Ahojte chcela by som sa spytat ci zohrava ulohu váha pri otehotneni... myslim tym to, ze som veľmi chuducka aj napriek tomu že jem stale vela a casto,lekar mi však povedal že mam ukažkovy metabolizmus ale s manželom sa pokusame o babatko a nejako sa nam to nedarí zatial... No ked som sa rozpravala s kamoškami alebo tak,tak mi vraveli ze to moze byt aj tym ze som chudunka.... ale zase je kopec dievcat a žien ktore su taktiez štihle a v pohode babatko vynosia.... dakujem
@nidukk
Ja som pri prvom dietatku mala zacinajucu hmotnost 49-50 kg. A pribrala som 15 kg. Podarilo sa nam to po 4 mesiacoch. Teraz sa nam to podarilo po11 rokoch, mala som rovnaku hmotnost a o dietatko som bohuzial prisla, takze je to velmi individualne. Nemyslim si, ze by nizka hmotnost mohla komplikovat Tvoju tehotnost! Drzim Ti palce! Neboj, pride to v spravny cas.
s vahou som mala vzdy aj ja problem. jedna kamoska mi hovorila ze pri vahe 45kg nemozem otehotniet. prvy krat som otehotnela ako 45kg druhy krat ked uz som si sama sebe hovorila ze to asi nie je mozne 43kg Vyska 161cm. takze da sa. Som toho dokazom. Tehotenstva obe bezproblemove.Dokonca v oboch pripadoch som sa citila sqele. Pri malej som pribrala 11kg. Pri malom 18 ale vzhladom na svoju predporodnu hmotnost som mala idealnu vahu ako si niektori srandu robili:O))))) vyzerala som uplne rovnako ako pred otehotnenim akurat pod trickom som "pašovala" futbalovu loptu 😀 Drobci mali obaja takmer 4kg.Rodila som prirodzenym spsobom. Tak ako som si vysnivala. Dufam ze som ta povzbudila. Urcite sa to podari ak tomu budes verit. ja som verila a dnes je zo mna dvojnasobna stastna mamina. Akurat ze od porodu som sa radsej na vahu nepostavila. Opat obleciem velkost XS 😝
Telo si samo urcuje hranice - pokial je zena prilis chudunka - poznam hranicu 42-45kg - tak telo "strajkuje" ma problemy s cyklom a tym padom aj otehotnenim. Pokial je menstruacia ale pravidelna a vajicka dozrievaju, teda ovuluje. Problemy by byt nemali. Ja som pri dcerke otehotnela 42kg a pribrala 12,5 kg, obvod bruska 97 cm, pri synovi otehu 45kg pribrala 13,5 kg a obvod bruska 98 cm... obaja sa narodili prirozdene, maly dokonca bez nastrihu, mala za 4 hodky a krpec za 2,5 hodiny kontrakcii 🙂
Takze len tym, ze si stihla, do nebude. Ako dlho sa snazite? Do roka je to u zdravych parov este uplne normalny stav, proste ste sa netrafili ;)
@anjelicek26
@ela2710
@odrik
@zrzulka
Kočky dakujem Vám veľmi pekne potesili ste ma a zaroven aj tak trosku povzbudili co som aj potrebovala... moja vaha nikdy nesla nad 45kg..stale mam 42-43kg vysku 160cm mam uplne pravidelny cyklus papam stale veľa ... robila som uz aj nemožne aby som pribrala..vitaminy,B12tky ci uz vo forme vitaminov alebo injekcií,infuzie... ale nedari sa mi nijako... a stale len pocuvam od ludi...panecku priber ... co nic nejes??? no ale zacina ma to uz poriadne vytacat ..nie som ani anorekticka ani nic podobne len proste to mam asi zdedene genetika robi taktiez svoje... no snad aj babatko dojde kedze je vsetko v poriadku len som chcela vediet aj vaš názor ci to ma nejaky vplyv na otehotnenie... Teraz pre zmenu beriem vitaminy calibrum babyplan,vitamin B12,B6, a tak trosku sa uz ani nechcem zamyslat nad tym ako velmi chceme babo... psychika robi vela ale tak co uz som taktiež len žena.... Dakujem vam este raz velmi pekne a prajem vela vela radosti z vašich pokladikov 🙂)) Snad sa coskoro budem moct s vami o to podelit aj ja... 😉
@nidukk
Urcite sa budes tesit!!! Psychika je velmi silna, skus byt v pohode! Pisala som Ti, ze teraz som prisla o druhe babatko, len tsk prestalo v brusku rast. Vies, co mam ja vsetko v hlave? Ale musime byt silne, verit len v to, ze vsetko ma svoj cas a v pravu chvilu pride, co ma prist. Drz sa!!! Vsetko bude dobre!!! Babatko pride!
