Meškajúca menštruácia po viróze

25. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadne meškajúcej menštruácie.

Mám 23 rokov a viac menej pravidelný cyklus (28-31 dní). Za posledných xy sa mi nestalo, že by mi menštruácia meškala (ani keď som mala covid). Tento mesiac som na 35 dni cyklu a nič.
S partnerom sme spolu mali sex tento mesiac len raz, podľa aplikácie (viem, že to nie je úplne presné) viac ako týždeň po skončení plodných dní, pričom partner mal celý čas od začiatku do konca na sebe ochranu. Nestala sa žiadne nehoda, že by sa kondóm roztrhol alebo zvliekol. Partner sa dokonca ani neurobil. Šanca, že by som bola tehotná si myslím, že je takmer nulová. Predsa len sa chcem spýtať, kedy mi test ukáže spoľahlivo či som/nie som. Prípadne po akom meškaní sa mám ohlásiť na gynekológii.

Neviem, či to s tým môže súvisieť ale tento mesiac som začala aktívne cvičiť (3-4x do týždňa fitko, silové cvičenie + cardio). Neschudla som ale nijak brutálne (necelé 2 kilá). Prekonala som aj virózu (3 dni horúčky nad 39) ale covid testy (aj PCR) negatívne. Myslíte, že môže meškať aj preto?

Ďakujem

januska12323
25. aug 2022

Test si spraviť môžeš ale podľa môjho laického názoru ti to posunula choroba a cvičenie. Telo nie je stroj, ak nemáš iné problémy tak by som len počkala kedy to príde.