Ahojte som 11m po porode ktory skoncil akutnym cisarskym. Ide mi o to ze som dostala prvu riadnu MS a dala si menstruacny kalisok ktory som pouzivala pred tym...najprv posobil ze v pohode drzi, ale problem nastal ze cca po 3 hod. mi pretiekol. Predtym som tento problem nikdy nemala, vydrzal mi 12h, takze som dala rano, vecer umyla a znovu na celu no...Je mozne ze uz potrebujem vacsiu velkost , aj ked vlastne dieta neslo cez porodne cesty ? Myslela som ze povodny by mal stacit, ale mozno sa mi cipok zvacsil kedze pred porodom som uz bola otvorena na 10cm....Mate niektora takuto skusenost ?
Ja odkedy mám po deťoch tak mávam raz toľko silný menzes. Nemôže to byť aj tvoj prípad?
Podľa mňa máš proste silnejšiu ms. Mne teda nikdy kalich nevydržal viac, ako 3hodiny, ale ja som mávala 1-2 dni veľmi silnú, potom zvyšné dni skoro nič. Po pôrode sa mne úplne zmenil cyklus.
@elizita neviem, ale ze by to bol az taky rozdiel ? preboha ved to je strasne vela krvi 😨 a to ti aj ostalo potom taky silny, ci sa to zmenilo neskor ?
@akvi no tak ale pride mi to strasne velky rozdiel, ja uz rozmyslam ze ci nevykrvacam ty kokso :D ....no ja neviem, je mozne ze sa mi to nejako zmenilo...
Po pôrode je možné že sa menzes zmení, a bude silnejší. To je veľmi časté, sama mam takú skúsenosť. Aj keď ja som rodila prirodzene, ale tak proste už ta maternica je "iná" po tehotenstve a pôrode (hoci si rodila cisárskym).
Uvidíš, aký bude ďalší, ale podľa mňa ide len o normálny jav po tehotenstve a pôrode. Telo sa ti skrátka zmenilo...A nie, určite nevykrvacas, to sa neboj.
Je kludne mozne, ze potrebujes vacsiu velkost, hlavne ak bude pretekat aj pri miernejsom krvacani.
Väčšiu nepotrebuješ musíš len častejšie vyliať. Ja zvyknem 3x denne
Hej,aj po druhom pôrode. Keď som so železom v krvi klesla na absolútne minimum,skončila u hemato,musela som nasadiť antiku.
@elizita och boze ani nehovor takyto scenar :( a to ti povedat ako jedinu moznost nasadenie HAK ???
@jaskolka ano chapem ze sa zmeni, ale az taku brutalnu zmenu by som necakala...no uvidim asi po par mesiacoch ci sa to nezlepsi, a ked nie spytam sa gyn. co ona na to...
@stellarstar jasne, len potom to uz neni take prakticke ako predtym, hlavne ked som niekde vonku alebo na navsteve kde neni umyvadlo vedla wc tazko sa potom pouziva ten kalisok :D predtym to bolo ze som ani nevedela ze ho mam, a to si myslim ze som mala tak priemerne silny menzes 🙂
Ja viem ale môžeš to vyčistiť i vlhčenou intímkou
Mám rovnaký problém a už dlhodobo. Už som písala aj tu v inej téme, pozrela kadejaké videá okolo toho..ja už neviem, som nešťastná z toho, pretože presne ako hovoríš, predtým som si dala kalisok a pohoda, vôbec ma menzes neobmedzoval. Po cisárskych už to nedrží, preteká nech robím čo robím 😟 Áno je veľmi silný asi 2 dni masaker, ale deje sa to aj pri slabších dňoch, kedy v poháriku ledva niečo je, aj tak musím nosiť aj vložku.
Kúpila som si väčší, potom iného tvaru, aj nejaký menštruačný "disk", potom že tvrdší, mäkší lebo že sa mohla zmeniť elasticita svalov, robila som si už aj nejaký dotazník, že aký typ mám tam dole 🙈a aký kalisok je na to vhodný....ja som už bezradná. Ale vždy keď nájdem takúto tému, tak si prečítam, že možno niekto bude mať nejakú radu, ktorú som ešte neskúšala, pretože pred deťmi som hovorila, že za mňa to je top vynález, lepší ako žiarovka 😂
@franica sucitim s tebou, ja som myslela ze vezmem kalisok co som pouzivala predtym a ide sa :D takze si ma fakt nepotesila :( dufam ze raz najdes taky co ti bude sediet....
Ja som aj rátala s tým, že bude treba väčší, aj keď som nerodila prirodzene, po 30-ke väčšina žien potrebuje väčší. Tak keď som zistila, že mi preteká som kupila väčší a tam to začalo... že ani to, ani to..nijak nie je dobre. Pritom predtým som sa mohla kúpať, výborne som sa vyspala, akoby nič, normálne som si občas musela skontrolovať či ho ešte mám a tak 😃. takže neviem čo teraz. Paradoxne zo všetkých typov čo mám doma a som si pokupovala, používam práve ten prvý, čo som si kúpila zamlada prvý, ten prepúšťa asi najmenej. Ale nie je to ono 😏
@franica no presne to iste u mna, taka som bola z neho nadsena....to by mali nejak na mieru vyrabat asi :D
Podľa mňa nie... Nerodila si prirodzene...