Mohla som dostať genitálnu bradavicu?

25. okt 2022

Dobrý večer. Som slobodná bezdetna žena. Našla som si začiatkom roka partnera. O 16 rokov staršieho. Strašne úžasný človek to bol. Stretávali sme sa samozrejme bol aj sex. Naposledy v máji. V júni mi volal že sa mu niečo urobilo na penise. Kozna mu povedala že genitálna bradavica. Vypálila mu to a viac sa to neriešilo. Mne sa asi 3 týždne do zadu urobilo na pyskoch niečo podobne. Ja som s ním od maja nebola ani s nikým iným. Je to jeden bezbolestný vyrástok skoro to nevidieť. Myslite že som mohla od neho niečo chytiť ? K lekárke samozrejme pôjdem. Stále sme mali kondom. Ale naozaj sa bojím. Prosím nekritizujte má. Nič zle som neurobila. Ďakujem.

zuzka0605
25. okt 2022

jasne ze mohla.hpv chytis aj s kondomom.daj si zistit hpv u gynekologa zo steru a budes vediet na com si.

liloastitch
25. okt 2022

Pred hpv ťa žiaľ ani používanie kondómu neochráni. Nechaj si urobiť testy, pokiaľ bude potrebné preliečiť tak sa prelieč.

autor
25. okt 2022

@zuzka0605
@liloastitch toho som sa bála. Už som dotyčného kontaktovala. Tak uvidím ako dopadnem u dr. Ach. Je mi zle zo seba.

konikkon
25. okt 2022

Prečo ti je zle zo seba? HPV má 80% dospelej populácie. Len Niektoré druhy HPV spôsobujú genitálne bradavice.

autor
25. okt 2022

@konikkon lebo som podľahla. Lebo som mala sex s niekym koho dobre nepoznám. A neviem. Proste celé zle.

konikkon
25. okt 2022

Ale HPV môžeš dostať aj od dlhoročného partnera. On o tom, že má HPV nemusí ani vedieť.

liloastitch
25. okt 2022

Aj keby ti to bol manžel,tak by si nemusela vedieť, že to hpv prenáša. Muži sa na to bežne preventívne netestujú, pretože je odber nepríjemný. U žien sa robia testy kvôli riziku rakoviny, inak pri niektorých druhoch hpv nie sú žiadne príznaky, takže človek nemá odkiaľ vedieť, že ho má. Tomu sa ťažko vyhneš.

marca12
25. okt 2022

Prosim ta,nic si nevycitaj. Keby si ho aj neviem ako dobre poznala ako zistis,ze prenasa virus? Je to uplne bezny virus,tomu sa nevyhnes.

autor
25. okt 2022

@konikkon
@liloastitch
@marca12 ženy a da sa to nejako preliecit ? Zbaviť sa toho asi nedá. Ale budem to prenášať už stale na každého partnera ? Ja viem že sú to otázky na lekára ale kým sa tam dostanem tak by má to zaujimalo.

marca12
25. okt 2022

To neviem,nemam s tym osobnu skusenost

svetlonos
25. okt 2022

Ahoj,
mala to kamoska. Lekar jej urobilbminichyrurgickybzakrok oriamo v ambulancii. Lokalne omrtvil injekciou a odstranil. Necitila vobec nic a potom mala uz pokoj. Nema sa potom uz co prenasat po odstraneni. Treba ale preliecit oboch partnerov aby obaja uz nic nemali.

darina6
Odpoveď bola odstránená
Zobraz