Môže krv na papieri po toalete značiť hemoroidy?

laura222
5. okt 2019

Ahojte, pred cca pol rokom som rodila (sekciou), odvtedy som cca 3x po toalete mala na papieri trosku krvi. Mozu to byt hemoroidy? Na pohmat nic necitim ani ma nic neboli. Mozu to byt vnutorne hemoroidy? Ako to zistit? Kolonoskopiu by som nerada.. mam 35 rokov

sapetka
5. okt 2019

@laura222 staci rektoskopia objednaj sa na gastro

mamcotka
5. okt 2019

Kolnoskopia je vysetrenie hrubeho creva. Ak mas trochu krvi zrejme ti praskla žilka niekde v oblasti konečníku ako si tlačila ci si drsnejšie utrela zadok. Vydezinfikovať nejakym vlhkym obrúskom a natri

mamcotka
5. okt 2019

Ked ta nič neboli zrejme to zlata žila nebude. Len podráždenie

laura222
autor
5. okt 2019

Ja neviem no kolonoskopia a rektoskopia nie je to iste? Praskla zilka aj to moze byt ale od porodu 3x praskla a pred tym nic?

laura222
autor
5. okt 2019

Citim sem tam take svrbenie ale nikdy som tomu extra nevenovala pozornost.. teraz som nasla ze to byva jednym z priznakov

mamcotka
5. okt 2019

@laura222 ja si obcas natriem zadok to co sa dava detom proti zapareniu a pomáha to.. obcas to mam aj ja. Hlavne žiadnu paniku ze je to vážne.. s hemeroidmi mam skúsenosti a ked uz je to vazne tak vylezu a bolia . Hoci mozu byt aj vnútorné.. ale tak pokial to netrva mesiac .. rob co cítiš

laura222
autor
5. okt 2019

@mamcotka hej no ja som presne ten typ co zacne robit paniku 🙈 2x som tomu nevenovala pozornost myslela som si ze sa mi to len zdalo ale pred par dnami nebolo pochyb.. kupila som si masticku odvtedy sa to neopakovalo.. ale nikdy to nebolo viac dni vkuse, naozaj teraz mozno treti krat v priebehu pol roka

janynyna
5. okt 2019

Neboj ja to mávam tiež občas. Ale u mňa je krv až vo WC. Bola som aj na rektoskopii. Všetko ok akurát som mala nejakú trhlinu. Doktor mi poradil masticku Avenoc. Ale existuje kopec masticiek.

laura222
autor
5. okt 2019

@janynyna a stavalo sa ti to casto? Ci to suviselo aj s jedlom ktore si pred tym jedla? Bojim sa vysetrenia ci to riesit alebo cakat ci sa to bude este opakovat. Kupila som nejaku masticku. Pri tej trhline sa to opakovo?

janynyna
5. okt 2019

@laura222 no ja už som to dlho nemala. Ale predtým sa mi to opakovalo často. Keď som krvácala asi dva týždne tak som už navštívila lekára. Ten mi spravil rektoskopiu a ubezpečil ma že je všetko ok. U mňa to ani tak nesúviselo s jedlom. Mne sa to skôr opakovalo jed som sedela na niečo chladnom. Teda opakovalo sa to skôr v chladných mesiacoch.

laura222
autor
6. okt 2019

@janynyna rozumiem.. a co to vysetrenie? Kolko trvalo? Nebolelo to?

juliet86
6. okt 2019

@laura222 ahojki. mne sa osvedcil proctoglyvenol. hemoral vlhcene obrusky a sedave kupele v silnom vyvare z dubovej kory. jedz tak aby si stolicu mala pravidelnu a makku. tiez mozes skusit brat detralex 2 rano a dva vecer po dobu dvoch tyzdnov. ak teda ide o vnutorne hemeroidy. ja som hentake vysetrenie dvakrat absolvovala a uprimne je to v pohode. trva to chvilku ukazu ti na monitore tvoj zadok zvnutra a tak . ked by ti vnutorne robili problem tak ako jedno riesenie je tzv gumickovanie. ja to nateraz davam bez toho. ale kes sa mi to zhorsi tak pojdem do toho. drz sa zvladnes to

laura222
autor
6. okt 2019

@juliet86 dakujem za info 🙂 ja v podstate okrem toho krvacania nemavam ziadne problemy preto som sa zlakla co to je.. v rodine to mame dedicne takze predpokladam ze u mna sa to zrejme objavilo po tehotenstve kedze pocas tehu som problem ziadny nemala. Len neviem ci to je ono kedze co sa nejakych priznakov tyka mi vlastne nic nie je preto som sa zlakla.. ci ist na vysetrenie ci to neriesit a pouzivat masticku a ist len v pripade ze by sa to opakovalo

juliet86
6. okt 2019

@laura222 urob ako to citis. ono tie zily uz tam zvacsene su aj budu a niektore veci to zhorsuju... ten proctoglyvenol ma tsky aplikator ze to aj zasunies dnu cize to lieci aj ten vnutorny hemeroid. ja byt tebou idem na vysetrenie k proktologovi. mas male dieta radsej nic nepodcenit

laura222
autor
6. okt 2019

@juliet86 proktolog? To neriesi gastroenterolog? Ja mam tiez taku masticku co sa dava aj dnu tak si davam. Od posledneho razu sa to neopakovalo 🤷‍♀️

juliet86
6. okt 2019

@laura222 no meviem mozmo tiez. ja som bola i dvoch proktologov. niekedy to riesi aj chirurg aj u takeho som bola

laura222
autor
6. okt 2019

@juliet86 hmm tak uvidim pozistujem si ake su moznosti v nasom meste, ja si myslim ze to bude bud zlata zila alebo nejaka trhlinka alebo nieco take, no nie som doktor. Ta krv vsak bola svetla a s hlienom tak co som si pozerala mala by byt zo spodnej casti traviacej sustavy co by aj sedelo na tu zlatu zilu