Ahojte dievčatá, chcela by som sa s vami poradiť či s tým máte niektorá skúsenosť a čo má teraz čaká. Bola som u gyndy kvôli takým pupáčikom v oblasti intímnych partii, čiže nie priamo na pošve a ani v pošve. Len okolo sa mi vyhodili také ako keby pluzgieriky. Najprv bol jeden. Ten zmizol a blízko neho sa objavil neskôr druhý. Časové rozpätie cca mesiac, mesiac a pól. Neskôr vedľa neho tiež cca o mesiac alebo dva sa vyhodil další. Nesvrbelo to ani sa to nerozsirovalo inde ale raz som si to neuvedomila a prešla som po tom ziletkou pri holeni. Krvácalo to ako besné, tak som sa objednala na gyndu. Gynekologička mi na to povedala že sú to tzv. molušky, aj mi odporučila že si ich mám poprepichovať a vydezinfikovať. Po každom holeni prejsť dezinfekciou a žiletku vyhodiť lebo keď vraj moluška pukne, tak je infekčná a prenosná. Mám partnera a kým som tam mala jednu vyrážku tak má ani nenapadlo že by to bolo nejak infekčné čiže styk klasika. Ale partner do dnešného dňa nič nemá a chodi aj na kontroly k urologovi kvôli iným veciam, čiže nemôže mat nič a ani ja som si povrchovo u neho nič nevšimla, na nič sa nesťažuje. Mne gynekologička robila aj testy na HPV robila mi cytologiu a výsledky sú v poriadku. Ale na ineternete sa tie molusky až priveľmi podobajú genitalnym bradaviciam. Mám mat obavy že to môžem mat napriek tomu? Ja som o moluškach počula iba v súvislosti s deťmi, že to mávajú prevažne oni a hlavne na rukách nohách atd, ale na intímnych partiách som nepočula ešte že by tým niekto trpel. Keď som si o tom čítala tak bradavice sa vyslovene neodporúčajú prepichovat alebo nejak mechanicky narúšať preto mám obavu či to je tá moluška a či sa vôbec majú prepichovat, prvý krát o tom počujem. Dakujem za rady a skúsenosti.
Ahoj molusky sú také pupaciky a vnútri je tvrdá gulička. Ak tu si vytlacis tak už sa neobnoví 👍 moje deti to mali kade tade som ich právne po jednom povytlacala aby som videla tu guličky vonku vydezinfikovala a boli vyliečený 👍🥰
@veronikavaneska
práveže ja tam nemám tvrdú guličku, skôr to vyzerá ako pluzgierik, neviem, gynda to videla a povedala mi hneď že molušky. A povedala že vyslovene prepichovat ihlou a hneď vydezinfikovať
@anjelicek26
A kde kúpim tu jódovú tinktúru? Normálne v lekárni? No ona mi nič take nespomínala, iba že prepichovať a dezinfikovať. Neviem, mám pred tým rešpekt
Ano v lekarni, ved kedysi sa jodom priamo dezinfikovalo, neni to nejaka novinka... Toto je typicka fotka loziska molusiek, toto bola perlicka, co dcera dotiahla z jasliciek kedysi, potom si to rozskrabla a zaniesla kade-tade... to bol dovod ju 17 mesacnu zbavit uz plienok, lebo stale nejake nove lozisko kazdych par tyzdnov/mesiacov, uz som na to nemala nervy...
@anjelicek26
Áno nejak takto to vyzerá aj u mna čo som sa pozerala, akurát ja ich nemám toľko. Takže pôjdem zobrať tu tinkturu. Prosím ťa a ešte sa chcem opýtať. Zoškrabavala si jej to čím?
@athom
Čo s tým má isoprinosine? Mám ho doma. Ale ak ide o imunitu tak myslím si že ju mam v poriadku. Nebyvam ani chorá. Chorá som bola asi pred 5 rokmi. Partner to mal na coronu, keď ju mal a ostalo mu čiže zháňať ho nemusím ale akú má s tým súvislosť??
Ostrou hranou lyzicky, nebola to pekna procedura. Sirup na bolest pred tym a rychlovka. Nastastie to bolo treba len par krat, vzdy ine miesto sa jej to o par tyzdnov/mesiacov vyhodilo, kym sa jej nevybudovala lepsia imunita. Zmizli proste zo dna na den. Btw. - chora ako chora bola mlada prvy raz ako 6,5 rocna (v zivote) a to mala lahky priebeh covidu (den teplota a uanva), takze v podstate o "zlej" imunite ani reci, ale toto bolo otravne...
@athom
Dakujem za radu, no tak to má mrzí že si to od niekoho dostal. Vidíš, ja to nemám mat od koho čiže nemám sa na koho vyhovoriť, možno na niekoho z bazéna ale po príčine som nepátrala.
@anjelicek26
Takze sa mám pripraviť na krviprelievanie. Výborne, “teším sa”.
Ved to je kvapka krvi, skutocne minimalne, ved ich nemoze byt vela. Dufam teda.
Sú to molusky len si to tak vystikni uvidíš tam guličky ako keď pupaciky vytalacas len tam nebude hnis ale gulička mala potom vydezinfikuj a za chvíľu mas pokoj 👍 moji to zvládli 4 ročný v pohode 🥰
To moze byt aj genitalny herpes. Na to je najlepsie natierat Herpesin krem, brat L-lyzin tabletky a B-komplex na imunitu.
@thekacicaa Nie je to genitálny herpes určite. Nesvrbi to ani to nebolí. Sú to take pupačiky. Budem to musieť poprepichovat
Dcerka mala molusky na zadocku, ono je jedno, mohla si to chytit kdekolvek, je to proste prenosne... vzdy ked ma clovek znizenu ci oslabenu imunitu, moze toto schytat aj dospely teda... Pokial ti lekar povedal, ze su to molusky, tak sa toho drz... treba ich zoskrabovat, miesto vydezinfikovat pred a po, ruky dokladne umyt a naniest jodovu tinkturu a nechat volne zasusit, ak nemas "cas" to nechat zasusit, tak prelep...ale lepsie je nechat dole hodinu dve "na volno" a potom uz ok...