@nidukk - dietatko je parazit a vezme si s tela presne to, co potrebuje, vezmi ja som pribrala 12,5 a 13,5 kg deticky sa narodili zdravucke a mojej velkosti primerane ;) Niektore zeny proste inak nepriberu, no a? Verim ti,ze ta tie reci stvu, ale fakt, jednym uchom dnu a druhym von 🙂
@nidukk hlavne sa nestresuj, pokial mas pravidelny menzes a lekar ti povedal, ze metabolizmus je v poriadku, tak sa nemas coho obavat. Ja som bola odjakziva chuda, moja bezna vaha je 48kg, a tou vahou som aj otehotnela a rodit som isla s konecnou vahou 59kg. Teraz mam vahu 46kg, nemam anorexiu, jest mi chuti, len som jednoducho taky konstitucny tip. Nestresuj sa kvoli tomu 🙂
ahoj, ja som otehotnela pri vahe 45 kg /vyska 168cm/.nikdy som nemala viac kg a ani teraz nemam, mam to dedicne po nasich a tiez vela papam a nie a nie pribrat 🙂 otehotnela som bez problemov a aj cele tehu bolo v poriadku, pribrala som 16 kg...drzim palce....
ahojky som rada že sa založila takáto téma.....tiež som cíbik a nie a nie pribrať. pokúšame sa o miminko už siedmy mesiac a nejako sa nedarí ☹ ☹ moja váha sa hýbe 46-49kg a nie a nie viac.....bývala som pevnejšia,ale bola som chorá na žalúdok a bolo to dosť zlé. ale teraz je to ok,môžem zožrať aj pol kila klobásy a moja váha sa rovná mušej.....všetko mám v poriadku čo sa týka metabolizmu,HP mi ešte nerobili a ja veľmi dúfam že je všetko ok....len to mimi niikde....takže niekedy ma chytajú totálne depky..... ☹ ☹
Ahoj.Ja som vazila ked som otehotnela 48kg.Pribrala som 12kg no aj nieco zostalo:(.Sestra vazila 46 a nezostalo na nej nic a mali sme tehotenstvo aspon ja ukazkove.Aj kamosky mam uplne chudunke a ziadny problem.A aj teke co nebolo videt ked boli v 9 mesiaci koli tuku.Vaha nezohrava ulohu si myslim.
@anjelicek26 Dakujeeem no musim to tak brať lebo niektore si iba riesia komplexi tym ze mna mozu dohukavať s vahou...ale zacnem to brat flegmaticky... 🙂
@danielaviki DAKUJEM pekne snad sa podarí aj mne 🙂))) len ako som uz spominala psychika stale pracuje naplno... proste tie co nepocitaju s tym ze otehotneju tak sa im podarí a tie co silno po tom tuzia tak sa im nedari...
