Môže stres rozhádzať menzes?

9. jún 2022

Dobrý, deň baby prosím poraďte. Môže prežívajú i stres v rodine rozhadzat cyklus a skráti ho na 17dnove. Ú gyn. Som bola všetko ôk
No už dnes som 16dc a už cítim ze ich zajtra dostanem. Doktorka mi odporúča nasadiť antikoncepciu no tu nakoľko by sme chceli zvažujeme bábätko nechcela. Ako sa dá upraviť cyklus aby bol dlhší. MS mávam. 5 dní a ako skončí hneď za 2 až 3 dní cítim vaječníky. aovulácia.

babulka97
9. jún 2022

Áno môže.. tiež mam veľa stresu v praci.. a mala som niekoľko cyklov anovulačných

autor
9. jún 2022

@babulka97 čiže keď sú tak krátke sú anovulacne?

autor
9. jún 2022

@babulka97 lebo ja cítim vaječníky cca po. MS asi na 3 deň a presne akoby ovulácia

zuzikak
9. jún 2022

samozrejme. Stres, choroba, prechladnutie, u niektorych zien zmena rocneho obdobia...vselico moze rozhadzat cyklus.Cyklus bez antikoncepsie neupravis. Su zeny, co maju cyklus dhsi, ine zas kratsi a je to dane prirodou (genetikou). Ty si ho sama bez tych liekov len tak sama nedokazes na poziadanie zmenit.....Ak chcete babatko tak cyklus neries. Ked otehotnies, bude ti vsetko fuk lebo cyklus budes mat zastaveny 🙂

autor
9. jún 2022

@zuzikak áno to viem už mám detičky len ci vlastne sa bude dat otehotnieť pri takomto

zuzikak
9. jún 2022

preco by nie ? mnoho zien otehotnelo dokonca aj pocas menstruacie. Nie kazda otehotnie len pocas ovulacie / len pokoj a nestresuj sa 😉

autor
9. jún 2022

@zuzikak ďakujem

ivangeline
9. jún 2022

Ano. Zvycajne aj dlhsie cykly.

babulka97
9. jún 2022

Skus si merať bazalnu teplotu alebo robiť ovulačné testy aby si vedela ci prebieha ovulacia, možno áno, aj napriek tým výkyvom

autor
9. jún 2022

@babulka97 čiže je veľká pravdepodobnosť ze neovulujem?

babulka97
9. jún 2022

Podľa mňa hej, len si to odsleduj

autor
9. jún 2022

@babulka97 och na to ani nechcem myslieť keďže by som chcela bábätko. Takto krátky som mala vo february potom normálne 27dnove a teraz v máji 17 dňové.

babulka97
9. jún 2022

Skus piť alchemilkovy čaj od začiatku menštruácie po ovulaciu, cez ovulacne dní sa piť už nemôže, mal by upraviť menštruaciu

autor
9. jún 2022

@babulka97 ďakujem za radu. A myslíš co by mohlo spôsobovať tie akoby ovulacnr bolesti dokonca, aj hlien je taky natahovaci vtedy.

zuzinabila
9. jún 2022

Mne stres spôsobil rozhadzanie cyklu,ktory som mala predtym ako hodinky.zrazu to bolo 18-dnovy a na to 33 dnovy a pod.museli mi nasadit liecbu, teraz uz fajn

autor
9. jún 2022

@zuzinabila co ti nasadili. Porad

zuzinabila
9. jún 2022

Tak to sa musis svojho gynekologa spytat,to je na predpis🙂mne predpisal .myslim ze progesterón to bol

autor
9. jún 2022

@zuzinabila mne hovorila ze bud duphaston alebo antikoncepciu

zuzinabila
10. jún 2022

Antikoncepciu som urcite na to nebrala ,jednak by som nechcela,jednak moj gynekolog nepredpisuje.myslim ze to nebol ani duphaston ale iny nazov.vsak progesteron sa predava pod roznymi nazvami,nielen duphaston

nikanu
10. jún 2022

Môže a ešte ako. Ja mám aktuálne zo stresu veľký a celkom vážny problém s kožou, čo sa mi prejavuje zápal takže "super".

bilancia
10. jún 2022

ano, mozes ho kvoli tomu aj uplne stratit

janka1011
10. jún 2022

Jasné, že môže. A poriadne!

zadda1
10. jún 2022

ja som v najviac stresovom období menzes celkom nemala