Ahojte, máte niektorá skúsenosť s ms kaliskom z DM? Ďakujem 🙂
@sonulcicka ja mam z dm tusim lunette? Alebo luna? A velmi spokojna som s nim.
Ďakujem 🙏🏽 A ktorý odporúčate po dvoch pôrodoch? 🙈
@bibg uz neviem velkost, ale je to tam napisane, že ta velkost je pre zeny ktore rodili 🙂
@sonulcicka
@bibg aj ja mam za sebou 2 🙂
@sonulcicka a akú veľkosť máš prosím lebo na nete sú iba S,M,L a nieje tam napísané že ktoré rodili 🙏🏽 Tie prvé dni mám veľmi silnú ms a potom je to už take mierne
@bibg ja som si na odporucania kupila L, kedze mam po vaginalnom porode a neviem sa s nim stotoznit. Zavedenie boli a ked ho chcem vytiahnut, tak to boli priserne. Dokonca mi natrhol jazvu. Odvtedy som nan zanevrela. Kazda co skusila chvali, ale ja mam velmi negativnu skusenost. A to mam aj ten gulaty, aj ten jemnejsi zatoceny. A na mensi sa mi uzvnechce vyhadzovat peniaze ak to ma byt o tom istom. Takze u mna sa objav storocia nekonal
@hiwatari ja mám podobnú skúsenosť, nesedelo mi viac typov a za ďalší už nechcem dať peniaze... Je mi to ľúto, lebo nápad super, ale nie premna..
@jana_eyre_2 ved prave ze napad super. Necakala som ze mi nesadne 😶 ked vsade len pozit odozvy. A hlavne mam podozrenie ze mi tampony nerobia dobre. Vlozku neznesiem koli jazve po nastrihu (strasne stipe). Som sa asi priskoro tesila na jednoduche riesenie mojich problemov 😒
Baby prosím, a ako používate ten kalíšok, keď ste napr v robote alebo niekde mimo domova? Neviem si to predstaviť, kde a ako to umývate.
@crazy_lazy my mame v praci wc spolu s umyvadlom, takze pohoda. A kalich netreba vylievat casto. Ale moznost je, ze si na wc zoberies flasu s vodou, utierky a da sa to vybavit aj tak, ze na wc oplachnes vodou. Ale je tu vela diskusii s touto temou.
Zeny, pridajte sa na fb do skupinky Kališnice a omrknite informacie na webe maluna.cz
Najdete tam konkretne rady, tipy a skusenosti 🙂
Ja mam yuuki 2 soft a som s nim ok. Zeny so silnejsim krvacanim odporucaju merulu. Je toho ozaj vela na co treba prihliadat - porody, poloha krcka, vek, intenzita krvacania...jednoducho ano, na zaciatok je to cela veda ale ked najdete ten svoj "pravy" a skamosite sa s nim (mne to trvalo 3 cykly) nebudete ani vediet ze tu mrchu mate 😁👍 je to pecka, fakt odlorucam omrknut hore fb skupinku a web 🙂
Ďakujem pekne ženy 🙂 chcem to vyskúšať nakoľko keď mi príde ms mám prvé dni takú silnú že miniem balík vložiek. Bojím sa niekam ísť aby som nepretiekla. Tampóny by som si dala ale to je take iné. Krv tam zasycha a nejde von ako má.
Ja mám oba pôrody vaginálne, 2018 a 2020. Šitá som bola len 2018. Problém nemám absolútne žiadny. Chxem to vyskúšať. Samozrejme nie každému sadne, uvidim no 🙂 ďakujem
@bibg z vlastnej skusenosti by som ti este poradila si cez menzes siahnut dnu, ze ako hlboko mas krcok maternice a podla toho sa rozhodla. Ja pouzivam poharik uz cez 15 rokov a moj prvy bol Mooncup, velkost pre zeny po porode. Prvy krat som ho skusila ku koncu menzesu a bol super. Pri dalsom menzese som bola soknuta, lebo mi vytrcal von asi 1cm, viac nesiel dnu. Tak som studovala na nete a zistila som, ze su zeny, ktorym krcok v prve dni menzesu klesne nizko a az potom vyskoci naspat hore - tam patrim ja. Tak som po tejto skusenosti hladala taky, ktory je kratky. Pouzivam zn. Meluna Shorty (maju aj normalnu dlzku). Vela rokov - aj po druhom porode, som mala velkost S a M, potom,a si pred 3 rokmi mi zacali pretekat , asi uz aj tym, ze sa blizim k menopauze. Teraz mam velkost L. Takze podla mojej skusenosti, aj po porode moze kludne zena nosit aj mensiu velkost.
