Ahojte dievčatá mám taký problém poslednú menstruaciu som mala 18.4. Dostala som ju o týždeň skôr ako som mala. Všetko bolo ako vždy trvala 5 dní ako vždy. Na 7 deň po jej skončení som zacala spinit trvalo to 3 dni. Teraz som mala dostať 15.5.a nič pre istotu som si spravila aj test aj keď viem že tehotná by som nemala byť lebo styk som mala naposledy toho 18.4 keď som dostala .minulý tyzden bol test negatívny. Tak ma napadlo či to nebude náhodou už prechod keďže zrazu tokov zmien najskôr dostanem skôr potom to spinenie a teraz meškanie? Nemáte stým náhodou niekto skúsenosti?
tiez si myslim, ze by si mala napisat kolko mas rokov, prechod je u kazdej zeny iny, avsak myslim, ze toto skor bude cysta, treba zajst ku gyn, mamka ta mala taketo problemy kedysi a tiez uz viackrat myslela, ze je v prechode a napokon cysta
ako poznam aj zienky, ktore sa dostali do prechodu skor ako by sa mali, no to nezistis nijak inak, ako ked sa pojdes dat vysetrit, tu nenahadas podla mna nic
@sapetka mám 40 rokov
@fatima99 dnes som sa objednala ku gynekologicke ale termín mi dala o 3 týždne.tak má len zaujímalo či sa stým niekto nemá skúsenosť
@1lucinka123 ahoj, tak môže to byť len hormonálny výkyv... Ja mám 30r. a pred dvoma mesiacmi mi došla ms na 40 deň, ďalší na 36 a tento na 30. Samozrejme nebezim s každým výkyvom na gyndu ale teraz mi aj vyšla preventívna tak som to spomenula a doktor mi spravil AMH vyšetrenie z krvi na zistenie ovarialnej zásoby (čiže koľko vajiciek tam ešte je) tak sa dá určiť hroziaca predčasná menopauza...
@1lucinka123 este skoro na prechod.. treva povedat aky mas priblem nech ti daju termin skor ako o 3t. Moze to byt cysta myom alebo nieco ine. Alebo len stres v poslednom obdobi?
Možno už začínajú štrajkovať hormóny. Nasad si pupalku, tá ich vie krásne vyrovnať
@sapetka lekárka má dva týždne dovolenku tak preto ma dali až tak neskoro
@makda skúsim lebo fakt sa mi zdá že hormóny blbnu
@1lucinka123 ja ju beriem a som veľmi spokojná.
@makda prosím kde to kupuješ? v lekárni? to je čaj, alebo ....
@deti95060810 ja si kupujem túto, bežne v lekárni alebo objednám z netu.
@1lucinka123 ja mam taku skusenost ze to bola cysta a dost velka... mas aj bolesti v podbrusku alebo na jednej strane a pripadne nie si unavena? ja som mala bolesti na lavej strane ako pred MS a unava a zavrate k tomu, myslela som si ze som tehotna a zial...opakovane cysty. Folikul z laveho vajecnika mi nepraskol ale sa zamotal a vznikla cysta ktora nevedela prasknut a len rastla a rastla🤷🏻♀️ Chod neodkladne, ak mas bolesti a pod.
@olivia_0309 presne som mala také pocity ako by som bola tehotná preto som si robila aj ten test. Bolesti v podbrušku,nafúknuté brucho, únava stále mám pocit že už dostanem a stále nič
@1lucinka123 no tak uvidis, ze ako dlho to vydrzis takto a ci dovtedy kym navstivis lekarku sa nic neudeje...ale nie je to sranda, lebo pripadne niektore cysty vedia narast tak ze otocia vajcovod, prasknu a krvacaju do brucha...to je dost nebezpecne! Pockaj este cez vikend, pridaj si vitamin B, telo potrebuje vela Becka zvlast tiamynu daj si oriesky,mandle atd. a ked to bude zle a nedostanes MStak v pondelok volaj lekarke znova povedz ze mas silne bolesti a je ti zle, aby ta vzala skor. Cakat 3 tyzdne ked nie si tehu je o nervy🙈
@miimss ahoj. No hodnota AMH nie je v tomto pripade jedina smerodajna, je to len cislo ktore svedci o zasobe vajicok,ale dolezite je pri nizkom AMH vediet aj hladinu FSH a esteadiolu. Ja mam nizke AMH a vystrasili ma v 28ze mam predcasnu menopauzu, ale ked mi skontrolovali opakovane FSH a estradiol zistili ze je to uplne v norme, v pripade estrogenu na rozdavanie a menopauzu nastastie vylucili, no predcasne ovarialne zlyhanie ostalo🤷🏻♀️ Kazdopadne je na mieste urobit HP a hormony skontrolovat komplexne😉
@olivia_0309 No ved to čakanie je najhoršie už som si začala namyslat že som tehotná aj keď som vedela že to nieje možné. Počkám cez víkend a keď nič tak v pondelok ráno nabehnem rovno k doktorke hádam má zoberie keď už budem tam.
@1lucinka123 urcite😉 drzim prsty✊🏼
@deti95060810 pošlem ti link do správy, aby mi to nevymazali
@1lucinka123 No ja mám taký ísty problém tiež som mala spinenie a menštruáciua chodí ako sa jej zachcelo.Citim sa ako tehotná nafúknuté brucho a bolesť v krížoch test som robila negatívny a nie jeden už som si začala namyslat že môže byť chybný test ale keď jeden a nie všetky čo som si robila
@1lucinka123 Ako si dopadla
@olivia_0309 môžem sa opýtať akú veľkú cystu ste mali a či len na vaječníku?tiez som sa teraz dozvedela že mám na vajecniku 2 cm ale aj na krčku 8 mm objednaná som až o týždeň skôr sa nedá a mam dosť strach z toho
@1lucinka123 prechod? A kolko mas rokov? Moze to byt aj cysta