Ahojte, dcéru týždeň bolí brucho a hlava, štyri dni dozadu mala na gatkach výtok.
Trošku sa už formuje, má iné krivky a rastu jej trošku prsia.
Bude mať v lete 11rokov. Nie je to skoro?
A kedy očakávať že to príde, keď mala ten výtok? Odvtedy mala čisté gaťky, ale hlava a brucho ju boli stále.
Ja som dostala v 12tich.
ja som dostala v 11, bola som vyspela ..prsia mi zacali rast asi od 9 rokov ked si dobre spominam, mama ma zobrala aj k lekarke, ta ju ukludnila ze je to uplne ok 🤷
Uplne v pohode sestra v 10 ja v 11 😁
Ja som dostala ako 10 rocna a mam kamosku, ktora este v 4.rocniku na ZS. Tazko povedat kedy, vytok este moze mat dlho ale nemusi.
pri urychlenom vyvoji sa to stava. kedze vyvoj je dopredu, aj puberta prichadza skor. je to individualne, rpeimer je 12,5-13,5r a teda skor je skora puberta, tusim pred 10r je to predcasna puberta. tiez take dievca poznam.
moja ma tiež od 9r
Ja mam od 9rokov...
Ja som tiež dostala v 11 rokoch, teraz mám 29 takže už to bolo dávno, ťažko povedať či som bola o niečo vyspelejšia, vždy som bola najmenšia a najmladšia v triede, a nebola som tučná alebo také niečo, ale tak isto dostala aj sestra a aj mama takže nejako to bude v rodine 🤷
Ja som mala 10 rokov, ale pamatam si, ze uz niekolko mesiacov (mozno aj rok, neviem uz presne) predtym som mavala dost silny vytok, aj na prsiach mi uz dlhsie pred MS navreli akoby take hrcky, boli citlive, davali o sebe vediet, ze rastu 😁. Cize, neprislo to naraz.
Skoro? Ja mam od 9viatich 🙂
ja som tiež dostala keď som mala 9 rokov .
Na endokrinológii mi doktorka vravela že pred 10.rokom to nie je dobré, potom už ako príde tak bude. Kedy najbližšie ťažko povedať, môže o mesiac aj o 3. Treba dcéru nachystať dopredu a hotovo 😉
Ja tiez v 10 🙂
@kacena4 moja ma tiež od 9rokov. Posielali vás napr k endokrinologovi atd?? Ci je to bežné v dnešnej dobe??
Myslim, ze to je v pohode. Ja som tiez prvykrat dostala menzes v 11 rokoch
Skoro? už aj 9 ročné mávajú...hlavne nech vie o čo ide.