Mesačný kolotoč bolestí

lenkapk2
10. jan 2023

Ahojte.Trošku sa posťažujem a možno mi niektorá poradíte,už som zúfalá.
Mám 33r,za sebou 3prirodzené pôrody.Neliečim sa na žiadne ochorenie ani neužívam žiadne lieky a teda ani HAK.
Som zúfala už zo svojho cyklusu.Menštruácia mi trvá 7dní,prvé 3dni sú na umretie (bolesti v podbrušku,kŕče,silné krvácanie,bolesť prsníkov)takto trpím 7dní.Keď už konečné skončí menzes,začnú mi ovulačné bolesti 🙄presne viem kedy mám nepotrebujem ani testovať a opäť to začne...(bolesť prsníkov,bolesť vaječníkov a podbruška)znovu vydržím a keď to už odznie nastúpi PMS 🙄😩a som opäť v bolestiach (prsníky,podbruško,hlava,zmena nálad,)potom sa rozbehne 3dňové špinenie a nasledne sa mi spustí menzes.A takto je to dokoliečka,mesiac za mesiacom.Celý mesiac bolestí,jeden kolotoč.
Mám už toho pokrk,ako si pomôcť?
HAK odmietam,chodím na pravidelne gyn.prehliadky,hormonálny profil mám v poriadku.

tenerifka
10. jan 2023

@lenkapk2 som na tom podobne, ale ja budem mat uz 49 rokov, silne kramy od 12-tich pravidelne ako na klavir a prechod v nedohladne. Gynekolog to chcel riesit mirenou, dal mi na skusku progesteronovu antiku (cerazette, desirett....), ze ako na to zareagujem (mirena je na podobnom principe), no ja som pri ich brani 3 mesiace v kuse krvacala, tak povedal, ze nie....a dalej sa trapim-ascorutin, bylinky....su lepsie a horsie mesiace, ale vacsinou fakt na maslu

lenkapk2
autor
10. jan 2023

@tenerifka Je to príšerne.Už som s toho unavená,nevládzem,celý mesiac som nesvoja lebo mám nonstop bolesti.Skúšala som rôzne čaje..vypila som toho už asi hektolitre.Antikoncepciu nechcem,bojím sa že mi to prinesie len ďalšie problémy a viem že toto jediné by mi gynekológ navrhol.Strašne ma to obmedzuje,2dni som si musela zobrať dovolenku z práce nebola som schopná vstať z postele ,ísť do práce a fungovať mala som príšerne kŕče a o krvácaní ani nevravím..nieje dňa žeby mi bolo dobre,som už nešťastná a neviem ako si pomôcť.
Čo všetko si musíme vytrpieť 😪

tenerifka
10. jan 2023

@lenkapk2 aspoñze si mozes zobrat dovolenku, ja mam svoju restiku, a nemozem len tak zavriet a nema ma kto zastupit.
Ano, gynekologovia chcu vsetko riesit antikou, ja by som si tu mirenu aj dala, kebyze viem, ze mi pomoze, ale u mña to ma opacny efekt.
Mozno by to ale u teba bolo riesenie, je to progesteron a posobi len v maternici, ovela setrnejsie, ako ked beries tabletky, nezatazuje peceñ

bibina32
10. jan 2023

@lenkapk2 A nemôžeš má endometriózu? Skús napísať do skupiny Endometrióza.

soldi
10. jan 2023

@lenkapk2 mne to tiez pripada ako endometrioza, pre nu je typicke silne a bolestive krvacanie, neda sa zistit inak ako laparoskopicky. riesi sa to bud tabletkami, ktore Ti zastavia cyklus, cize Ti nerastie endometrium, alebo mozes ist na medicinsky kyret, kde Ti to prerastene endometrium "zoskrabu" a nejaky cas by si mala mat pokoj.

a tie tabletky su inak tiez na 3 mesiace. navodia umely prechod, endometrium sa ukludni. potom vysadis a na par mesiacov by to malo pomoct.

lenkapk2
autor
11. jan 2023

@bibina32
@soldi
@tenerifka Ďakujem Vám za komentáre.Endometrióza ma skutočne ani nenapadla ☹️V pondelok mám dovolenku,pôjdem ku lekárovi a nenechám sa odbiť antikoncepciou a budem trvať natom nech ma odošle na poriadne vyšetrenie.Veľmi som to neriešila doteraz,vravela som si že telo sa mení ale teda takto fungovať už nechcem ☹️