Migrény pri menštruácii

6. okt 2024

Zeny, ktore trpite hormonalnymi migrenami, tzn. pocas menstruacie, co vam pomaha? Ja som uz vyskusala asi vsetko a nic mi nezabera 🙁 V tyzdni, ked mam mat ms, si absolutne nic neplanujem, vzdy som minimalne 3 dni nepouzitelna, len lezim a trpim a cakam na koniec. Gynekolog mi povedal, ze migreny su neurologicka zalezitost a neurologicka zase, ze to ma riesit gynekolog. Uz neviem, ako si mam pomoct a vopred dakujem za vsetky rady ♥️

pribinak
6. okt 2024

Neurologicka ti vie predpísať lieky. Tato tá nechutne odpinkala. Chod k inej

h2
6. okt 2024

Ja som bola teraz v stredu na akupiercingu proti migréne (hneď vo štvrtok som dostala migrénu a v piatok menzes 🙃), tak ale za jeden deň nemôžem čakať zázraky. Vraj za 2-8 týždňov, keď sa to zahojí, by to mohlo začať mať nejaký efekt. Tak dám potom vedieť.
Zatiaľ mi na migrénu najlepšie zaberá kombinácia Ibalginu a Coly. Keď som si kedysi dávala len ten Ibalgin, tak mi z neho bývalo zle a často som ho dokonca vyvrátila. Tá cola mi ho pomôže udržať v žalúdku a celkovo mi počas migrény robí dobre.

simsalabim
6. okt 2024

Necakat, kym zachvat zacne, dat si lieky dopredu. Ja mavam silny zachvat v case, ked sa stretnu 3 spustace (jeden z nich menzes, prednejsie prvy den) a proste si ten liek dam dopredu a pokracujem v uzivani, kym nepominu. Lepsie, ako 3 dni lezat v tme a tichu s kyblom pri posteli.

morusha
6. okt 2024

Alebo zapiť ibalgin so šumivým magnéziom, najlepšie magnosolvom.

autor
6. okt 2024

@h2 Uz som o tom pocula budem rada ak napises tvoju skusenost. Kde ti to robili?

h2
6. okt 2024

V Šamoríne.
Dám vedieť. Keby som zabudla, tak napíš.

denisa_deniska
6. okt 2024

Estreya tabl, síce vyskúšaná len 2x pri dvoch ms, ale mne to celkom pomohlo 🙂

taktotedanie
6. okt 2024

To ta neurolog odpinkal
Gynekolog s tym nic neurobi, maximalne nejaky indometacin cipky ti predpise
Neurolog ti mal naordinovat magnosolv a vyslusat najskor napr silnejsie lieky na bolest, ak by nezaberali tak triptany
Mne sa zachvaty zmiernili na 1 max 2 dni migreny aj to po liekoch hned prejde

19021989
7. okt 2024

@h2 ahoj, ja som bola presne pred 2 týždňami na akupiercing,ale cez víkend mi aj tak prišla brutálna migréna. Myslíš,že to je ešte krátka doba?

h2
7. okt 2024

@19021989 Toto píšu v letáku, ktorý som dostala. Čiže je možné, že je ešte skoro.

carduelis
7. okt 2024

Moze to byt aj znak znizenej hladiny progesteronu, riesi sa to tabletkami v druhej faze cyklu, nemas ine problemy v cykle? Spinenie, hnede krvacanie ku koncu menstruacie? PMS - zmeny nalad, akne, nafukovanie, placlivost atd?

marca12
7. okt 2024

Mne sa osvedcilo davat si lieky uz den,dva pred prichodom menstruacie a takisto dva dni pred skoncenim. Vtedy nemam migrenu. Nie je to sice zdrave riesenie,ale inak fungovat neviem