Čaute žienky chcela som sa spýtať či ste nemali niekto takúto skúsenosť : Mužovi sa začali vyskytovať vyrážky na tvári, dlaniach a nohách, ktoré pália. Pred pár dňami mal aj teplotu a boli ho hrdlo. Neviete čo by to mohlo byť ? Dosť sa bojíme že , to môžu byť osýpky. Zaaždé rady ďakujem.
Osýpky sa u nas vyskytujú uz ken velmi velmi zriedka.
To bude zrejme ruky-nohy-ústa ako pise
@julietkazet ako pise
virus ruky nohy usta pozri google pozor vysoko nakazlive
a čo tak zájsť k lekárovi?
@julietkazet lekarka je super napad ale najrpv jej avolajte ze tam idete s niecim takym podozrivym
No to ani neváhajte, pokiaľ má aj horúčku a cíti sa chorý tak už dávno mal sedieť v čakárni u svojho lekára.
Ale pred tym treba zavolat,lebo toto vyzera byt infekcne nech je to cokolvek. Si predstav ze taky clovek si sadne vedla tehotnej. Lekar bud povie ze netreba chodit,alebo urci extra cas pre rizikoveho pacienta.
Osypky by mali byt po celom tele. Ak ma vysyp len taky, ako pises, bude to najskor choroba ruky-nohy-usta.
@julietkazet presne- vyzera to na chorobu ruka-noha -usta. mala som to minuly rok, syn to chytil v skolke. Pre deti skoro neskodne, pre dospeleho to moze napadnut aj mozog. Je to dost nakazlive, treba ostat doma. Ja som dostala nejake specialne antivirotika, po par dnoch to zmyzlo.
ruky, nohy, usta...osypky su viac-menej jarna choroba....
ďakujem veľmi pekne za rady 🙂 veľmi pomohlo
@julietkazet a,co to teda je??? Ako to dopadlo?
Ruky-nohy - usta. Pozri si priebeh a fotky.Je to sice detska choroba,ale moze ju dostat aj dospely