Môže nedostatok železa spôsobiť potrat?

poisonblu
16. okt 2011

Kočky, mám nedostatok Fe. Mohlo to spôsobiť potrat? Potratila som v 8tt, ale že plod sa prestal vyvýjať skôr. Hemoglobín pri nástupe do nemocnice na kyret som mala 97 g/l, normálne hodnoty sú 120, u tehotných 110....snažím sa prísť nejak laicky na to, že prečo som potratila. Je možné, že to bolo spôsobené aj týmto? Keď mi Dr. potvrdzoval tehotenstvo, tak som mu oznámila, že som chudokrvná, ale neriešil to, povedal, že to poriešime keď prídem o mesiac na sono, bohužial som týždeň pred tým sonom potratila ☹ V nemocnice mi zapísali do správy, že mám brať sorbifer....ten mi potom sestrička u môjho dr. predpísala a dobrala som ho...ale dr. mi nerobil žiadne krvné testy, že či sa to Fe už zlepšilo, alebo nie...uvažujem nad zmenou Dr...

irriss
16. okt 2011

@poisonblu
Je mi lito, ze jsi prisla o miminko.... ☹ ale v "anemii" nehledej pricinu... 😉 (muj nazor)
Moje tchyne je silne anemicka - doslova olivoveho vzhledu...pochazi ze Sicilie, kde je tato diagnosa dost rozmnozena...deti ma 2. Anemii trpi velke procento obyvatel Stredomori a urcite to nema za nasledek procento potratu...

sssiska
16. nov 2011

@poisonblu ahoj, ja som mala tiez nedostatok Fe a nizku hodnotu hemoglobinu. Lekarka mi predpisala Aktiferrin compositum (je to vlastne Fe, B12 a kyselina listova). Krvny obraz sa mi potom upravil. Po MA mi robili krvny test na hormony stitnej zlavy. Vysledok bola mierne znizena funkcia stitnej zlazy. Nespravne fungujuca stitna zlaza moze mat za nasledok nedostatok Fe a aj potrat. Pokial ti este test na stitnu zlazu nerobili, tak ja by som sa na tvojom mieste na to popytala lekarky.

poleva
16. nov 2011

@poisonblu to určite nie,,,veľa tehotenstiiev končí do 12 tt potretom- bez uvedenia dôvodu

cukor
16. nov 2011

@poisonblu .....nemôže.ale daj si vyšetriť štitnu žlazu a pýtaj sa na hematologiu.či nemáš nejakú trombofilnú mutáciu.tie často spôsobujú potraty.aj u mna to tak bolo .

poisonblu
autor
16. nov 2011

@cukor na hematologii som bola minuly tyzden....vysledky budu az koncom roka

cmeliatko
16. nov 2011

podla mna anemia za to nemoze. telo si berie vitaminy ktore potrebuje. mas ich menej mozno pre seba ale pre dieta nie. a mas to iba znizenie. to moze byt stratou krvy atd. ja by som to tomu nepripisovala.