Mirena a myóm na maternici

23. jún 2024

Ahojte,je tu niektorá čo máte vložené teliesko Mirenu a máte myomy na maternici? Dávajú ju vôbec vtedy keď ich máte? Ak áno nezhoduje sa to potom že ich viac rastie alebo rastu rýchlejšie? Dakujem za odpoved

cezpat
23. jún 2024

Ahoj. Ja som mala myom, vyoperovali mi ho pri cisárskom reze. Mám Mirenu ako prevenciu rastu nových myomov.

autor
23. jún 2024

@cezpat Ďakujem krasne za odpoveď,tak ked uz tam jeden mám budem si ju moct dať?

cezpat
23. jún 2024

Ideálne konzultovať s gynekológom. Ja som mala myóm, vybrali mi ho.... Bol maligny, na onkológii mi navrhli vybrať maternicu. Môj gynekológ po konzultáciách odporučil ako liečbu a prevenciu vzniku nových mirenu. Zrejme hormóny, čo obsahuje, pôsobia lokálne v maternici a zabraňujú tvorbe.... Mám ju 4 eoky a nič sa mi neobjavilo...
Ale ako to je, keď je stále myom v maternici, netuším 🤷... Fakt, najlepšie poradiť sa s gynekológom a ten posúdi, či áno alebo nie...

autor
23. jún 2024

@cezpat oki ďakujem

marcela22
30. sep 2024

Ahoj,ako si to nakoniec vyriešila? Ja mám myom a práve na prevenciu ťažkostí s ním spojených mi dnes môj gyn odporučil vložiť Mirenu. Bez nej jedine zobrať maternicu 🙄Na pohotovosti mi radili Ryego, že s ním majú dobré skúsenosti,on že ale nie je jeho zástancom a neodporúča mi ho. Tak mám dilemu jak svet 🙄Mám 39 rokov a nechce sa mi riešiť ani operácia,ani Mirena 😅

autor
2. okt 2024

@marcela22 ahojky a ake máš problémy?No ja mám zatiaľ tabletkovu antiku ze čo to bude robiť či bude rásť.Mam ho vo vnutri maternice 2.5 cm,tiez mi navrhuju vybrať maternicu ak to bude rásť.Ja stále krvacam,idem 11.teho na kontrolu tak uvidíme,ja by som si najradšej dala vybrať maternicu od júna ako som porodila vkuse krvacam,uz som z toho na nervy.Aj by som si dala migrénu keby mi zastavila krvacanie ale neviem Ja mám 30 rokov a 5 detičiek viac už neplánujeme takze,nech hocičo robia len nech už nekrvacam

autor
2. okt 2024

@marcela22 ináč tiež mi doktorka spomenula ten Ryego ale ze uvidíme teraz ked pridem na kotrolu

marcela22
3. okt 2024

Ja som doteraz nemala v podstate žiadne problémy, až posledný menzes bol extrém,musela som ísť na pohotovosť (najsilnejšie dni mám vždy cez víkend) , dali mi injekcie na zastavenie a hrozil mi výškrab. Stratila som veľa krvi, už sú to skoro 2 týždne a stále nie som úplne ok.
Teraz mám čakať na ďalší cyklus, či sa to zopakuje,ak áno,gyn očakáva, že naklusam na tú Mirenu 😅Ale on mi chce popri nej ešte nechať niekoľko mesiacov aj moju antiku,vraj aby som nešpinila, kým sa tam uchytí. Mne to ale príde zvláštne, mať v sebe estrogénovú Mirenu a užívať k nej antiku, veď budem ako hormonálny hybrid 😅 celkovo sa mi postup lekára zdá zvláštny, za tie roky čo mám myóm ani raz Mirenu nespomenul a zrazu ju strašne odporúča. Príde mi to ako jeho biznis popravde....
Ináč ja mám myóm cca 4,5cm, mala ho aj moja mamina a tiež jej ešte pred 40kou brali maternicu 😐

autor
3. okt 2024

@marcela22 a mimo cyklus nekrvacam,nespinis? Strašne veľa som o tej mirene čítala a guglila.Pri tych myomoch ju odporúčajú vtedy keď robia problémy.Preto ti ju teraz núkajú,doteraz ak si mala menzes ok tak nebola potrebná.Ja by som si ju dala hned keby mi zastavila to krvácanie,aj hodne písali ze je šetrnejšia k telu ako tabletky,je mi jasné že to bude tiez chemia ale hádam menšie zlo.Brat dve antiky je dosť ale asi vie čo robí a má stým skúsenosti.Mne doktorka vravela že z myomu nemôžem krvácať čo je poriadna hlúposť keď tu strašne veľa žien písalo že krvácali.A kvôli čomu robia ten vyskrab?