Môžem ísť na preventívku ku gynekologičke počas menštruácie?

15. aug 2022

Ahojte, prosim vas, viete poradit? Mozem ist na preventivku ku gynekolgicke (robi mi vzdy len sono, nakolko som este panna), aj ked mam menstruaciu? Alebo sa radsej preobjednat, ked skonci?

tannja
15. aug 2022

Radsej sa preobrednaj

anjelicek26
15. aug 2022

Ked je v maternici kopa krvi a odlucujucej sa stielky, neuvidi dobre no... ja by som sa preobjednala... preventivku treba spravit poriadne, aj ster s krcku (ak je tam krv), asi nebude dobry...

persephina
15. aug 2022

Nie

zlomika
15. aug 2022

nechala by som to na neskor, skus sa preobjednat, nie je dobre ist zrovna vtedy, myslim si, ze to pocka. ak ta aj nieco trapi, myslim ako zdravotny problem, tak to asi bude musiet chvilocku pockat.

sense
15. aug 2022

Mne to raz tak vychadzalo som volala ze preobjednat a mi sestricka vravi, ze to nie je dovod na rusenie terminu ale teda mne to vychadzalo ma prvy den ms a vtedy mavam len trochu spinenie.
Zavolaj si k lekarovi a oni ti povedia

autor
15. aug 2022

Dakujem vam vsetkym. Volat som povodne chcela, ale k mojej dr sa dovolat je niekedy nadludsky vykon, tak som sa radsej spytala tu. Idem sa preobjednat radsej.😊

hipuska
15. aug 2022

@autor u nás dr zásadne objednáva po skončení MS a to z toho dôvodu , že je potrebné zobrať ster z krčka maternice a ten je najlepšie vykonať v prvej fáze cyklu. Zhruba medzi 5-14 dnom (pre 28 dňový). U nás sa teda objednáva tak, že žena dosrane MS, volá pre termín a sestricka jej vypočíta podľa dĺžky cyklu. Doktorka ani preventivky v druhej fáze nerobí. Plus na sone pekne vidí, či sa blíži ovulácia, reas. prebieha.... Ja by som cez ms nešla

ava11
15. aug 2022

@hipuska prvá fáza cyklu je práve menštruácia

hipuska
16. aug 2022

@ava11 myslela som druhú, po skončení ms. Tam som to potom rozpísala...