Ahojte, zaujíma ma, keď sa otváram a skracuje sa mi krčok - dočitala som sa v diskusiách, že niektorým ženám zle zmerali krčok, alebo neboli otvorene na toľko, na koľko im povedal ich gynekológ. Môžem sa ísť dať vyšetriť aj k nejakému inému gynekológovi v meste a vypočuť si aj jeho názor? Musím to oznámiť môjmu gynekológovi alebo nemám nárok na vyšetrenie u iného gynekológa ako svojho? Ďakujem
Mizes ísť k inému gyn., ale vserky vyšetrenia budú na priamu platbu
obycajne ti mozu urobit vysetrenie v CAR, akurat si zaplatis
alebo: neviem z akeho si mesta, ale niekedy staci zavolat do ambulancie gynekologa a opytat sa sestricky
Môžeš, ako samoplatca, alebo zbehni na pohotovost, ze ta nieco boli/mas podozrenie.... A oni ta vysetria.
@ailiba bola som dvakrat v noci na gynekologickej pohotovosti v nemocnici so silnym krvacanim a teda boli ku mne otrasni, stale sa ma pytali, ci by som akoze do rana zomrela a ze som mala ist rano ku svojej gyn. neviem ako kde to chodi, ale teda pohotovost je pre surne pripady, nie pre vymyslene podozrenia
@janetinka27 coze? To nemyslis vazne. Krvacala si a oni boli takyto? Chvalabohu u nas to bolo uplne ine. Ked som bola na dni otvorenych dveri v porodnici, tak praveze prizvukovali, ze pri hocijakom podozreni treba prist. Radsej zbytocne, ako mat potom vazny problem.
Ja som tiez krbacala a brali ma hned prednostne a vsetko mi vysetrili, bez rečí.
@ailiba mozno som tu mala spomenut, ze som nebola tehotna. Krvacala som velmi silno mimo ms.a riadne ma zjazdili.
Samozrejme že môžeš ísť aj k druhému gynekológovi, ale vyšetrenie si uhradíš na priamu platbu....posťovňa neprepláca rovnaké vyšetrenie 2x.....teoreticky vieš prejsť k druhému gynekológovi a ten ti urobí vstupné vyšetrenie v rámci ktorého ti premeria aj krčok, ale prestup sa robí k 1dňu v mesiaci, takže pôvodný ťa odhlási a nový prihlási.....pohotovosťou to určite nerieš, tam sa nechodí "len tak " že nejaký úkon chcem ale musí tam byť reálny dôvod, napr.začneš mať krvácanie alebo bolesti....a pri bolestiach si ťa v nemocnici pravdepodobne aj nechajú, keďže nezistia príčinu
@janetinka27 jaj tak... Pochopila som to inak. No aj napriek tomu, ked len tak zacnes silno krvacat, tiez to moze byt vazne. Znama to tak mala, volali pohotovost a bola potom aj par dni v nemocnici. Niekedy je tazke vyhodnotit, co je vazne a co nie...
@ailiba volala som najprv na 112, kde mi davali rozne otazky a podla toho vyhodnotili,ze musim ist hned na pohotovost. Na pohotovosti sa ma gyn nic nepytala, len ma zacala hned na chodbe urazat, ze ci by som do rana zomrela a vobec mi nedavala zoadne otazky ako napriklad na tej 112. Uplne iny pristup.nakoniec ma vysetrila a pichli mi injekciu na zastavenie.som sa na to uz vykaslala,potom som ju viackrat videla v meste a aj ona mna, som si len pomyslela, ze chcela byt asi dolezita.
@janetinka27 nič si z toho nerob..ja som na gyn. pohotovosť prišla s rozbehnutým potratom a povedali mi, že mám ísť domov a nič mi nieje.
Bábätko dlho plánované tam bolo, srdiečko bilo. Krvácala som silno a začali sa púšťať zrazeniny ešte v čakáni ... no keď hovoria, že som ok, tak som asi OK.
Keby ma poriadne vyšetrila a nie za 2 minúty, tak by malinké mohlo žiť. Jediné čo urobili, že mi dali do ruky fotku, vložku a dovidenia. Takto fungujú naše pohotovosti. Na druhý deň tam už dieťatko nebolo.
Vyšlo von počas krvácania priamo do mojej ruky.
Opakované sono potvrdilo potrat.... a otehotnieť znova nejde a nejde...
@lenqua_12325 ach, to mi je luto. je to velmi smutne a velka strata a musis s tym zit. asi niektori lekari uz otupia a stratia ludskost. zelam ti, aby si vzdy natrafila len na dobrych doktorov.
Najprv si zisti, či ťa vôbec iný lekár vyšetrí, a ak áno tak si to komplet zaplatíš, lebo on s nie je tvoj zmluvný lekár.
Neveríš svojmu? Prečo si myslíš, že sa zmýlil, lebo zmerať krčok je také ,,jednoduché", že ak toto nevie, tak potom....
@janetinka27 to znie strasne. Podla mna si postupovala spravne. Ale vsetko je o ludoch...
@janetinka27 vďaka 🙂
Ja som si musela preložiť kartu