Migréna a snažilkovanie

majcu
28. dec 2016

ahojte,
nejaky ten rocik sa snazime o dieta, navstevujeme aj CAR, zatial bezuspesne. Napadlo ma, moze migrena sposobit ze nemozem otehotniet? ani po KETe? Migrenu uvadzam kazdemu lekarovi ale nikto sa nevyjadril ze by migreny a dlhodobe uzivanie liekov mohli byt pricinou. Lieky som obmedzila, resp. vylucila. Dam si len ked mam migrenu pocas menzesu.

sardinka336
28. dec 2016

@majcu pochybujem, ze toto je prična. Migrena je ,,stav, v mozgu kedy sa cievy nahle rozširia, priapadne zužia, niektore zdroje tvrdia ze suvisia so serotoninom a jeho vplyvom na cievy. V centre ti robili vyšetrenia myslím zenske, tak snad ti dali nejaku diagnozu, vyjadrenie prečo nemozeš otehotniet z gyn. hladiska či nie? Migrena suvisi aj s hormonalnymi zmenami v tele, nenadarmo sa objavuje v čase menzesu.

majcu
autor
28. dec 2016

@sardinka336 z CAR je diagnoza - idopaticka sterilita, teda sme obaja v poriadku a nenasla sa ziadna pricina preco nemozem otehotniet ani po KETe preto ma napadla migrena. Migrenu nemavam len v case menzesu, ale ja mimo neho, zial ani neurolog neodhalil pricinu migren, co je casty ukaz

simsalabim
28. dec 2016

@majcu ja trpim na migreny a bez problemov som otehotnela. Pocas oboch tehotenstiev migrena zmizla a po porode sa vratila. U mna ma zjavny suvis s menzesom a v kombinacii s 2 dalsimi faktormi takyto zachvat trva 3-4 dni. Bez menzesu iba par hodin.

majcu
autor
28. dec 2016

@simsalabim ano vraj pocas tehu migrena nie je preto dufam ze sa nam podari otehotnie a budem si to dvojnasobne to obdobie uzivat 🙂
ano vraj niektore baby maju migrenu len pocas menzesu. Ja mavam aj mimo neho, vzdy mi migrena trva 5-10 dni :( a ziadne tabletky nezaberaju samozrejme

sardinka336
28. dec 2016

@majcu ťažko povedať...ono aj ta liečba je často ,,pokus omyl,, myslím teraz na tu migrenu. Ja som začala uživat antidepresiva a migrena je fuč....klop klop...čomu sa aj moja doktorka čudovala. Uz som mala bolesti veru aj kazdy týžden. A deti mam tri...
U mna je to asi spojene s tým serotoninom, ale to je len moja dedukcia.

majcu
autor
28. dec 2016

@sardinka336 och ano to mas pravdu s tym pokus omyl, na mne vyskusali snad vsetky druhy liekov, aj antidepresiva (co som bojovala ze nie som cvok, ani nestastna ani nic) az potom mi vysvetlili ze len ta nejaka zlozka je dolezita, aj epileptika, tramaly, triptany, infuzie a vsetko co existuje, no som tie 2% ktorym nezabera nic.
Neskusala si si pocas menzesu alebo predtym nasadit vyssie davky magnezia?

simsalabim
28. dec 2016

@majcu zachvat mas az do 10 dni? Taky, ze musis len lezat v tmavej miestnosti, v tichu, vracias, pohyb, zvuk, pachy, svetlo... sposobuju agoniu? Nie si schopna ani prejst na wc, nieto ist do prace? Tak to ta naozaj lutujem. Ja som po 3 dnovom zachvate uplne hotova. Nastastie, mne sa podarilo identifikovat spustace, ked sa stretnu 3, mam velky zachvat - vtedy si dam liek dopredu a zachvat sa zastavi. A navyse mam vacsinou auru, takze stiham zjest liek... vdaka tomu mam ten riadny zachvat tak raz do roka....vacsinou sa s migrenou uz zobudim.

sardinka336
28. dec 2016

@majcu to som neskušala, vidiš nenapadlo ma nejako...ale ja som mala take obdobie asi len štvrt roka...furt som si myslela, ze to prejde...ale nie. A nemala som to len počas alebo pred menzesom, hocikedy ma to draplo.

timea7
28. dec 2016

@majcu nemyslím, že by migréna mohla byť prekážkou v otehotnení. Moja kolegyňa mávala veľmi silné migrény a dieťa má.

lily14
29. dec 2016

Aj ja som migrenicka a mam dieťa s tym to asi nebude.inak baby co vam pomaha na migrenu,kedze som kojila nemohla som lieky pomohla trochu iba mega silna káva .

majcu
autor
3. jan 2017

@simsalabim cez sviatky som mala 9 dni :( vacsinou nevraciam, iba ma napina, no jest sa mi neda, tak fungujem na sypanom caji - medovka alebo mata, tiez zmiernuju silu nevolnosti a bolesti a ake to mas tie 3 faktory ak sa smiem spytat? Ja zial migrenu s aurou nemam, proste pride z nicoho nic :/

@lily14 na migrenu sypane caje medovka, mata zvysene davky magnezia najidealnejsie sumive no kedze mna nadrapuje na vracanie davam si tablektove magnezia, ak je na vracanie tak mandarinky stahuju zlc

simsalabim
3. jan 2017

@majcu u mna to je zaciatok menzesu, zmena pocasia a unava/ vycerpanie. Ak sa stretnu vsetky 3 a nezachytim to, pride velky, niekolkodnovy zachvat. V pripade 1 alebo 2 faktorov je zachvat kratsi a slabsi a da sa ako- tak fungovat. Paradoxne mi okrem liekov vtedy ( slabsi zachvat) velmi pomaha cokolada ( hoci mnohi ju spominaju ako vyvolacajuci faktor). 9 dnovy zachvat si ani nechcem predstavit. Ako sa k tomu stavaju v praci?

majcu
autor
3. jan 2017

@simsalabim tak to je super ze to vies odsledovat a rychlo nasadit liecbu.
V praci to chvalabohu chapu, nastastie mam taku praci ze si to mozem dovolit aby sa mi to nakopilo a spravim to ked mi migrena prejde. Som rada ze vtedy mozem vacsinu casu len presediet/podriemat v praci. No nemam tolko dovolenky aby som zakazdym ostala doma. Ostavam doma max 1 den ked uz po tych x dnoch nevladzem ani vstat, to uz sa mi podlamuju nohy od vycerpania.

petrao2
3. jan 2017

Ja mam migreny a otehotnela som
V tehotenstve to bolo strasne a migreny trvali aj tyzden v kuse do 5 mesiaca
Po porode sa to vratilo do povodneho stavu a mam migrenu iba pocas ms alebo ked ju ked ju spustia ine okolnosti