Meškajúci menzes kvôli posunutej ovulácii

14. apr 2022

Ahojte, môže mi meškať menzes kvôli posunutej ovulácii? Totiž, mám stiahnutú tu aplikáciu, kde si zapisujem každý mesiac, kedy mi prišiel menzes, ono mi to tam aj automaticky ukazuje, kedy by som mala mať ovuláciu. Doteraz to vždy sedelo akurát tento mesiac som mala hlien cca 5 dní po tom, ako mi aplikácia ukazovala, že mám plodné dni. Teraz mi mešká menzes už aktuálne štvrtý deň. S priateľom sme mali nechránený sex počas plodných dní v apke, ale neskončilo to vo mne, hoci sa priznal, že to bolo na tesno. Nemám absolútne žiadne tehotenské príznaky, brucho ma bolí ako keby som mala dostať každú chvíľu normálne menzes, akurát mám trochu výtoku stále, kontrolovala som si aj krčok (viem, že nie som gynekológ) a je vysoko a mäkký (otvorený), takže tehotenstvo na 90 % vylučujem. Iba som sa chcela spýtať, či s tým niektorá nemáte skúsenosť, že sa vám posunul cyklus. Ďakujem.

lalu_sk111
14. apr 2022

Ahoj, ja mam skusenost takuto..dlhe roky mam menstruaciu na den presne, pocas statnic, pocas hladania prace a ktovie akych stresov, stale naporiadku. Potom prisiel jeden narocny vztah a velmi stresujuce a emocne narocne obdobie. Meskala mi menstruacia 2 tyzdne. Velka uzkost pocas obdobia ovulacie ju moze oddialit a tym padom aj samotnu menstruaciu. Je ale aj vela inych dovodov preco sa to moze stat a nemusi to byt len tehotenstvo.

joesvk
14. apr 2022

Obdobie od ovulácie ku menštruácii je vždy rovnako dlhé. Zvyčajne tých 14 dní. Ale obdobie do ovulácie môže byť aj každý mesiac inej dĺžky. Vplýva na to x faktorov... Takže, keď bola ovulácia o 5 dní neskôr ako zvyčajne, aj menštruácia príde o 5 dní neskôr.

katus87
14. apr 2022

Ako by si opisovala moju situáciu, tiež tento mesiac sa mi posunula ovulka a menzes mešká už pár dní, tak pravdepodobne príde neskôr.

luccija
14. apr 2022

Veď to je logické, keď si mala ovu neskôr, že aj menzes príde neskôr.to vyšetrenie krčku ma zaujalo to naozaj by si zistila rozdiel, ak by si bola tehotná🙂
Riad sa svojím telom a nie aplikáciou mala si ovu výtok neskôr menzes príde neskôr aký problém?

autor
15. apr 2022

@luccija žiadny, len sa mi to ešte nestalo, preto som sa pýtala, či to môže byť aj kvôli tomu. 🙂 A krčok si sledujem čisto zo záujmu, aby som aspoň cca vedela, aký ma byť v jednotlivých fázach cyklu. Je to celkom užitočné, lebo aspoň hneď neprepadnem panike a nezačnem nakupovať tehotenské testy, 😄