Prosím vás máte skúsenosť? Mám PCO užívam duphaston cez 4 roky, menzes mám po ňom pravidelný ale ovuláciu necítim odkedy ho užívam. Neviem či ju mám. Tento mesiac som mala menzes už na 16ty deň. Akurát som mala začať užívať duphaston. Volala som dr a vraj si ho mám dať a zastaví mi to. Nezastavil. Mala som 5 dní ako vždy. Len to bolo iné. Citila som si celú maternicu. Celá má bolela napr keď som išla autom a prešli sme cez jamu napr. Alebo pri pohybe. Teraz mi skončil menzes a bolia ma prsia akoby mi akurát mal prísť. K dr idem až cez týždeň. Vraj by tam cez menzes nič nevidel. Máte podobnú skúsenosť?
@ninka99865 na úpravu cyklu ale ak by som otehotnela bola by som rada. Jedno dieťatko už mám tak to beriem tak že ak to príde tak to príde. Ak nie tak nie...
je dosť možné že si ovulaciu blokujes nasadením duphastonu na 16 deň. Menzes síce pravidelný je, lebo veď hormóny ale bezovulacny. Ak chceš babo tak si najprv odsleduj ovulaciu a dva dni po nej nasad duphaston alebo ho prestaň užívať. Ja keď som si ho takto mudro nasadila na základe učebnicového dávkovania lekára, tak sa mi ovulacia blokla a od 3 dňa až do menzesu som fajne spinila lebo telo bolo zblbnute. Je dosť možné aj to, že ho uzivas už dlho a telo sk proste zvyklo. Je mizne že máš nejakú cystu alebo niečo keď máš také bolesti. Po skončení chod ku Gyn
@ninka99865 myslím že je čas ho vysadiť a uvidíme čo sa stane. Už som raz spinila pár mesiacov cez plodné dni a bol to polyp ale vtedy som vôbec nemala bolesti.
Hej tak ono to nemusí byt nič len si citlivejšia.. ale nikdy človek nevie ja na základe skúsenosti uz chodím s každou maličkosťou čo sa mi nezda.
progesteron sama nevysadzuj. skor sa zameraj na odsledovanie ovu, aby si progesteron nasadila az po nej. bola by dobra spolupraca s gyn, ale maloktory sa tomu venuje.
duphaston je z tych lacnejsich progesteronov, nie je to ani skutocny progesteron. mne je slaby, ja som vzdy napriek jeho uzivaniu zacala po case krvacat skor. krvacanie zial nezastavi. mne potom vzdy zmenili duphaston za noretistheron, on krvacanie zastavil.
ale treba zrejme poriesit lepsi progesteron, najlepsie vkladaci. ja beriem amelgen. nech dr najde vhodny pre teba.
@janetinka27 ja som si aj myslela že mi môže blokovať ovuláciu. Predtým som mávala 31dnovy cyklus a syn bol o týždeň celé tehu oproti tabuľkam mensi. Tak podľa toho som usúdila že asi mávam ovuláciu neskôr. Jedna dr mi odporučila začať užívať duphaston od 19 dňa cyklu. Môj dr moc nechcel o tom komunikovať keď som sa pýtala že mám pocit že odkedy ho užívam nemám ovuláciu. Predtým som ho nemala pravidelný ale keď bol, ovuláciu som mala.
on moze blokovat ovu a nemusi. ja som brala duphaston vkuse kazdy den 5 mesiacov po 3 tabletky denne. takze vysoka davka. a napriek uzivaniu som ovu mala. cyklus bezal "na pozadi" stale. aj folikul normalne praskol.
teraz chodim ku gyn, ktora sa venuje naprotechnologii. naucili ma sledovat si cyklus velmi dokladne a podla priznakov odhadnut bliziacu sa ovu. cize progesteron mam vzdy presne az po odsledovani ovu. a teda beriem amelgen, lebo duphaston bol slaby
Mne napríklad aj slabý duphaston ovu blokol 🤷♀️
@janetinka27 aké sú to prosím ťa príznaky. Ja som to vedela vždy podľa výtoku a ten som prestala mávať. Tento mesiac som mala ale dopadlo to tak ako to dopadlo
mozes sledovat hlien, teplotu.. ja mam hlienovu metodu, ale absolvovala som niekolkomesacne pozorovanie a vyhodnocovanie cyklu s lektorkou. ja uz tusim, kedy sa hlien meni, pribuda, liecbou sa mi aj hlien dost pomenil,takze to vsetko je dlhodobe sledovanie. ked mam pocit, ze hlien sa meni na plodny, idem na krv na estradiol. prve mesiace som isla na krv aj 6x, kym bol dostatocne estradiol vysoky. takze dlho trvalo, nez som sa naucila priznaky sledovat tak, aby som na tu krv isla pred ovu iba 1x.
ovu testy u mna 0 bodov, moj LH je nevyspytatelny
@janetinka27 ďakujem. Už len dúfam že sono bude ok a nebude to nič vážne.
drzim ti palce a teda nech ti dr napasuje liecbu podla potrieb, nech je vsetko ok🙂
Uzivas ho aby si otehotnela alebo?