Môže mať žena ovuláciu 10 dní po skončení menštruácie?

aniee_aniee
16. jan 2021

môže žena mať ovuláciu 10 dní po skončení menštruácie ak jej cyklus je 40-50 dňový ?

luccija
16. jan 2021

@aniee_aniee zena moze mat ovu kedykolvek aj viac x za mesiac.Mat tak dlhy cyklus tiez nie je zdrave a normalne

aniee_aniee
autor
16. jan 2021

@luccija tak to je genetika ,, niekto začína už s pravidelným a niekto takto s dlhším hih ,,

zuzanaete
16. jan 2021

Lutealna faza trva cca 14 dni, takze pri 40 dnovom cykle ovulacia nastava cca na 26 den cyklu. Ovulovať môže žena vo výnimočných prípadoch aj dvakrát, no väčšinou sa to deje v rovnakom čase počas menštruačného cyklu. Práve týmto spôsobom dochádza k splodeniu dvojičiek.

aniee_aniee
autor
16. jan 2021

@zuzanaete čiže je nízka pravdepodobnosť žeby žena mala takto skoro ovuláciu,, nie ?

zuzanaete
16. jan 2021

@aniee_aniee Jedine, ze by nastala vynimka a tento cyklus by bol kratsi ako zvycajne. Ta sanca mat viacej ovulacii s vacsim casovym rozdielom je sialene miziva.

mattkapd
16. jan 2021

@aniee_aniee ja mávam nepravidelný keď spriemerizujem tak cca 37 dní.. Väčšinou ovulácia na 28DC ale prvé tehotenstvo som otehotnela zhruba na 15DC (ten cyklus mal byť asi kratší) a druhe tehotenstvo som otehotnela na 28DC (tam mal byt zas taky ten dlhy ale ja mam LF 14 dní takže viem kedy mš pride

aniee_aniee
autor
16. jan 2021

@mattkapd áno áno chápem ,, len ja mávam väčšinou takto dlhší ,,nikdy mi neprišla skôr menštruácia,, práveže vo viacerých mesiacoch neskôr (,niekedy až 50 dní -_- hah) a chcem mať v tej ovulácii jasnejšie aj keď jasne nedá sa to na deň vypočítať ,,len nejak bazalnu teplotu ani ovulačné testy nechcem , a mne sa vytvára malo hlienu a niekedy to prehliadnem že vlastne bola ovull,, počas posledného cyklu som pozorovala a termín ako som mala v Apple ,, tak som mala taký vaječný hlien ,, myslím zrejme ovuláciu ,, ( za pár dní by som mala tiež dostať ,, a tieto posledné dni mám hlien taky lepkavy,, pripomína take niečo ako rozvarena ryža alebo nieco také ,, môžem podľa teba v najbližších dňoch čakať ovuláciu? 🙂)

mattkapd
16. jan 2021

@aniee_aniee netuším naozaj ja si sledujem cez hlien plus testy ovulacne.. Nad 40dni mávam fakt málokedy.. Hovorí sa ze cykly nad 40 dní sú často anovulacne.. Nemáš PCO alebo nebola si s takýmito cyklami u doktora?

aniee_aniee
autor
16. jan 2021

@mattkapd bol uvidím jedine ako to bude ďalšie dni 🙂), no moje sestry aj mamina majú tiež taketo dlhšie a nepravidelne cykly takže myslím že okej,, ale ak sa to nebude nejak preukazovať pôjdem do dokt;)

any_soj
16. jan 2021

@aniee_aniee nie nemôže. Od ovulácie do menštruácie je čas štandardný. Rozdielna dĺžka cyklu je spôsobená tým, ako skoro po menštruácii ovulácia príde (resp. aj nepríde, sú aj anovulačné cykly). Viackrát za mesiac - áno, ale len do 24 hodín od prvej. Potom sa už stihnú vyplaví ať hormóny, ktoré ďalšiu ovulaciu zastavia (hoci vajíčok pripravených v procese môže byť viac)

any_soj
16. jan 2021

@aniee_aniee prečo nechceš bazalnu teplotu? Testy neukážu, či ovulácia nastala naozaj v cykle, iba či sa na ňu telo pripravovalo (čiže aj s pozitívnymi testami môže byť anovulacny cyklus). Ale teplota, keď vzrastie, je to jasný dôkaz, že ovulácia prebehla.