Menzes po 40tke

ladybird81
6. jan 2022

Mám 41. Vždy som mávala pravidelný cyklus 28-30dnovy. Posledné 3 roky mám len 23-25 dňový. Lekár vraví že je to ok. Všade ale čítam že čím bližšie k prechodu tak sa cykly predlžujú. Teraz som dostala po 13 dňoch normálne krvácanie. Máte skúsenosť s takým niečím? Fakt ma to nebaví mať tak často menzes, najmä keď trpím PMS. Hormóny nechcem. Je niečo prírodné čo by mi pomohlo nech sa tie cykly neskracuju?

mamina0078
6. jan 2022

To uz by som riesila s dr., Mne moj povedal kym su cykly 23-38dnove (najlepsie do dna pravidelne alebo +-2-3dni je to v poriadku), za rok ich ma byt 11-13. Takze tych 23-25dni ti podla mna dobre povedal, ze je v norme ale tych 13 si myslim, ze uz nie...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladybird81
autor
6. jan 2022

@bambulienka25 je možné že som mala ovuláciu, neviem. Ale nemám spinenie, ale normálne krvácanie už tretí deň. Mala som naliate prsia, dosť bolestivé, vyrážky, stav ako PMS. Cyto pred rokom, za dva mesiace idem opäť na preventivku. Všetko som mala vtedy v poriadku.

tenerifka
6. jan 2022

@ladybird81 je to proces, ktory sa inak ako hormonmi neovplyvni. Ja budemmat 48 rokov, a asi 2 roky som mala kratke cykly, cca 23-24 dni. Teraz som znova na 27 dñoch, a menzes nie je az tak silny, ako kedysi. Beriem pupalkovy olej a pocas mrchy ascorutin,vela citrusov. Tuzim po prechode, ale viem, ze budem kramovat az do 55-tky, a nic s tym nespravim

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladybird81
autor
6. jan 2022

@tenerifka a berieš aj hormóny či len to čo píšeš?

ladybird81
autor
6. jan 2022

@bambulienka25 aj niečo sa robí keď sa zistia zmenené bunky? To je predzvesť rakoviny? Chodí sa potom častejšie na stery?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladybird81
autor
6. jan 2022

@bambulienka25 ojoj, snáď sa k tomu nepridam. To není moc pozitivne 😕

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladybird81
autor
6. jan 2022

@bambulienka25
Myslíš že sa mám hneď objednať ku gynekológovi alebo stačí v marci keď mám ísť na preventivku?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
desore
6. jan 2022

@tenerifka Nemyslis vazne? Cim dlhsie menstruujes, tym lepsie. Po prechode zostarnes nielen fyzicky.

h2
6. jan 2022

@ladybird81 Ahoj, mám 46 rokov, čoskoro už 47. Ako mladá som mávala veľmi nepravidelnú menštruáciu, cykly som mávala dlhé aj 32-40 dní. Potom som roky rokúce brala HAK, takže kvôli tomu som mávala presne 28 dní, čo mi zostalo aj po jej vysadení. No a cca posledný rok mávam čím ďalej, tým kratší cyklus. Najprv 27 dní, potom 26, 25. No a menštruáciu mám 3 dni a dosť. Tak neviem, či už sa tiež neblíži prechod... ☹️

tenerifka
7. jan 2022

@desore vies, ja uz mam toho dost, ako mi prisli kramy v 12-tich, tak mi nedali oddychnut, od zaciatkuboli silne, moje kamosky mali 1 vlozku na deñ a ja 6.....takisto po porodoch mi prisli hned po sestonedeli aj napriek kojeniu, ovulovala som uz 3 tyzdne po porode. Priroda sa na mne vyburila.

luccija
7. jan 2022

@tenerifka verím, že máš toho dosť, ale byť v menopauze nie je slasť.Cez fyzicno, psychiku...Moja teta prišla do prechodu v 58 r a vyzerá aj v 64 r výborne.
@ladybird81 ja mám podobne problémy už pol roka.Vzdy ukážkový menzes 28-30 dní posledný rok som dostávala o pár dní skôr.V lete očkovanie a 3 m som nedostala vôbec, potom taký, že na 10 deň mi dal lekár hormóny na zastavenie.odvtedy som na hormonoch pribrala som 3 kg:(teraz som vysadila a dostala som na 17 deň mám znova nasadiť hormóny.Co ďalej odmietam aj kvôli prsnnikom a tak veď to teraz budem brať hormóny rok, dva?.. uvidím čo bude chcem tento mesiac vyskúšať ešte bez lieku čo sa bude diať.Lekar tvrdí, že v prechode nie som podľa sliznice a videl ovuláciu mám 44 r, ale zároveň povedal, že po 40 tke toto rieši každá 3 žena.Mne dal hormóny od ovu do menzesu nech sa cyklus udrží.Uvidim čo bude....určite chod k lekárovi.Chcem aspoň nech mi spraví krv či mi teda už chýbajú nejaké hormóny, alebo čo sa deje.Comu sa bráni, že ved liek mi dobre zabral no zabral a po vysadení zase zle🙂)

tenerifka
7. jan 2022

@luccija v 58 rokoch? Panenko skakava, to sa mne snad nestane😭

alenamihal
9. jan 2022

Tak mne odbila 40tka a cyklus sa mi sice upravil,ale krvacanie je omnoho slabsie a kratsie...max 3 dni a to jeden den iba take stredne krvacanie...mne lekar poradil alchemilku pit 3x denne od 17.dna menzesu...zevraj ked su vysledky ok a nemam ziadne problemy,tak je to ok....jasne,ze mi chcel dal antikoncepciu,ale ten bordel do seba som nikdy nedala a teraz uz duplom nedam....skus alchemilku,ale niekoho kto robi s Tiande,mne tam vela veci pomohlo...napr sa mi zmensil myon,vdaka kure..

mily7
9. apr 2022

@tenerifka @luccija kto nezažil nepochopí. Len tie reči,ja som alergická na to. Nie v zlom. Ktorý zamestnávateľ mi povie,že môžem každý mesiac 3-4dno voľná,lebo nemôžem vstať z postele a kúpeľne a odísť v kľude z domu? Žiaden! To už nik neriesi. Len my sa máme premôct. No ešte mooozem ovládnuť nervy trocha,ale,že žalúdok je v háji,že každu hod kúpeľňu potrebujem,že hlava mi trieska,nevládzem chodiť,nieto vykonávať fyzické činnosti pri silnej menštruácii tak to nejde ovplyvniť moc. A skúšala som aj pupalku,aj kvapky aj duphaston, injekcie...mnoho za tie roky. Tiež by som asi už privítala prechod s radosťou.