Menzes pri hormonálnom vnútromaternicovom teliesku

monique89
14. sep 2020

Ahojte, od januára mám zavedené hormonálne teliesko Levosert, prvé tri mesiace som špinila, odvtedy menzes čudný, veľmi dlho trvá, kým sa spustí, v podstate je to niekoľkodňové (aj 7-8 dní) špinenie, raz som mala dva dni také silné, normálne krámy... Je to ok? Aké sú vaše skúsenosti? Vždy som mala dlhý cyklus (38 - 40 dní), teraz mám aj viac, ms nie a nie sa spustiť, aj keď cítim, že je to už na spadnutie...

extempore
14. sep 2020

To teliesko je hormonálne kvoli tomu, že pôsobí na endometrium. Tym, že endometrium nenarastie dostatočne je potom ten menzes velmi slabý až žiadny. S tym treba počítať.

monique89
autor
14. sep 2020

@extempore ved ja som s tym ratala, upozornila ma na to aj lekarka a pravdu povediac som sa na to priam tesila... lenze menzes mam, sice slabsi, teda neleje sa zo mna, ale aj vyse tyzdna musim mat vlozku, niekolko dni z toho mam takych "normalnych", ale bez bolesti a krcov... a spinim kazdu chvilu - sice len tak, ze to vidiet na toaletnom, ale spinim...

magda9257
25. okt 2023

@monique89 ahoj ako to máš stým teliesko teraz ešte stále spinis a je to také všelijaké ja ho mam už 5 mesiac a teraz som začala mať krvácanie take slabunke trvá to už týždeň predtým som mala len špinenie tak neviem co ej to normálne volala so Dr. ale objednali ma až o 3 týždne