Môže byť ranka na krčku príčinou neplodnosti?

honey777
1. mar 2011

Máte niektorá vedomosť, alebo skúsenosť, žeby mohla byť ranka na krčku príčinou problémov s otehotnením ? Pýtala som sa viacerých gynekológov a ich odpovede sa odlišujú alebo sú nejednoznačné. Veľmi pekne ďakujem za vaše odpovede.

ivana7
1. mar 2011

Ahoj honey777, toto Ti asi nikto nepovie na 100%, najlepšie určite pozná Tvoj zdravotný stav Tvoj gynekológ a mal by Ti poradiť nejaké riešenia, viem, že sa takáto ranka na krčku maternice"vypaľuje", ale postup priamo nepoznám.
Ja Ti môžem povedať iba za seba, že ja som mala ranku na krčku maternice ešte v puberte, tak 15 rokov dozadu . Presne si to nepamatam,ale viem, že sa ma pýtali či som rodila,alebo potratila, lebo vraj takáto ranka vznika po porode napríklad, čo ja som napríklad ani nerodila,ani nepotratila v tom období 😀 , tak neviem z čoho vznikla. Mne to riešili nejako liekmi a nevypalovali mi ju. Postupom času to už nikto z nasledujúcich gynekológov ku ktorým som chodila nikty nespomínal. A teraz mám dve deti, takže nejaké riešenia určite sú a netreba to vidieť čierno. Držím palce 😉

atemi
1. mar 2011

@honey777 , ja mam velku ranku, mala som ju este pred prvym tehu. Moj predchadzajuci gynekolog mi o tom ani nepovedal, nova dr sa o tom zmienila, ale vraj pokial nesposobuje problemy, tak sa to neriesi a vela lekarov o tom pacientkam ani nehovori, lebo je to normalny a casty jav. Vraj pokial chcem deti, tak by to riesila az po porode, lebo vtedy sa zvykne ranka vytvorit, resp.zhorsit. Ja som napriek fakt velkej ranke 2x otehotnela a obe tehotenstva donosila do 40tt a nikdy sa nikto netvaril, ze by to mala byt komplikacia tehotenstva ci porodu. Ale vsetko je individualne...

brita
12. mar 2011

Ahoj honey 777, rozmyslam, aky vplyv na otehotnenie by to mohlo mat. Plodnost v prvom rade suvisi s dozrievanim vajicok, priechodnostou vajickovodov a vystelkou maternice. K tomu pravdaze treba aj partnera, jeho spermiogram podobne. Je toho fakt vela, co ovplyvnuje plodnost, ale ranka na krcku? Myslim si, ze nema cenu sa nad tym trapit, nezeaoberaj sa tym moc, aby si si sama nyvrobila zbytocne psycho.Myslim, ze by bolo lepsie, keby ti to ani neboli povedali, takto ta uplne zbytocne zneistuju. Hlavu hore, nerozmyslaj nad tym a urcite sa ti coskoro podari otehotniet. 😉
Drzim palce. 🙂

syslica
13. mar 2011

Ahoj,
úplne súhlasím s @atemi, tiež som napriek rozsiahlemu nálezu na krčku otehotnela a normálne porodila 2x - a to ma pôvodná doktorka gynekologička ešte pred prvým tehu chcela hneď silou-mocou nechať vypaľovať alebo konizovať - čo som samozrejme odmietla a utekala od nej kade-ľahšie 🙂
A po tehotenstve má žena už ten krčok taký zmenený, že nikto ranku nerieši - nestresuj sa zbytočne, držím palce!