Ahojte
Prišla som si k vam po radu, momentálne som sa dala na chudnutie, mám za sebou len pár kg, ale aspoň niečo. Momentálne mi menzes mešká 5 dní, tehotná niesom, mala by som sa objednať na vyšetrenie? Alebo radšej počkať ešte? Menštruáciu som dostala veľmi neskoro (pred 1,5 rokom a väčšinou príde o pár dní skôr) ďakujem za pomoc
Som aj spozorovala na mne príznaky ktoré mávam (chuť na sladké, výtok, výkyvy nálad) len nejako to nechodí, celkovo sa už začínam báť
Mne vynechal menzes keď som naraz schudla za tri mesiace 12 kg až 6 mesiacov. Tak možné to je
Tak radšej šup šup robiť test.
Ak je predpoklad,že môžeš byť tehotná Aj keď píšeš,že nie si.. ale ak máš aktívny sexuálny život tak to je možné. Ale môže meškať aj ak si prechladnutá. A samozrejme sj chudnutie má vplyv.Ale asi skôr také drastické.
Ano, aj bezna choroba vie posunut menzes
Keď som schudla v 17-tich na 51kg, automaticky mi vymizol menzes. Bola som už podvyživena. Tak ak aj ty chudnes takto extrémne, tak to môže byť dôsledok
Ano moze to byt aj chorobou a aj chudnutim.
Nenapisala si tiez kolko kg za aku dobu si schudla, tj ako velmi intenzivnu upravu stravy a pohybu mas. Mne ms v zivote nemeskala, jedine vtedy, ked som vyrazne chudla (uprava stravy, beh, kila sli pekne dole). "Laicky" povedane - akonahle ma organizmus deficit (choroba, menej energie, stres) setri tam kde moze = casto reprodukcne schopnosti.
@simca115
@cukroska
@colsami
@glade22
@missviolet ďakujem za rady, tehotná naozaj niesom (som stále panna) a skoro vzdy som mala menzes pravidelný trosku uz aj stresujem kvoli tomu, aj som nachladnuta. Schudla som 1,5kg za týždeň (behala som každý deň a jedla toľko koľko som mala)
Tak niekedy to býva aj ori chudnutí aj pri prechladnutí.Tak ešte by som počkala "ja"a potom išla k lekárovi. Ale rozhodne to prejednaj aj s mamou. Ale môže byť za tým niekedy aj ine. Ale u mladých bývajú rôzne výkyvy v cykle.Aj stresy veľa robia.
Ešte dodám, v sobotu mi začal sopeľ a kašeľ, či to môže byť z toho