Menzes po týždni

staromodna
6. jan 2022

Som matka 2 detí, už 7.rokom doma. V poslednej dobe sa necítim dobre, nestarám sa o seba, preťažujem sa. V decembri som dostala menzes o 2 týždne neskôr a len čo mi skončil menzes čo bolo pred týždňom, mi prišiel ďalší. Myslela som si, že je to iba krvácanie, avšak mám normálne PMS ako pred menzesom mávam. Čím to môže byť spôsobené? HAK neužívam, jedine tak hormóny na štítnu žľazu. Menopauza asi nemôže prichádzať do úvahy, keďže budem mať len 33 rokov. Jedinou zmenou bolo to, že som včera trošku cvičila, ale nemyslím si, že by mi týmto mohol naskočiť menzes skôr

luccija
6. jan 2022

@staromodna ja riešim niečo podobné už pol roka...chod k lekárovi nastaví Ta na lieky, alebo aspoň spravi vyšetrenia mala si prevenciu, sono?nemás myomy cysty? Moja suseda prišla do predčasnej menopauzy v 35 r nie je to az taká rarita.Nebola si teraz očkovana? tiež zvykne blbnut cyklus

staromodna
autor
6. jan 2022

@luccija joj nie, očkovanie odmietam vo všeobecnosti, takže to nie. Je pravdou, že na prehliadke som nebola od pôrodu čo sú už 3 roky tomu, takže tam môže byť viac vecí, ale mám PMS, takže to musí byť menzes

sima338
6. jan 2022

autorka, 3 roky si nebola u lekára, si matka, po 2 pôrodoch, trochu zodpovednosti. Nie je normálne zdravé, ak ti príde menzes po týždni, hoci niekedy sa to hormonálnymi zmenami v tele stať môže. Pre tvoje dobro by som sa objednala k dr a nechala sa skontrolovať.

luccija
6. jan 2022

@staromodna môže to byť aj štítnou žľazou...hlavne choď na prevenciu.Neviem mne lekár povedal, že telo nie je stroj🙂)a takéto výkyvy sú normálne tiež som ako pokusny králik len mám o pár rokov viac.A buď viac zodpovedná určite chodievaj na prevenciu každý rok

lelab01
6. jan 2022

mne sa toto tiež teraz po vianociach stalo- je to stresom... stavalo sa mi to aj pri skuškach na škole. Tiež mam operovanú štitnu žlazu a 2 male deti. Chcela som mať Vianoce a sviatky tip- top a takmer som sa uštvala... My toho mame viac, nielen Vianoce aj 2 x narodeniny. Určite treba ísť aj k endokrinologovi.

staromodna
autor
6. jan 2022

@lelab01 presne som taka aj ja. Sice sme na vianoce nemali nikoho, ale vsetko muselo byt tip top. Od 23.som prestala v kuchyni az do 24 vecer. 24.som cely den piekla, varila, vytvarala a 25.sa mi tak tocila hlava, ze som mohla ostat iba v jednej pozicii a to v leze na boku. Ale ci to moze mat az taky vplyv na cloveka, to neviem

janetinka27
6. jan 2022

@staromodna zienka, spomal

staromodna
autor
12. jan 2022

Píšem teda znova. Myslela som si, že sa jedná o menzes, ale krvácanie neustálo, pokračuje. Nie je to v jednom kuse. Jedná sa viac menej o špinenie, pri sprchovaní idú zo mňa kúsky krvavých častíc. Dnes som bola u gynekologičky, podľa nej je všetko v poriadku. Jedná sa o naozaj odborníčku, takže tam by som nemala dôvod ju upodozrievať čo sa určovania týka, vzala mi cytológiu a výsledky budú o mesiac. Avšak špinenie pokračuje ďalej. Podľa gynekologičky som nemala nijaký nález ani na krčku, vaječníkoch...všetko v poriadku. Podľa obvodnej lekárky som podľa výsledkov krvi tak isto v poriadku. Stretli ste sa s niečim takým? Ako to môžem ďalej riešiť?

janetinka27
13. jan 2022

@staromodna mozno nieco hormonalne, na co treba viac postupnych odberov krvi. u gynekologicky si sa co dozvedela? zodpovedala vyska a struktura sliznice dnu cyklu? mala si na vajecnikoch rastuce folikuly, pripadne zlte teliesko? mozno mas len tento cyklus posramoteny. ja bez uzivania hormonov krvacam/spinim skoro stale.