Caute baby. Chcem sa vás spytat či sa niektorá z vás stretla z menštruačným zapachom aj mimo ms. Som zvyknutá že posledné mi ms mávam taký nepríjemný zápach keď je krv tmavá ale ešte nikdy sa mi to nestalo počas prvých dni ms a už vôbec nie mimo ms. Môže to byt nejaký zápal alebo infekcia??? Nerozumiem tomu lebo zápach je úplne rovnaký ako na konci ms.
Tiež nechápem o aký zápach sa jedná. Jedine že by sa jednalo o staršiu krv. Ale to asi nemyslíš a hlavne asi mimo menštruácie nekrvácaš. Alebo myslíš a tým pádom je logicky krv prítomná aj na začiatku ms a môže byť trochu prítomná aj počas ovulácie takže napr na vložke ju môžeš cítiť. Ale to zrejme vieš že krv má nejaký špecifický pach. Ja osobne teda žiadny špeciálny zápach počas ms necítim. Spomínala si to niekedy dr?
@kkovacovak nespomínala som to dr lebo sa mi to stalo prvý krát. A to že menstracia ma nejaký pach je podľa mna normálne teda na konci menštruácie je je krv tmavá
@haley7897
Na konci menštruácie je krv tmavá? Nemyslíš náhodou hnedá lebo je to už len také špinenie? Používaš vložky, tampóny alebo kalíšok? Ak vložky tak chápem že skrátka cítiš zrazenú krv ale tak to asi musíš vedieť že sa jedná o krv. Inak menštruácia žiadno inak špecificky podľa mňa nezapácha.
Používam vložky a necítim žiaden zápach, ani po tampone som nič necítila. Asi záleží na intervale výmeny za čistú 🤷
Ale ak máš pocit, že je niečo iné, tak volaj dr. Môže to byť zápal
No tak uvidis, ked sa ti to bude viackrat opakovat. Ak sa ti to stalo len prvykrat, akoze hadam to neznamena nejaky zapal alebo nieco, sa len precistujes, skor si daj vlozku, nech sa ti to vsetko vyplavi a uvidis.
No ak cítiš zápach, asi by si sa mala častejšie sprchovať a meniť si tampon/vložku 🙏🏽
Ja cítim vtedy jedine pach krvi. To myslíš či čo? 🤷
myslim, ze zavisi od sposobu krvacania, ktory mas. kazda zena ma inu ms, moze sa stat, ze je na zaciatku silnejsia, krvi je viac, rychlejsie sa vyplavuje, krv je jasnejsej farby, mozu tam byt zrazeniny a vonia po krvi. casom sa moze tok zoslabne a krv odteka pomalsie, moze sa rozkladat a rozlozena krv moze zacat pachnut a nemusi to vobec suvisiet s hygienou. ale moze tam byt aj zdravotny problem, infekcia, zapal
@janetinka27 ja som si este vsimla, ze ked pouzivam vlozky z bavlny, tak ten "pach" nie je taky, ako ked pouzivam tie obycajne...tie gely v tom asi menia ten "pach"...🤔
@nevenka ano, urcite je to aj tym. ako dievca som pouzivala klasicke vlozky, neskor roky iba always s gelom.a nedavno som presla na neparfumovane naturelly a po rokoch som zacitila tu povodnu vonu ako "v mladosti" 🙂
Ja ten zápach mám počas menzesu a keď som to hovorila doktorka povedala že to je normalne ale podľa mna neni lebo mama mi hovorila, že to je strasne cítiť u mna a to sa umývam aj 3x denne.
Budem asi za hlúpu, ale aký menštruačný zápach? Nikdy som sa s niečím takým ako spomínaný špecificky zápach nestretla, predpokladám teda že je to asi skôr prejavom nejakého problému ako píšeš (?) tým skôr ak sa to vyskytuje aj mimo ms. Osobne by som sa poradila s Dr., radšej ako riskovať zápal alebo iné komplikácie.