Zdravim som Zuzana som po operáci mimo maternicového tehotenstva zobrali mi jeden vajcovod vykrvácala som do brucha chcem vedieť aká je možnosť otehotnieť a aký mate názor a skúsenosti iné žení ??
Tiez som po mimomaternicovom tehotenstve a som tehotná a co je najzaujimavejsie vajicko islo z toho vajecnika, kde nemam vajcovod. Mám to lekárkou potvrdené, lebo tehotenske zlte teliesko, bolo na tom vajecniku. Este si zivo spominam ako som sa jej spýtala, ako to vlastne teraz bude, ci bude teraz akoze kazdy druhy mesiac nemozne pocat a ona hovorila, ze sanca pocat z tej strany kde nie je vajcovod je len velmi mizerná. 🙂 A potom jeden mesiac sme sa vykaslali na pravidlá (riadime sa billingsovou metodou) lebo ved sanca je malá a ja som vedela z ktorej strany ide vajicko, lebo som uz asi pol roka mala bolestivu ovulku a hop cakame babatko. Takze na prvy sup. A potom jak sa lekárka zatvárila ked som otehotnela...iba sucho skonstatovala, ze ano je to mozne ak je funkcny druhy vajcovod a silne spermie. :D :D Takze nezufaj! Aj keby si na jednej strane mala vajcovod bez vajecnika a na druhej naopak je tu nádej...a nie malá, ale obrovská.
ludmilaka a už maš narodene
zdarve babetko??
@adriana132 ahoj tak tvoja sprava ma potešila ako ja viem s ktorej strany pojde ? a nebola si na prefuku??,odkedy ste začali skušať ? ja som asi teraz 4 mesiace už po operaci .
Skusame uz dva roky od prefuku.Prefuk prebehol v pohode nebolelo .
čo ty tam robili?? ak nevadi že tikam ak to prebehloo a po akej dobre ty to spravili po tej operaci????
@zuzulale Áno, má 3,5 roka😊. Mne zobrali celý vajcovod a vaječník, lebo ho roztrhalo a následne zakrvácalo do brušnej dutiny. 2 mesiace som každý týždeň chodila ku gyndošovi, že mám pozitívny test, že hnedo špiním, že ma bolia kríže. Vždy ma odbil, že trhu nie som, že som asi potratila. Takže som skončila na urgente na poslednú chvíľu. Zmenila dom dr. a nový ma dôsledne pozoroval. Zistil, že mám ovuláciu každý mesiac, že ten druhý vajcovod prevzal funkciu aj toho druhého 😊. Bude to OK, neboj da😉.
ano aj ja ale nie vaječnik len vajcovod tieš som vikrvacalaaa tieš som mala take male konflikti z doktorom no a nebola si na prefu hned ste potom skušali??
a po akej dobre si potom otehotnela hned ?aj ked si potratila ,?
na prefuku som nebola...uz v nemocnici po operacii doktor co ma operoval povedal, ze druhy je plne funkcny a ze sa nemam bat, ze deti este budem mat...pocali sme rok aj 4 mesiace od operacie. Ja som chcela aspon rok vydrzat, kedze som nemala laparoskopiu ale normalny rez. Pokial nemas bolestivu ovulaciu tak nebudes vediet ktory mesiac ide z toho vajecnika kde je vajcovod - ale ako vidis, je to v podstate jedno ...pocat sa da kazdy mesiac...len sa spravne nacasovat.
@adriana132 ahoj ada aj ja by som chcela vydržať aspom aby to bolo po tej operaci po pol roku ja som to trošku študovala tuto mestodu a naik to nechapem :(
doktor ma včera uistil že možemem už pracovať na bebetku tak sa už tešim 🙂 chceme už začať a pači sa mi tato sprava 🙂
Ahojte, v auguste mi po mimomaternicovom tehotenstve vybrali jeden vajcovod, následne mi po vyšetreniach zistili, že na druhom mám zrasty a ešte k tomu pozitívne chlamýdie. Berieme aj s manželom ATB. Nemá niektorá z vás takúto skúsenosť? Ak áno, či ste po liečbe otehotneli, alebo nie. Doktorka povedala, že chlamýdie mohli byť príčinou mimomat. tehotenstva. Ďakujem...
ako sa prejavuje ta choroba ??
Výtoky, svrbenie, pálenie..ale zistí sa to až výterom, ak sa odoberie vzorka na chlamýdie.
@zuzulale Ahoj, mala som to presne tak isto. Ak je druhý vajcovod funkčný, nebude problém. Pol roka po operácii som otehotnela a v 12 tt. potratila. Znovu o pol roka po kyrete otehotnela a dopadlo to OK.