Môže osoba dostať HPV, keď nestrieda partnerov?

11. mar 2023

Mozno dostat HPV ak clovek nestrieda alebo nema partnera?

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palculienka40
11. mar 2023

@zuzana9415 moze sa preniest rukami oralom. Ockovanie no to si treba zvazit pre a proti ak chces deti.

autor
11. mar 2023

Mile damy, unahlene zavery si nechajte pre seba. Rovnako ako odporucanie na ockovanie. To nie je predmetom otazky.

autor
11. mar 2023

@zuzana9415 Nechcela som sa k ockovaniu vyjadrovat, lebo otazka zneje inak, no neda mi. Vies o tom, ze ockovanie je len proti niekolko malo kmenom? Takze nie, ockovany clovek nema pokoj.

autor
11. mar 2023

@palculienka40 Otazka zneje inak - bez partnera alebo s rovnakym partnerom. Ty pises o uplne niecom inom.

mikadooo
11. mar 2023

Ak nemá sex, nie. Ak má partnera, áno - od partnera.

autor
11. mar 2023

@mikadooo Velke dakujem za odpoved. Ako je to v pripade rovnakeho partnera?

lalenka33
11. mar 2023

Neviem, ako by si ho chcela dostať bez partnera. Čo si predstavuješ pod pojmom nestriedanie partnerov? Obaja by ste museli byť panici aby ste sa nenakazili. Stačí, že jeden z vás mal v minulosti iný vzťah a už môže byť prenášač.

mikadooo
11. mar 2023

Aj rovnaký partner môže mať milenku o ktorej nevieš. Ak by aj bol verný a pred vzťahom nebol na vyšetrení, či náhodou nie je prenášačom (z niektorého z predošlých vzťahov), tak v podstate ani tú milenku nemusí mať, on to proste len tak nezistí, že ho má v tele, lebo jemu to nič nerobí. A predpokladám, že sa nenechá pred každým novým vzťahom vyšetriť, či náhodou nemá hpv vírus. Preto sa v dnešnej dobe odporúča očkovanie aj CHLAPCOM.

bykaterina
11. mar 2023

Ak už si malá čo i len raz partnera môžeš ho dostať. Lebo on mohol byť prenasacom od inej ženy

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika_sk000
11. mar 2023

@zuzana9415 hpv vakcina zahrna aj dva rizikove typy, jeden z toho vies dostat u gynekologa pomocou jeho nacinia, takze ano, mozes mat HPV aj bez sexualneho partnera

veronika_sk000
11. mar 2023

@zuzana9415 prepac, teba som nechcela oznacit 🤦

evaachesa
11. mar 2023

Nedávno som čítala toto a teda netušila som že je možný prenos nákazy aj na dieťa, alebo len fyzickým kontaktom sekrétu. 🙄

anavixy
11. mar 2023

U gynekológa, ak pouziva bežne dezinfekčné prostriedky a najlacnejšie kondomy.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diaszoky
11. mar 2023

@veronika_sk000 pocomocu nacinia? A to ako? Ja ked idem na preventivu tak ked mi bere dr ster, hned da tie klieste do vody s dezinfekciou urcite nimi nepozera vaginu dalsej zene🤦‍♀️🤦‍♀️

anavixy
11. mar 2023

@diaszoky to je samozrejme, ale nie všetky dezinfekčné prostriedky účinkujú na hpv

veronika_sk000
11. mar 2023

@diaszoky potrebna je na to speci dezinfekcia, niektori sa snazia setrit

diaszoky
11. mar 2023

@anavixy nuz keby toto bola pravda, tak ma hpv kazda zena

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika_sk000
11. mar 2023

@diaszoky mas dojem, ze sme si tuto info vycucali z prsta?
@zuzana9415 ak raz mas hpv, mas navzdy hpv, nikdy sa ho nezbavis, to, ze sa neprejavuje, neznamena, ze je znicene a urobilo puf

dadis
11. mar 2023

@veronika_sk000 Nie, nastroje sa nasledne sterilizuju v autoklave. S vynimkou sondy ultrazvuku, na nu sa nasadza kondom.

veronika_sk000
11. mar 2023

@dadis pointa zostava nezmenena

akiana
11. mar 2023

HPV mozes dostat aj ked si cely zivit s jednym partnerom, ktory to zrovna ma. Pocet partnerov je uplne irelevantny.

autor
11. mar 2023

@mikadooo Nemusi mat kazdy muz automaticky milenku. Toto su predsudky.

autor
11. mar 2023

@zuzana9415 Rovnako by som ti ja mohla odpisat v style preco sa rozpravas s anonymom na internete a nejdes sa porozpravat s kamaratkou.

autor
11. mar 2023

@anavixy Mas prosim zdroj?

autor
11. mar 2023

@akiana A ked ho nema?

luccija
11. mar 2023

Stačí, že partner mal predtým inú partnerku a objaví sa HPV aj po rokoch len v ňom drieme a pri oslabení vypukne