Menzes bežne trvajúci 12 dní

24. sep 2023

Ahojte, už roky mám menzes, ktorý trvá 12-14 dní. Prve dva dni sú extrémne silné, normálne mám tampón aj vložku a za hodinu a pol už musím meniť, ku koncu tie posledné štyri dni je to také spinenie,avšak stále na vlozku, intímka mi stačí posledné dva dni. Má to niekto takto? Lekára som sa pred rokmi pýtala, povedal,že keď je to takto pravidelne,tak je to ok. No už mi to lezie na nervy. A to nám cyklus 28 dnovy. Dcéra má 11 rokov a už ma od minulého decembra menzes a teraz má už tiež 10ty deň a to ešte fakt vložka špinavá, že intimka by jej bola málo, má stále menzes,nie spinenie. Bojím sa,že aj ona bude mávať taký dlhý menzes ako ja. Je na to nejaká pomoc?

janetinka27
24. sep 2023

Ahoj, ano, pomoc je.najprv poriadne vysetrenie gynekologicke a krvny obraz.su lieky na zmiernenie krvacania.ale najprv treba zistit,preco tak vela krvacas-krvacate. Moze to byt sliznica, nizke zelezo... nie je dovod takto fungovat, ja spm v zivote tiez vela vela krvacala, od 12 rokov som brala proveru, ale to su take riesenia, co nevyriesia nic, lebo nepoznaju pricinu.

autor
24. sep 2023

@janetinka27 no mne zistili pri darovaní krvi málo železa, brala som ho pol roka, pri preventívnej prehliadke bolo ok. Ja som myslela,že ako aj dr vravel,keď je to tak stále,tak je to normálne,ale teraz rozmýšľam, že to asi nebude ok toľko dní,keď čítam že 2-7 je normálne, to je raz toľko. A už mi to fakt lezie na nervy a keď teraz má aj dcéra také dlhé, chúďa, je len siestacka a už ma desiaty deň. Jej sa to možno ešte úpravi,dávam jej počas menzesu aj železo,ale mne sa to ťažko upraví,keď to mám tak už roky.

pribinak
24. sep 2023

Podľa mne je to strašne dlho. Išla by som na vyšetrenie k inému lekárovi.

autor
24. sep 2023

@pribinak ináč strašne mi padajú vlasy, tiež už roky, možno to má aj súvis. Asi sa fakt vyberiem k lekárovi. Myslela som,že mu to spomeniem v decembri v rámci preventivky, ale tak možno zabehnem skôr.

pribinak
24. sep 2023

Ja by som do decembra nečakala. Proste by som šla k inému lekárovi.

autor
24. sep 2023

@pribinak tak ja som inak s ním spokojná, toto som mu spomenula pred pár rokmi, viac som to neriešila... skúsim ešte čo mi on povie najskôr a aké vyšetrenia/liečbu navrhne. Ale ďakujem za nazor

lucia851
24. sep 2023

Tak to určite nie je normálne aby toľko trval menzes treba zmeniť gynekológa veď to môžeš byť totálne aj chodokrvna a dcéra tiež

betunka39
24. sep 2023

Urcite to nie je normalne, treba to riesit s lekarom Mne zacina blbnut,mavam nepravidelne, uz zacina asi menopauza a zvyknrm mat vykyvy,ze 3 mesiace nic a potom aj 10 dni.A ro mi uz môj lekar povedal, ze ak viac ako 7-8 dni,mam sa hlasit.Mne moja mama poradila caj z pastierskej kapsicky,je hnusny ,ale zaberá, skrati krvacanie Moja Dcera je tiez siestacka ma uz menzes a prvy mala 10 dni dlhy, dalsi mala 7 dni, beriem,ze he to zaciatok,ale ak by to bolo stale tak s nou urcite pojdem k dr.Ja mam menzes od 11.rokiv a mavala som 5-6 dni a pravidelny Takze 12-14 dni je vela.

autor
24. sep 2023

@lucia851
@betunka39 ďakujem žienky,budem to riešiť,lebo fakt už ma to vyčerpáva. S dcérou uvidím,raz mala tri dni,teraz zas desať,tiež to beriem,že sú to začiatky.

tanuuulka
24. sep 2023

Ahoj, u mna to iste. Porodmi sa to zhorsilo. Zakazdym 14 dni 🤦🏼‍♀️ ale moj dr tiez vravi, ze ano, je to nestandardne a otravne, ale z gyn. hladiska mi to funguje ako ma. Tri tehotenstva bez problemov, otehotnenie tiez.. ale planujeme teraz skusit s dr nasadit nejake hormony. Tvrdi, ze mi s najvacsou pravdepodobnostou chyba hormon, co zastavuje krvacanie. No, musim sa k nemu objednat 😁

autor
25. sep 2023

@tanuuulka joj, keď to zas moc nechcem, brat hormóny. Teraz som si kúpila anopyrin,vraj znižuje krvácanie, tak uvidím či aj mne pomoze

lilke
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilke
25. sep 2023

Také dlhé krvácanie nie je v poriadku. Určite smer gynekológ. Spomínam si na min. 3 kolegyne, ktoré toto riešili, u každej aspoň čiastočné upravenie. Aj ziacku som mala s takýmto problémom. Po necelých 2 rokoch menzesu počas preventivky jej zistili málo železa. Okamžite (v polke vyučovania) ju mama brala do nemocnice, 3 dni dostávala transfúziu. Následne dostávala nejakú liečbu, a upravilo sa jej to na prijateľný cyklus. Mrzí ma, sposob liečby neporadim, ale určite gynekológovia majú niečo v talóne.