@hiwatari fuuuha. Nerozumiem, ako je toto mozne. Zavedenie nema preco boliet, ani vyberanie. Pomohla si si navlhcenim poharika pri zavedeni? A pri vyberani si uvolnila podtlak?
@simsalabim s podtlakom to nema nic. ide o to, ze je siroky. Myslela som ze je to tym ze je tak moc pevny (lunacup), tak som skusila aj jemnejsi a rovnaky problem...
@hiwatari Meluna (meluna.eu) ma vela velkosti a dlzok poharikov a dokonca aj 3 tvrdosti - sporty, classic a soft. Mozno ten najmakksi by ti vyhovoval, i ked po tvojej skusenosti chapem, ze nemas chut to skusat. Ja som skusila za tie roky vsetky tvrdosti a ten soft bol pre mna ako handra, uplne makkulinky, vobec mi nedrzal.
Kúpila som si pre istotu M. Už zo mám zavedený, zatiaľ fajn, zvláštny pocit 😬😄 a môže Vám byt z neho zle alebo take niečo? Alebo bolieť podbrusko?
@bibg ako zle? 🤔
@simsalabim to asi iba ja mám taký pocit keď si zavádzam aj tampón tak mám pocit trochu na vracanie alebo bolesť podbruska 🙈
@bibg tak taku skusenost nemam 🤷♀️
@simsalabim ked sa mi nechce vnutri otvorit asi bude velky. Ci nizko zavedeny? Kua ja kym ho tam dam, tak sa vzdy tak dostipem nechtami ze mi je do placu. A nakoniec sa neotvori, cize musi von a tortura ide znova 🤦♀️ ako tam dokazete vtrepat kalich a 2 prsty nechapem
@hiwatari a skusila si rozne techniky skladania? Napr. tu
https://www.youtube.com/watch?v=lwnK8J8fQxk
Mne sa rozvinie iba pri tom “punchdown fold”, pri inych absolutne nie.
A co sa tyka velkosti.... no mne ked zacal pretekat M, kupila som si Melunu combi pack, kde bola velkost L a XL. Otvoria sa mi oba, ale ten XL ma tlaci a omina - ten nenosim, je mi velky.
@bibg myslím, že L 🙂 prednedávnom som zahodila obal, tak Ti už neviem pozrieť presne. Ale v DM to je na tom obale pekne napísané 🙂
@sonulcicka kúpila som si M. Niekedy si ho zavediem zle, chce to tréning 🙂 inak pár x sa mi podarilo zaviesť ho dobre a úplne super 👌nepretiekol 👌 ďakujem
@bibg paráda, to ma teší. Čakajú Vás veselšie dni s menštruáciou. Ja celé dni ani neviem, že ju mám. A keď je najsilnejšia, dám aj vložku. A to miniem asi 1-2 za celý cyklus. Takže zero-waste ako vyšité. Som spokojná 🙂
ja som kupovala z netu
@simsalabim ahoj, ako sa prosím uvoľňuje pri vyberaní ten podtlak?
@panelacikova ja zatlacim na jednej strane 🤷♀️
áno, ja som si kupila v DM, stál 10eur a neľutujem. Nechcela som hneď dať 20eur za značkový, keby mi to nevyhovovalo. Ešte uvažujem nad kúpou tých bavlnených vložiek. ale stoja tiež 10eur, čo mi príde dosť. Kalíšok bol myslím zn. T.O.C. 🙂