Meškajúca menštruácia po pôrode

12. jún 2024

Ahojte žienky,
chcem sa vás opýtať ako ste to mali s menštruáciou po pôrode ako druhorodička. Bola hneď pravidelná?

Momentálne som po druhej sekcií. Prvá menštruácia prišla necelý týždeň po skončení šestonedelia. Teraz očakávam ďalšiu, ale už 4. deň mešká. Podbruško má sem tam pobolieva ako pred menštruáciou. Ale tá je stále v nedohľadne. Dnes ráno som akurát začala trošku špiniť, ale viac nič. Nedojčím. Pri milovaní používame kondóm s tým, že vyvrcholenie je vždy mimo. Prezervatív poškodený nikdy nebol, takže tehotná nemám byť, respektíve nemala by som byť z čoho. Keď sa zamyslím nad tým koľko rokov nám trvalo splodiť deti, tak je to tehotenstvo nepravdepodobné hneď dvojnásobne.
Je normálne, že menštruácia po pôrode nemusi byť hneď pravidelná? Po prvom pôrode som ju mala hneď ako hodinky, preto ma to meškanie po druhom pôrode teraz zaskočilo. Ale je pravda, že som od prvého pôrodu o 7 rokov staršia.... Može to byť ešte hormónmi? Neviem či mám byť kľudná a čakať alebo začať stresovať, že niečo nie je v poriadku.

anjelicek26
12. jún 2024

Menstruacia po porode nemusi byt pravidelna, ale ked nedojcis a uz si MS mala, tiez by mi to vrtalo v hlave..

anavixy
12. jún 2024

Ano, moze to byt uplne normalne, nemusis mat hned pravidelnu menstruaciu ani rovnakej intenzity ci trvania, ale ak chces byt kludna este kym naozaj pride, urob si tehotnesky test, to je najjednoduchsie. Iny problem nie je dovod ocakavat.