Dobrý deň žienky.
Chcela by som sa spýtať, či pri potvrdení o silný zápal močových ciest je možné sa liečiť doma, čiže marodiť.
Dnes skočím na pohotovosť, keďže v tomto meste nemám obvodného, tak ma zaujíma, že lekár aj pozerá zdola ako gynekológ, alebo len cez sono.
Taktiež, či mi je hradený plný plat počas liečenia, alebo len časť.
Ďakujem pekne.
Už 3 deň mám neustále bolesti močovodov, mechúra a stále nutkanie cikať, aj keď som bola na wc pred 5 min.
Ale bolesť či pálenie nepociťujem.
@misel714 pri zapale m.ciest zospodu nepozeraju. Naco preboha? Vyseteuju iba moc
na pohotovost mozes ist aby ti dali lieky ale aj tak ti povedia, ze musis ist aj k obvodnemu a aj tak ti moze pnku vystavit iba on
@misel714 pn ti na pohotovosti nevypíšu... a ked budeš na pn akože či budeš dostavať plat normálne? To by boli ludia na pnke každu chvílu.....samozrejme že nebudeš dostavať plat...
@klarissa25 ďakujem za odpoved. Moc sa v tom nevyznám. Pracujem len rok a ešte ani raz som nebola chorál.
@klarissa25 bola som niekolkokrat pn a vzdy som dostavala normalne plat.
@misel714 ano, plat ti pojde normalne, a vypisat ta moze len obvodny dr.
@emma_932 pri PN ti nejde normalne plat! to kde si prosim ta vzala???
@misel714 https://www.socpoist.sk/nemocenske/1292s
5 sekund na ujovi googlovi
@emma_932 ale nie cely, ved prvych 10 dní platí zamestnavatel nejaké percenta a potom socialka, ale nebude to toľko ako by pracovala....
@misel714 to sa nerobi gyn. vysetrenie, robi sa cez ph pruzok pripadne odberom krvy, ale treba aby si doniesla moc, mozes marodit ale aj nemusis, no je lepsie ked budes doma lebo budes stale chciet cikat, palenie moze nastupit neskor, pri pnke nie je plat, je to pnka prvych 10 dni hradi zamestnavatel a potom hradi SP a nie bude to tak polovica platu
To sa nemusíš báť, gynekologické vyšetrenie nerobia. Len po pnku si aj tak budeš musieť ísť k svojmu doktorovi, to ti na pohotovosti nemôžu dať. A pri pnke je tak, že prvých desať dní dostávaš 25% z denného platu a potom dostávaš 55% z denného platu keď je to už nad 10 dní
@misel714 hlavne si to poriadne preliec a strach a peniaze nechaj az na druhom mieste. Nechs predsa aby sa ti to opakovalo.
ja som bola u urológa zo zapalom mocovych ciest, a ten mi vypisal aj pn. ale to bolo pred par rokmi 😉
dostala som atb a bola som na pn 7-10 dni, odvtedy si davam sakra pozor
@janka2501 urolog moze vypisat PN - ona chce vypisat PN na pohotovosti, co nie je mozne.
@adelakom12 ďakujem. 🙂 ❤️
Ahoj,na pohotovosti dáš moč do nádobky, do moču dajú pásik na určenie zápalu, odspodu nepozerajú. Ale ak chceš PN-ku,tú ti pohotovosť nevystaví, to robí praktický lekár-obvoďák.