíšok, prosím aby sem napísala svoju skúsenosť 🙂. Ja som našla toto a teda, že závisí od panenskej blany, či to bude možné alebo nebude, to mi dáva logiku. Možno z tohto dôvodu ani tampón nemusí vyhovovať každej panne... https://www.maluna.sk/menstruacia/panna-a-menst...
Ďakujem vám za odpovede
@leuaa14 pokiaľ si dáš tampón tak samozrejme sa môžeš kúpať