Mirena kvôli silnému krvácaniu

ivka124
6. apr 2021

Ahojte, prosím má niektorá z vás zavedené vnútromaternicové teliesko Mirenu? Mne ju doktor odporúčal kvôli silnému krvácaniu počas menzesu. Mne sa menzes skrátil na 3-4 dni po pôrode, počas druhého dňa mám extrémne silné krvácanie aj s veľkými krvnými zrazeninami. Ostatné dni sú v pohode. Niekedy mi to pripadá, že sa väčšina sliznice odlúpi a odkrváca v jeden deň a na ďalší deň je pokoj, už len špiním. Neviem sa rozhodnúť, či si ho nechať zaviesť alebo nie. Ďakujem.

elizabet173
6. apr 2021

@ivka124 mám už tretiu, maximálna spokojnosť, ani neviem, že ju mám. Ja som ale nemávala silné krvácanie počas menzes ani pred tým, teraz nemávam vôbec, občas špinenie ale málokedy.

ivka124
autor
6. apr 2021

@elizabet173 A nežiadúce účinky ste nepozorovali žiadne ani na začiatku?

elizabet173
6. apr 2021

@ivka124 nie, žiadne, ani pri prvej, iba vtedy bolo špinenie dlhšie. Inak super vec, či ej dovolenka, lyžovačka. menzes neriešim.

janinah
6. apr 2021

Záleží.ci chces žiť prirodzene alebo " umelo". Nič strašné na tvojom mensese nevidím.hemoglobin a železo máš v norme?

elizabet173
6. apr 2021

@janinah prečo si myslíš, že žijem umelo? Žijem presne tak, ako pred tým, len pohodlnejšie a bez strachu z otehotnenia

ivka124
autor
6. apr 2021

@janinah Poslednú kontrolu na hematológii som mala minulý rok v septembri a všetko bolo ok. Ale teraz som si nie istá. Mám mierne zvýšené dimery od pôrodu. Čo sa týka menzesu, tak stále bol 2. den horší aj s krvnými zrazeninami, ale pri poslednom menzese bol tento 2. deň extrémny, veľké krvné zrazeniny, za hodinu som použila 3-5 vložiek. 10 hodín som krvácala v takých návaloch. Na 3. deň na ultrazvuku bola sliznica nízka a už som len špinila. Akoby sa telo snažilo vypudiť sliznicu počas menzesu v jeden deň. Gynekológ mi dal zatiaľ duphaston na polroka a mám sa rozhodnúť čo ďalej.

janinah
6. apr 2021

@ivka124 tak máš pol roka čas sa rozhodnúť...potom si pozistuj info,prečítaj čo sa dá z odborných stránok a rozhodneš sa,záleží aj kolko máš rokov a či ešte chceš rodiť...napr. tu
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/mirena...
Mne vadí,že gynekologovia /česť výnimkám/ idú tlmiť príznaky problému a málokedy sa unúvajú pátrať po príčine napr. urobiť aspon hormonálny profil...capnú lieky,hormony,navrhnú teliesko a vybavené...

any_soj
6. apr 2021

@ivka124 mirena zabraňuje uhniezdenie počatého dieťaťa, takže je aj otázka, či si s tým v pohode, že ktorýkoľvek mesiac vlastne musíš rátať s tým, že vznikol nový život a odumrel, lebo mirena.

ivka124
autor
6. apr 2021

@janinah Podstúpila som kyretáž, vzorka odobratá z maternice odoslaná na hystológiu bola v poriadku. Mám 36 rokov, takže sa u mňa predpokladá problém s hormónmi. Vidím to aj na vlasoch, lámu sa mi, vypadávajú a som presvedčená, že to je hormónmi. Ale pôjdem si overiť aj železo. Tam som si tiež nie istá, či je v norme. Tiež by som to radšej všetko zvládla bez hormónov, tak uvidíme. Vďaka za odpoveď.

vedorka
16. aug 2021

@ivka124 ahoj, pomohla ti ta kyretaz prosim ta? Zmiernila krvacanie? Riesis to krvacanie nejak, mam ten isty problem ako ty...