Ahojte, prosím má niektorá z vás zavedené vnútromaternicové teliesko Mirenu? Mne ju doktor odporúčal kvôli silnému krvácaniu počas menzesu. Mne sa menzes skrátil na 3-4 dni po pôrode, počas druhého dňa mám extrémne silné krvácanie aj s veľkými krvnými zrazeninami. Ostatné dni sú v pohode. Niekedy mi to pripadá, že sa väčšina sliznice odlúpi a odkrváca v jeden deň a na ďalší deň je pokoj, už len špiním. Neviem sa rozhodnúť, či si ho nechať zaviesť alebo nie. Ďakujem.
@elizabet173 A nežiadúce účinky ste nepozorovali žiadne ani na začiatku?
@ivka124 nie, žiadne, ani pri prvej, iba vtedy bolo špinenie dlhšie. Inak super vec, či ej dovolenka, lyžovačka. menzes neriešim.
Záleží.ci chces žiť prirodzene alebo " umelo". Nič strašné na tvojom mensese nevidím.hemoglobin a železo máš v norme?
@janinah prečo si myslíš, že žijem umelo? Žijem presne tak, ako pred tým, len pohodlnejšie a bez strachu z otehotnenia
@janinah Poslednú kontrolu na hematológii som mala minulý rok v septembri a všetko bolo ok. Ale teraz som si nie istá. Mám mierne zvýšené dimery od pôrodu. Čo sa týka menzesu, tak stále bol 2. den horší aj s krvnými zrazeninami, ale pri poslednom menzese bol tento 2. deň extrémny, veľké krvné zrazeniny, za hodinu som použila 3-5 vložiek. 10 hodín som krvácala v takých návaloch. Na 3. deň na ultrazvuku bola sliznica nízka a už som len špinila. Akoby sa telo snažilo vypudiť sliznicu počas menzesu v jeden deň. Gynekológ mi dal zatiaľ duphaston na polroka a mám sa rozhodnúť čo ďalej.
@ivka124 tak máš pol roka čas sa rozhodnúť...potom si pozistuj info,prečítaj čo sa dá z odborných stránok a rozhodneš sa,záleží aj kolko máš rokov a či ešte chceš rodiť...napr. tu
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/mirena...
Mne vadí,že gynekologovia /česť výnimkám/ idú tlmiť príznaky problému a málokedy sa unúvajú pátrať po príčine napr. urobiť aspon hormonálny profil...capnú lieky,hormony,navrhnú teliesko a vybavené...
@janinah Podstúpila som kyretáž, vzorka odobratá z maternice odoslaná na hystológiu bola v poriadku. Mám 36 rokov, takže sa u mňa predpokladá problém s hormónmi. Vidím to aj na vlasoch, lámu sa mi, vypadávajú a som presvedčená, že to je hormónmi. Ale pôjdem si overiť aj železo. Tam som si tiež nie istá, či je v norme. Tiež by som to radšej všetko zvládla bez hormónov, tak uvidíme. Vďaka za odpoveď.
@ivka124 mám už tretiu, maximálna spokojnosť, ani neviem, že ju mám. Ja som ale nemávala silné krvácanie počas menzes ani pred tým, teraz nemávam vôbec, občas špinenie ale málokedy.