Mm 10 dní do menzesu a je zle

zuzka565
6. feb 2024

Ahojte mamičky mate prosím skúsenosť? Mám 10dni do ms . A je mi strašne zle. Úplný nepokoj,zima,trasie má,búšenie srdca. Do toho mám ešte nádchu a zalahnute v usiach. Posledné som mala dosť vypäté obdobie. Včera som bola na pohotovosti EKG v norme ,na pulz mi dali betaloc . Na domov mi dali Concor. Teraz mi až tak srdce nebusi len sa tak vnútorné trasiem. Posledne to mám každý mesiac pred ms alebo počas nej. Mám aj diagnostikovanu tetaniu a výsledky z krvi som mala dobré az na TSH to som mala 0.26(0,35je spodná norma). Niekedy som liečila na SZ ale pred pár mesiacmi som mala dobré výsledky .

deti95060810
6. feb 2024

concor je na vysoký tlak...

majamat
6. feb 2024

to TSH by si mala lby si mala doriesit.
ono klesa pri zvysenej funkci stitky a tam su priznaky, co uvazdas.

zuzka565
autor
6. feb 2024

@majamat ja viem že sú aj pri tom také príznaky. Liečila som na štítnu 10rokov. Už ma sledovala iba raz ročne.

betulinka1
6. feb 2024

@zuzka565 to budes mat PMS. Zvýš davku vitaminov a mineralov vzdy 10 dni pred menzesom. Alebo vyslovene určené vitaminy na predmenštruačný syndrom.

zuzka565
autor
6. feb 2024

@betulinka1 lebo už som mala pred rokom TSH 0,05 som myslela že sa mi vracia štítna a iné hormóny štítnej som mala dobré. A bolo mi tak isto. A štítna to nakoniec nebola. Možno mi to takto zhoršilo aj to že som teraz chorá.

majamat
6. feb 2024

@zuzka565 fuha, ale teda to je malo, podla mna ti hapruje stitka. ono aj ked mas ostatne hormony ok, TSH je reakcia na nieco, zrejme je cinnost stitky nevyrovnana.

zuzka565
autor
6. feb 2024

@majamat to som mala pred rokom. Teraz mám 0,23(0,35je spodná hranica)

nevenka
6. feb 2024

@zuzka565 a co si si liecila so stitnou zlazou? To mas z toho, mas hypertyreozu podla TSH, sla by som na endokrinologiu. Betaloc beriem presne kvoli tomuto a spolu s Thyrozolom (ten som uz mohla vysadit).

nevenka
6. feb 2024

@majamat ma zrychlenu cinnost, vnutorny tras, busenie srdca je priznak zvysenej cinnosti. Treba to dovysetrit.
@zuzka565 treba vysetrit stitnu, mas zrychlenu cinnost, z toho Ti je zle. Mne pocas ovulacie sa to zhorsuje, aj tlak. Akykolvek stres to moze zhorsit, vyprovokovat. Mne to zhaprovalo vzdy po porode.
Ten Concor si davaj, skludni sa Ti srdce a volaj na endokrinologiu.

nevenka
6. feb 2024

@zuzka565 no a este k tomu, stitna zvykne sa zhorsit aj narazovo. Mne za 2 tyzdne napriklad. Na kontrole este v norme, TSH 0,6, o 2 tyzdne uz 0,005 a Ft4 32, fT3 dokonca 19, norma je do 6,5...🙄. Uz to, ze to TSH mas take nizsie, vela robi...Nemas uzly? Svokra nema Graves, teda autoimunitu, ale uzly a musi na operaciu, jej sa toto robi, ze klesne nahle TSH, ostatne hormony dobre, ale pulzy ma hrozne. Ja nemam uzly, ale autoimunitu, Graves Basedowu chorobu.
Horsie Ti je, lebo si aj chora, pri infekcii mas zataz na cele telo a hlavne srdce, plus toto k tomu, to je hrozna kombinacia.

