Dobrý deň
Chcem sa s niečím poradiť, pred nedávnom som schudla z veľkej váhy na dosť nízku (samozrejme som už niečo pribrala, okolo 7kg). Len hlavný problém je ten, že mi to mešká už 1 mesiac. Nemám ešte 18, rodičia o mojom chudnutím a o mojej nízkej váhe vedeli. Ja viem že by som to mala mam povedať, ale no proste to znamená, že by ma musela zobrať ku gynekológovi na vyšetrenie a to podstupovať nechcem. Začala som aj viac tukov jesť, sacharidov (čo som ešte mesiac dozadu nejedla) aj viac jedál za deň som si dopriala atď.. Ja neviem čo mám robiť už, aby mi prišli naspäť. Ak sa ešte môžem spýtať, že koľko to asi bude trvať aby sa mi cyklus obnovil? Prosím blbé pripomienky si nechajte pre seba, mám to dosť ťažké aj v iných oblastiach.
@simca115 a keď som už pribrala naspäť na váhu kedy som to mala naposledy?
Ja som naraz schudla 17 kíl. U mňa to prišlo po pár kg. Radšej choď ku gynekologovi radšej
@simca115 to by ma musel vyšetriť, čoho ja som zástancom, navyše nemám 18, musel by niekto so mnou ísť
ak to mas dost tazke aj v inyc oblastiach, asi mas stres. a ano aj ten ti moze cyklus narusit.
Cyklus sa obnovi. Tiez mam skusenost ze ked som schudla viac nez 10kg, bol to jediny raz v zivote (okrem tehotenstiev) co mi potom meskala ms. Ono sa to nastartuje ale musis mat dostatok energie a zivin - momentalne telo setri, preto "stoplo ms".
@colsami chudla som z velkej vahy (dokonca aj doktorka mi odporocučila aspoň dať dole tých 10kg) no len sa to zvrtlo
akoze kolko si schudla za aky cas
ved si anonym
a hlavne ako si schudla- nejedenim?
lebo ak si si takto rozhadzala cyklus, tak gratulujem :/
@bublinka1426 za 10 mesiacov (januar-oktober) 37kg dole (na začiatku som mala bmi okolo 34 a ked som prestala som mala 18,5 nejak tak) samozrejme že som jedla, len som sa obmädzovala (napr namiesto vecere som nemala nic take co by sa dalo nazvat vecerou ale mavala som salaty na vecere, ale boli casy kedy som robila prerušovaný post)
Úplne sa daj do pohody ... Neboj sa. Môžeš skúsiť konzultáciu s gynekologickou cez telefón ,že sa chces proste poradiť že máš takúto situáciu. Mne to blbne skrz stitnu žľazu a prekvapivo mi pomohli čaje. Tak možno aj toto je cesta. Držím palce
ak mas stres, jasne, moze zo stresu
ak si bola chora, z choroby
je vela dovodov preco moze haprovat
@maytee aké čaje? a kde ich kúpiť?
@bublinka1426 no som trošku zachripnutá, len vždy som mala cyklus jak hodinky
Od bylinkarky napíš mi súkromnú spravu ak chces ...
Mesiac môže vynechať z rôznych dôvodov, nemusíš hneď stresovať. Po novom roku ak stále nepríde choď k obvodnej nech spraví odbery a uvidíš.
@maytee napísala som
@januska12323 skôr ja nechcem ísť ku gynekológovi, sa toho bojím a som dosť veľký zástanca takýchto vecí a určite ma tam pošle
Myslíš odporca, no to je na tebe či pôjdeš alebo nie. Je to tvoje telo a zdravie.
Tuším 2-3 mesiace kým som neprišla na normálnu váhu.z podvahy.
Skús alchimilkovy čaj aspoň 2 x denne ..
Skús alchemilku ako už bolo spomenuté, je to úžasná bylinka na ženské veci a hlavne sa naozaj skús dať viac do kľudu, aj z príspevku mi prídeš dosť vystresovaná🙂
Mne tiež meškali pri rýchlom chudnutí.
@simca115 za akú dobu si schudla 17kg?
@cukroska čo je rýchle chudnutie?
Ja som zatiaľ schudla 21kg za cca 8 mesiacov a práveže mám lepší cyklus. A ešte teda chcem niečo zhodiť..
Autorka, nebude to skôr tým, že si sa dostala do podváhy? Alebo že ti pri chudnutí chýbali nejaké živiny? Alebo to naozaj môže byť aj stresom..
@detskytovar do troch mesiacov
Ja som takto asi pol roka nemala, a doktorka ma len skontrolovala a povedala že mám čakať. Navýš tuky na 1g na kg telesnej hmotnosti a čakaj. Chvíľu to potrvá kým sa to upraví.
Ja mám zase opačnú skúsenosť...vôbec som menštruáciu nemala a keď som schudla prvých pár kíl (5kg) ciklus sa obnovil a bol pravidelný...po 5 rokoch!!! 5 rokov som musela chodiť na vyvolávačku menštruácie a gynekológ ma ubezpečoval, že je všetko OK, proste nejaký blok po pôrode...a chudnutie pomohlo...Bojíš sa odberu krvi? lebo gynekológ ťa vyšetrí (ak si panna, tak len sono) a vezme krv na hormonálny profil, to je všetko.
@detskytovar U mňa to bolo rýchlym schudnutím a samozrejme stresom. Schudla som za mesiac 7kg
@earlgrey bojím sa, lebo je to dosť citlivé ore mňa a uvidí veľa
Si v strese a teraz zas rapidne pribrat lebo sa bojis ze mas teraz gun roblemy ti nepomoze..zajdi za gynekologom, prekonaj sa,,pozrie ci je vsetko ok, povedz o tom chudnuti, mozno ti predpise nieco,mozno staci pockat..okrem toho menstruacia u teenegeriek moze byt kadejaka, moze az dva tri mesiace vynachat, kym sa spravidelni..
Mne meškali 6 mesiacov kvôli chudnutiu. Pribrať naspäť. Až vtedy sa mi obnovili hormóny