Môžem čakať viacerčatá po clostylbegyte a pregnyle?

tatiana366
25. mar 2014

Ahojte žienky, zajtra začínam s liečbou kde mám brať 2x denne tabletku clostylbegyt a na 15 deň cyklu mi má pichnúť pregnyl keďže mojim vajíčkam je u mňa dobre a nechcú odchádzať. Dočítala som sa, že je väčšia pravdepodobnosť, že po tejto liečbe budú miminká dve, možno viac. A to máme v rodine aj z mojej strany aj s mužíčkovej dvojičky.
Ako ste na tom vy ? Máte skúsenosť alebo Vaše kamošky ? Viem, že podobná téma už tu bola dávnejšie.
Ďakujem 🙂

lulu369
25. mar 2014

@tatiana366 mne pregnyl doktor nepredpísal, takže s ním nemám skúsenosť. Ale clostylbegyt som brala pred 6 rokmi spolu s duphastonom, hneď po ukončení liečby (vtedy som mala nepravidelný cyklus) som ostala tehotná s dcérkou...Keďže po dcérke sme chceli s manželom veľmi druhé bábo a ja som mala pre zmenu anovulačné cykly tak mi doktor opäť predpísal clostylbegyt. Brala som ho 3 cykly, potom som mala pauzu 3-4 mesiace a predpísal mi ho doktor opäť a to som otehotnela hneď prvý cyklus. Mňa sa doktor spýtal či má niekto s mojej strany v rodine dvojčatá, ja som mu povedala, že moja mama predo mnou potratila dvojčatá a doktor mi na to povedal, že potom je oveľa vyššia pravdepodobnosť, že môžem aj ja otehotnieť s dvojčatami (na to sa ma pýtal keď som brala clostylbegyt), nie len preto, že som brala clostylbegyt, ale aj preto, že mamina potratila dvojčatá...No som šťastnou mamičkou 2 detičiek (5 ročnej dcérky a 19 mesačného synčeka)

sansulinka
26. mar 2014

Ja som clostil brala jeden cyklus,hned sa nam podarilo otehotniet a na doterajsich uzv (mozem povedat ze ich bolo dost) sme videli jedneho drobca.a teraz v 14tt sa nam ukazali dvaja drobcekovia 🙂 ale nie som nestastna ani nic podobne,bol to sok ale je to krasny sok 🙂