Ahojte dievcata. Mam taky dlhodobejsi problem. Cely zivot mam nepravidelnu menstruaciu, bezne na 35 niekedy aj na 48 den. Pred tyzdnom aj nieco mi zistili spomalenu funkciu stitnej zlazy, ale este pred tym ako som zacala uzivat euthyrox som mala meskanie cyklu nejaky 60.den. Pripisovala som to stresu v praci, obavami o parnetra a jeho zdravie kedze ma nejake tazkosti ale aj napriek tomu som este nedostala svoje dni. Dnes je to uz cez 75 dni od poslednej menstruacie a stvrtok idem k lekarovi, kedze mi to uz cas umoznuje. Velmi sa bojim co to moze byt? :( tehotensly test som si robila a 2x mi vysiel negativny, ale vela testov skore tehotenstvo nevie zistit. Posledne dni pocitujem v podbrusku taky zvlastny pocit ako pri menstruacii ked nemate bolest ale je to zvlastne. Moze to byt aj tymi liekmi? Kedze su to v podstate hormony? Ale meskala mi mensteuacia uz pred zacatim uzivania lieku na stitnu. Poradte prosim alebo mi odporucte nejakeho dobreho gynekologa/gynekologicku pretoze moj doktor nie je velmi dobry. Dakujem za vase rady a odpovede. M.
Fuuha tak ja mam skvelu pani endokrinologicku len gynekologa nemam velmi dobreho. Znama mi odporucila svojho, kazdy si ho chvali na forach len ked som volala s pani sestrickou povedala ze postup je taky ze si musim ist po papierik k nim a s tym ist za svojim aby som mohla prestupit. Nechcem ale tolko dni odkladat moje "meskanie". Co je PCO? 🙂
@ibracadabra PCO - Syndróm polycystických vaječníkov. Radšej by som to urobila tak a prestúpila k druhému gynekológovi. Viac ako 70 dní bez menštruácie je dosť veľa, určite to treba riešiť s gynekológom. Určite tam bude potrebné vyšetrenie a nejaké testy aby sa prišlo na to, kde je problém...😉
Lenze problem je v tom ze sestricka noveho pana doktora povedala ze az ked budem mat vystup od stareho doktora a to je najskor k 1.februaru,pretoze vraj ma skor nemoze vziat lvoli prestupu :( dnes vecer sa citim dost nanic... Opat ma boli v podbrusku na strane pri lavom vajecniku :( neviem co robit. Ist zatial k svojmu lekarovi? Neviete mi poradit nejakeho gynekologa? Ktory by ma vzal napriklad uz v tento stvrtok?
@ibracadabra ja by som zatiaľ šla k doktorovi, aspoň sa môžno dozvieš, prečo máš taký dlhý cyklus...Ale kedže nie si spokojná so svojim gynekológom, tak ho určite zmeň...
Ja som tiež pred viac ako 10 rokmi menila gynekológa a urobila som dobre (ja som po vysadení antikoncepcie mala rozhádzaný cyklus, trvalo cca 6 - 9 mesiacov, kým sa to dalo do poriadku a v tom čase som ku gynekológovi chodila ako na "klavír")
@ibracadabra ja momentalne riesim podobny problem. uz niekolko mesiacov po sebe sa mi predlzuju cykly.. momentalne ho mam tiez uz viac ako 70dnovy ale zda sa mi ze dnes dostanem menstruaciu. Najhorsie na tom je ze aj 7 dni uz spinim ale menstruacia nikde. Navstivila by som na tvojom mieste gynekologa. Ja som bola pred sviatkami ale vies ako to chodi. Vtedy nic nevyriesis. Objednala ma na krv az buduci tyzden. U mna to bude pravdepodobne hormonalne lebo sa k tomu pridali aj ine priznaky ako akne alebo mierne zvysene ochlpenie ktore som doteraz nemala. Pokial to uz trva dlhsie mozno by som zvazila aj ine vysetrenia. Viem ze su velmi dobri odbornici v Lubochni kde ti spravia komplet vseky vysetrenia ktore su potrebne. Aj mne povedala gynekologicka ze pokial nenajde pricinu ona tak mi da odporucanie prave tam.
Myslela som ze som jedina ktora ma takyto problem. Nikto nemal tolko dni meskanie, aspon nie baby co tu pisu :( dnes mam ja presne 80ty den.. Zajtra idem na gyn a uvidim co mi povie. Bojim sa lebo neviem co mam cakat.. Cize tebe nevedela doktorka vobec zistit co ti je? Myslela som ze to prave na gynekologii vyriesim :(
@ibracadabra no ona ma pozrela ci nemam nejaku cystu na vajecnikoch alebo nebodaj syndrom PCO ale ku kompletnym vysetreniam potrebovala odobrat krv lenze v ten den ordinovala posledny krat. Takze si musim cakať kym jej skonci dovolenka. Cize az buduci tyzden. Ono to moze spadať pod gynekologa ale pokial bude problem y endokrinologickeho hladiska tak to asi ona nevyriesi..sama neviem..som uz z toho zufala..ale vcera som dostala menstruaciu chvalabohu..ale s neskutocnymi bolestami..niekde bude urcite problem a uz som z toho na nervy
V prvom rade ta musia riadne vysetrit... a potom zistia preco ti menstruacia nechodi... nie je bezne ju mat kazdy 48den, cize lekara si zozen, na internete su cele zoznamy aj s hodnotenim. Hormonalny profil, sono, ake su ine problemy, nadvaha atd ... Nik ti neporadi, iba lekar. Mne nikdy takto dlho nemeskala menstruacia, max 5 tyzdnov. A riesila som to hned. Vyvolavacka a bolo u mojho "nie dobreho lekara", ina lekarka sa na to pozrela a povedala ze je to PCO, dostala som lieky a mam menstruaciu presne na den. Zase na mna sa endokrynolog ledva pozrel a odpalkoval ma prec :D