Menzes a Duphaston

16. sep 2021

Ahojte bola som dnes u dr keďže mi už dlhšie hapruje menzes a to tak že mi vynechal cyklus aj dva tri mesiace..na na sone všetko ok vzal mi krv na horm.profil a rovno nasadil duphaston..nemá najskôr počkať aké budú výsledky a potom nasadiť..teraz neviem či to brať alebo nie?..a zabralo vám to aby ste mali pravidelne cykly?

janetinka27
16. sep 2021

na sone zrejme videl sliznicu, jej vysku aj typ. sliznica sa pocas cyklu meni, meni vysku a stava sa sekrečnou. mozno podla toho videl, ze treba progesteron. zavisi od toho, co si mala v sprave. ci boli pritomne nejake folikuly alebo zlte teliesko atd

autor
16. sep 2021

@janetinka27 že bol folikul na sone vidno

bebotka
16. sep 2021

Ono záleží na tom, či sa snažíte o dieťa a či nie. Ak nie kľudne si ho nasaď užívaj tých 10 dní a za také dva dni dojde menzes. Ak v ňom budeš pokračovať pravidelne, tak budeš mať cyklus pravidelný, ale otázka je či bude v danom cykle ovulácia. Ak deti nechceš tak je to kvázi jedno, ale ak sa snažíte tak je duphaston dobrý radca, ale zlý pán ako sa hovorí. Ak ho nasadíš rýchlo tak môže zablokovať ovuláciu a tým pádom sa môžete snažiť koľko chcete a nič z toho. Ono najlepšie je ho brať, ak žena bud meria bazálnu teplotu, prípadne chodí na folikulometriu, Ak poznáš svoje telo, a si si istá, že ovulácia prebehla treba ho nasadiť a určite ti pomôže k pravidelnému cyklu či podporu tehotenstva.

autor
16. sep 2021

@bebotka chceme druhé mám 31 4 ročnú dcérku a chceme jej dať súrodenca.. spomenula som to aj lekárovi tak mi kázal ešte aj gynex užívať k tomu

veuska2
16. sep 2021

Ja chcem len zdieľať moju skúsenosť s Duphastonom, mala som nasadené na udržanie tehotenstva a mala som mega depresie, je to aj v nežiaducich účinkoch. Využívala som jednu krabičku a druhu som už nezačala,po vysadení bolo ôk.

autor
16. sep 2021

@veuska2 jj len ja mám s cyklom problém tak nejak to musím riešiť

bebotka
16. sep 2021

Tak ak sa snažíte o druhé, tak to bude treba riešiť asi inak ako duphastonom. Tam zjavne budeš mať problém s ovuláciou keď ti vynecháva cyklus i viac mesiacov na to gynex stačiť nebude. Uvidíš aký budeš mať ten hormonálny profil, ono sa síce na taký presný chodí tri krát počas cyklu na krv aby gynekolog vedel porovnať fázy cyklu, ale sú taký čo si to zjednodušia. Držím ti palce nech vám to výjde.