Menštruačný kalíšok - veľmi silná menštruácia

16. sep 2023

Ahojte, kupila som si z dm kalisok vo velkosti M (pisalo tam, ze je to urcene pre zeny po 30, na silnu menstruaciu a po porode) na skusku. Skoncilo to tak, ze som pretiekla nie len cez kalisok ale aj nohavicky snugg na najsilnejsi menzes po polhodine po zavedeni. Poprosim vas poradte mi nejaky naozaj velky kalisok na ozaj silnu menstruaciu. Pocas druheho dna som minula cely balicek 40 vloziek a naozaj ma to uz nebavi .. tak hladam ine riesenia. Dakujem.

ptvw
16. sep 2023

Skôr by som riešila doktorku ak sa tak ešte nestalo, známa tak bola v 45 rokoch kvôli doslova masívnemu krvacaniu na hysterektomii ale teda ty si asi mladšia predpokladam

luccija
16. sep 2023

Nemáš myom?minút 40 vložiek je uz masaker.Aj berieš železo?Ja, keď som mala myom som veľmi silno krvácala, ale toto čo píšeš je strašne

luccija
16. sep 2023

Dávaj si ascorutin a veľa céčka zmierni to krvacanie

januska12323
16. sep 2023

Potrebuješ vyšetrenie, nie väčší kalisok. Krvácaš za 4 ľudí minimálne.

didiana333
16. sep 2023

Určite rieš lekára...aj ja som tak silne krvácala a bola som na čistenie...potom to prešlo....smer gynda 😉

anjelicek26
16. sep 2023

Baby maju pravdu, taketo krvacanie je cez akukolvek normu a mal by riesit lekar. A nenechaj sa odbit, ked ti nepomoze gynekolog, tak mozno hematolog.

kaktusik007
16. sep 2023

nebudem riesit kalisok, lebo teda 100 ludi a 100 chuti a mne to pride totalne nechutne... budem riesit inu vec - potrebujes lekara, a aj odber krvi - ci mas dostatok hemoglobinu, takto masivne krvacanie nie je v poriadku

diewcatqoo
16. sep 2023

Toto ries u lekara, minut za taky kratky cas 40 vloziek nie je ok.

janetinka27
16. sep 2023

Ahoj, krvacas privela, aky mas krvny obraz? Taketo krvacanie ti nemoze odobrit ziadny gynekolog. Bude tam pricina, ktoru treba riesit. Ja som v zivote vykrvacala cervene more, ale toto je uz na zasah lekara.zatial si uvar caj z pastierskej kapsicky - rano, na obed a vecer vzdy z polievkovej lyzice susenej byliny a luhuj 10 min. V pondelok urcite lekar.

autor
16. sep 2023

Baby dakujem a ano riesim to od svojej puberty. Bola som stym aj na pozorovani v nemocnici a nic. Robili mi aj kyret ci nepomoze. Ziaden myom, zelezo beriem - jemne znizeny hemoglogin a hemorit, ascorutin tiez, inak krvny obraz celkom ok. Bez problemov som vynosila 2 deti. Som sledovana na hematologii a endokrinologii (hormony). Ale nic nezistili len, ze mam silny menzes ... Menzes uplne ako hodinky trva max 5 dni, len 2 den je to real masaker a nasledne uz nic. Mne ani nie je zle, ani bolesti nemam uz ako som porodila. Cize naozaj len hladam riesenie ako prezit druhy den aby som nebola kazdych 20 min na zachode a kalisok sa mi zda ako velmi dobra volba.

michaela329
16. sep 2023

Ta intenzita nie je normálna. Jaa mam rovnaký problém a jeho pôvodcom je endometrioza. Už si to riešila u Dr. S kaliskom som kvôli tomu prestala a snuggs je len doplnok k vložkam u mňa.

janetinka27
17. sep 2023

Ahoj, mne este dr davala na znizenie krvacania dicynone tabletky, zacinaju sa brat uz pred prichodom ms. Mne chybal progesteron, hrubla mi sluznica a preto som tak silno krvacala. Takze teraz beriem o.i. progesteron a po skoro dvoch rokoch krvacam ovela menej, tiez ten druhy den je silny, zo 14-16 najvacsich nocnych vloziek je teraz 8-10 za den. Ale predtym som krvacala 3 tyzdne vela a vkuse a teraz krvacam silno len 1,5 dna a zbytok stredne abo spinenie

marcellka32
17. sep 2023

Zmeniť gynekológa, nie je normálne minút za deň 40 vložiek, to je extrém, čo nevidí jeden lekár, uvidí druhý tretí....alebo si dať zaviesť danu, hormonálne teliesko, porozprávaj sa s gynekologom

domak2
17. sep 2023

Ja by som asi skôr kupila co najsilnejšie tampóny, podla mňa je kalisok výhodný v tom, že ho stačí naozaj málo meniť, ak ho máš meniť každé dve hodiny, jednoduchsi mi príde tampón plus vložka.

autor
17. sep 2023

@michaela329 ne ne chvalabohu nie je to endometrioza.
@janetinka27 ja mam male vlozky lebo velke mi okamzite z boku pretecu, tak isto ako mala. Ja chvalabohu takto krvacam len jeden den, rano to mam najhorsie - som kazdych 20 min na zachode. Trva to 4 hod zhruba. Nasledne sa meni intenzita k veceru, uz v noci viem znova vydrzat s jednou vlozkou. Dalsie 3 dni uz len spinim. Progesteron sme skusali aj napriek tomu, ze som ho mala v poriadku, brala som ho rok pred otehotnenim a po porode medzi tehotenstvami. Nevidela som rozdiel.
@marcellka32 uz mam 3 gyndosa, druhu hematologicku a rodinnych znamych gynekologov. Nic sa mi nezistilo, len jemne znizene zelezo - to sa neda pokladat ani za anemiu.

Baby ozaj typ na kalisok, mne tampony tiez pretecu po polhodke. Ci take existuje :D

domak2
17. sep 2023

Mozno by v tvojom prípade bol naj ten, čo sa dá vypustat a nemusíš ho stale vyberať, ale osobnú skúsenosť nemám.

marcellka32
17. sep 2023

krvacam len jeden den, rano to mam najhorsie - som kazdych 20 min na zachode. Trva to 4 hod zhruba. Nasledne sa meni intenzita k veceru, uz v noci viem znova vydrzat s jednou vlozkou....to mi vychádza 3 vložky na hodinu, to je veľa

autor
17. sep 2023

@marcellka32 uz som mala aj 6 vloziek za hodku. Ked som bola mladsia, ale nestracam krv ani zelezo. A menstruaciou sa strati max deci krvi, ci ako mi to vysvetlovali ostatok je voda, sliz a dalsie vylucky. Uz mam menzes 20 rokov (od svojich 11) a od 14 roku mam taky silny. Cize ja som si svojich lekarov obehavala pri kazdom cykle dost. Padla dgn ako endometrioza, rakovina, polycysticke vajecniky. Nic sa mi chvalabohu nepotvrdilo za tie roky. Jednoducho to zo mna vide vsetko na druhy den a nasledne nic len spinenie. Zname a kamosky maju silnejsi menzes 2 az 4 den a nasledne spinia do 7 dna.
@domak2 dakujem krasne