zuzka565
autor
7. feb 2024

@nevenka 10rokov mám štítnu GB. Lieky som brala malo. Skôr som bola sledovaná. Dr na edokrinologii asi nerobí má dovolenku. To búšenie nemám stále. Ono príde na mňa taká slabosť a strach a už to ide. Inak mám pulz kolo 60. Aj bez Concoru. Keď mi vypukla štítna tak som si mohla dať vo chcem na pulz a nepomohlo iba keď som si nasadila thyrozol. Každopádne si dám skontrolovať všetky hormóny a uvidí sa. A uzli nemám.

majamat
7. feb 2024

@nevenka ja viem, vyjadrila som sa niekde inak? ppresne to som napsiala v prvom mojom kometne. no autorka prispevku mi napisala, ze mala TSH predtym este nizsie, ale hormony zvysene neboli a preto si myslim, ze jej hapruje, ze raz skoci vyssie, chvilami mozu byt hor,mony ok.

zuzka565
autor
7. feb 2024

Mám už odbery čo mi dnes brali. Teraz už ths mám vyššie ako pred dvoma dňami a ostatné Ft3,ft4 mám v norme. V piatok idem k dr tak som zvedavá že čo mi povie

nevenka
7. feb 2024

@majamat nepisem, ze pises zle, to malo byt v zmysle, ze suhlasim.

@zuzka565 treba dovysetrit. Ono moze sa tych hormonov vyplavit naraz viac a o tyzden uz je dobre, asi nereagujes dobre na stres, kazdopadne, ziadaj vyseyrit aj TSI, to su stimulacne protilatky a tie Ti povedia, ci mas aktivne to ochorenie alebo si naozaj v remisii. Lebo po 10 rokoch vysadit Thyrozol...a kontrola raz za rok, je odvaha.
Este ma napadlo, ze Betaloc, Concor, neber tak, ze dam si, ked mam busenie a potom vysadim. Musia sa brat kontinualne a ked sa vysadzaju, tak postupne. Beries ten Concor ci nie? No a si daj skontrolovat toto, co Ti pisem. Ja chodim aj ako samoplatca, ked mam podozrenie, v BB do labaku. TSH, fT4, fT3 a TSI (tyroideu stimulujuce protilatky). Ako pisem, pocas choroby je normalne mat zvyseny pulz, teda busenie srdca. Inak to bude prejav hormonalnych zmien pocas cyklu. Ja tiez pocas ovulacie som mavala horsie stavy,...A komplikuje Ti to asi aj ta tetania. Horcikom nic nepokazis.

nevenka
7. feb 2024

@zuzka565 co je v norme, kolko? Toto sa tiez pytam, lebo je rozdiel mat napr. fT4 11 a 22. Tam to znaci nejaky trend. A hlavne tie protilatky su dolezite, ale dlabu na to. Daco sa Ti deje, TSH 0,25 je malo, to nie je kolisanie v ramci normy...A mohla si mat v dosledku stresu vyplavenu toxicku davku fT4, fT3, kedze mas stitnu reaktivnu, tak telo zareagovalo hned znizenim TSH, aby to zastavilo a mozne je, ze na cas sa Ti to zase ukludni. Ale toto je zradne pri Gravesovi, ze sa Ti to moze vratit raz dva. Hlavne mne doktor povedal, ze pozor na akykolvek stres, narocne obdobie, potom z jari, ked sa otepli, sa to zvykne zhorsovat.

zuzka565
autor
7. feb 2024

@nevenka ft4mam 18,2 (11,5-22,7 je norma) a Ft3 mám 5,9(3,5-6,5 je norma) a tsh mám 0,332(0,55-4,7 je norma). Pred dvoma dňami som mala tsh 0,23. Áno mala som veľa stresov a som aj chorá.

zuzka565
autor
7. feb 2024

Concor som si dala len včera iba polku. Dnes som si nedala aj keď mi kus bije rýchlejšie (okolo 90)ale tlak mám nízky. A radšej si dávam magnézium a medovkovy čaj

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz