Ahojte žienky
Začínam s menštruačným kaliskom, napriek dlhému odhodlavaniu... Ale kamoška ma presvedčila že je to skvelá vec 🙂 nakukanych kopec videí, ale som z toho kôň...
Aj keď ho zavediem proste nikdy sa nerozvinie úplne :(
Tečie aj do kaliskom ale aj troska mimo neho...
Veľkosť mam 2, po 1 prirodzenom pôrode.
Ale značky sú podľa vás ideál na začiatok? Ďakujem 🙏
@bambulienka25 ďakujem 🙂 a podla teba taky najmaksi?
@colormoda ja som drepy robila po zavedení. Dva, tri a upravil sa. Používala som Lunacup.
Zalezi aj od tvaru kaliska, mne nepasoval v tvare vajicka ale skor gulaty, ten absolutne nepretekal 🙂 bola to pre mna uzasna vec, pouzivala som ho asi 3-4 roky...az som si zacala vsimat ze cim dalej tym castejsie zacinam trpiet obcasnou inkontinenciou, a to mam len 25 rokov a k tomu mi este moja gyn povedala, ze mi ho absolutne neodporuca, pretoze zakazdym co si ho zavadzam, tak ho musim “pokrcit” ns tych miestach vznikaju mikrotrhlinky, ktore sa zanadaju bakteriami, a ani po vysterilizovani sa to “nevycisti” uplne... prestala som pouzivat a inkontinencia presla....kto vie kde je pravda, musim ale povedat ze keby niet tychto dvoch problemov, kalisky vyuzivam dodnes... bola som s nimi nesmierne spokojna a chybaju mi :/
@bambulienka25 meluna vyraba 3 stupne tvrdosti - sporty, classic, soft... mne praveze vyhovuje najviac, preto, ze robi aj skratene velkosti.
@colormoda ja poharikom poriadne vnutri pomixujem, otvoru sa, prejdem prstom po obvode, ci je vsade otvoreny. Skus si rozne techniky skladania, uvidis, ze niektora ti bude vyhovat najviac. U mna funguje iba ten Punchdown fold, ine nie. Napr tu si pozri niektore
@bambulienka25 na nete su vsetky, aj v skratenej verzii. Ja objednavam u vyrobcu na www.meluna.eu
Ďakujem žienky ste super.
Už ho mám rozprestretý, prejdem po ňom zdá sa byť všetko ok, netrci, aj keď ho upravím a necítim.... I napriek tomu ide aj tak niečo mimo neho :(
Netuším ci je naprd alebo to neviem 🤷♀️
@vedorka nesuhlasim, spravna velkost drzat bude. Napr Meluna ma niekolko velkosti, som si ista, ze L alebo XL drzat bude, tie aj odporucaju, ak ma zena povolene svalstvo (casto tak byva po porode). A urcite zavisi aj od tvrdosti, maksi material tak dobre drzat nebude. A nakoniec, kazdej zene vyhovuje nieco ine. Ja som zacinala pred cca 18? rokmi s Mooncup, vydrzala som s nim 3 cykly a presla k Melune a pri nej uz ostala. Len som pred asi 2 rokmi zmenila velkost poharika, lebo mi zacal pretekat (ako hovoris, uvolnene panvove dno, u mna uz asi vekom).
@simsalabim ďakujem krásne za tip🙏🙏🙏
@colormoda odporucam porovnat velkosti poharikov. Meluna ich uvadza, neviem, ako ine. Mozno by pomohlo par mm sirsi. Ja som dlho, aj po 2. porode pouzivala S a M velkosti a potom mi zacal pretekat. Nejaky cas mi trvalo, kym mi doslo, ze zenam v mojom veku sa uz uvolnuje svalstvo. Objednala som si pre istotu cenovo vyhodnejsi combi pack L a XL. Medzi M a L je v sirke rozdiel 3mm a to stacilo ba to, aby mi nepretekal, XL mi je moc siroky. Tu mas velkosti https://www.me-luna.eu/epages/63898218.mobile/d...
Ja mam combi pack Mom Shorty (skrateny), ale teraz som nasla iba takyto https://www.me-luna.eu/epages/63898218.mobile/d... Neviem, ci maju aj ine kombinacie, nechce sa mi hladat.