@elebe No sme dve potom... ja tiez papam veľa, ale nikdy nad 45kg som este vahu nemala... a taktiez som mala ako 16 rocna problemy so zaludkom helikobakter a podobne ale vsetko sa to spravilo vyliecilo tak si myslim ze uz ked je to dobry cas v poriadku nemalo by s tym nic suvisiet ved plno je žien co su stihlunke a otehotnia dokonca aj porodia prirodzene... Prajem Ti aby sa nam to podarilo potom si budeme pisat uz lenrady ako mamicky 🙂 Verím Ti ze mas depky ja uz ani nehovorim ake ... este ja trapna som raz zasla k vestici a ta mi pozerala na ruky a vravi mali ste potrat??? a ja ze nieee ze preco...??? a ona ze si mam davat velky pozor pri otehotneni... notak teraz mi dvojnasobne psychika pracuje... ochhh som tam ani chodit nemala... len som sklamana sla odtialto..ale snazim sa uz neverit na to ..proste vsetko je v nasej hlave na co myslime tak bude... my sa snazime tiez uz nejako tak ale poviem ti mam uz nervaky z toho vsetkeho
@nidukk ahoj ja som otehotnela pri 47 kg a veľmi ťažkej robote aj keď až po 7 rokoch, po tom ako som nekojila som v priebehu 3 mesiacov znovu schudla na pôvodnú váhu ktorú mám približne doteraz
No presne ešte ze to naši chalpy vidia koľko zjeme ze??? 😀 Neboooj mne z toho uz tiez riadne prepina ...jedna moja znama otehotnela az po 9 rokoch manzelstva ... lekar jej uzpovedal ze je neplodna a tak sa nejako s manzelom len zmierili a zrazu bimmm babo.. :D otehotnela... sa tesia neskutocne a zase dalsia moja znama z rodiny dokonca po 11 rokoch.... a teraz cakaju dlho vysnivane miminko... Druhe pary by sa uz rozvadzali.. mozno... ale neboooj ja verim ze to dojde aj na nas a staneme sa milujucimi mamickami... aj ked nam už šibe z toho ako velmi to chceme...
@sestricka2 No tak snad sa podarí uz aj nam... len zase ja by som asi po 7 rokoch bola uplne mimo asi...
Chapem Ta a rovnako sa viem vžit do situacie v akej si a žeuz chces mat malicke... ale pride to ja v to verim... uvidiis vtedy kedy budes najmenej cakat... drzim pršteky silno...
Mam jednu znamu, ktora pred porodom (nie pred tehu!) vazila 50 kil 🤐 a porodila babo 2500 g, rovnako sme mali termin ale v zimnej bune na nej skoro ani nebolo vidno ze je tehotna a to uz sme boli v poslednom mesiaci. No su zdravi a vsetko OK.
Podla mna skor je problem, ak je nizka hmotnost mamicky sposobena nejakou chorobou (Crohnova choroba, celiakia a pod.), vtedy ta choroba zodpoveda za neplodnost.
Si to vystihla uplne presne... vazne teraz... take nezodpovedne mlade co este zaujmi neviem kde tak take si nevazia ..po niektore aj zabijaju take tie krasne stvorenia ... a take ako my co po nich tužime sa nemozme dockat... skor by to malo byt ale naopak si myslim...
A este moja sesternica tiez teraz caka a v nejakom piatom - siestom mesiaci dosiahla 50 kil. Otehotnela prakticky v prvom cykle. Takze da sa to.
Nestratili a prestan depkovat moja... uvidiiis že PanBožko dopraje aj vam... nemozes sa zbytocne takto trapit a premyslat nad tym... ja som to tiez robila a robim ale snazim sa pozerat na to s nadlhladom ja viem ze uz velmi tužis mat tak dlhoooo očakavane babatko ale neboj bociany dorazia ani sa nenazdas,...
@nidukk ja som mala pred tehu cca 51 kg, neviem kolko mas ty, ale cez tehu som nemala ziadne problemy, dokonca som pribrala 22 kil 🙂 ktore su uz ale opat schudnute 😒 podobne ako ty sa mozem napchavat cele dni a nic nepriberiem ☹ ale na vahu ozaj treba davat pozor, mam spoluziacku, ktora mala len 42 kg, a prestala mat aj menstruacia, psychologicka to nazvala pojmom mentalna anorexia, spoluziacka bola kedysi tucna a kedze sa jej na zakladnej posmievali, tak na strednej nejedla skoro nic 😒